кроки .....от кога?

• 11 534
  • 41
  •   1
Отговори
# 30
Ееееее вече си мислех, че е модерно децата да хапват пуканки и разните му там боклуци, и много пъти съм се чудила дали не е в мен проблема  Thinking  Еми всеки ден, по парковете и градинките виждам бебета на по 10 месеца, с пакет пуканки в количката и папкат доволни. Някой ако почерпи сина ми, аз отказвам, а те ме гледат много странно. Как можело да не давам на детето  Shocked Rolling Eyes  Еми много ми е тъпо. И мои близки приятелки едва ли не, ме иронизират с това че не искам да давам на детето си това, и че съм щяла да го изнежа и като стане първи клас, без мен в училище, да се тъпчел с боклуци. Даже понякога в такъв разговор се чувствам безсилна да обяснявам, защо аджаба не искам  Tired Tired Tired Свекърва ми постоянно купува вафли и снаксове и всякакви глупости на другите си внучета, когато поискат безалкохолно изобщо, ама изобщо не им отказва, даже ги поощрява, и само подхвърля " еее Мартинчо кога баба ще купува и на теб по нещо за папкане" и ми се смее като кажа "няма да е скоро". И мъжа ми само ми казва да му дам да пробва, все едно детето изпуска много ако не опита пуканки. ( е не е опитвал до сега ама ... ) .Много болна тема ми е това.  Tired Как се справяте вие ?

# 31
  • Варна
Точно пуканките пък са много опасни за малки деца, както и ядките. Как изобщо му минава през ума на ТМ да дава пуканки? Така зверски може да се задави това дете, че... не искам и да си помислям. Как съм се справяла? Не давам на никого да ми се меси, обаче и моят мъж е дори по-стриктен от мен относно боклучавите храни. Аз вече давам я бонбонче, я солетка, я гризка - не за наяждане, но за опитване давам. Той обаче ме гледа на нож всеки път Laughing Баби и дядовци никога не са се месили и не са изказвали препоръки.

# 32
Лесно се справям. Храненето на детето е моя грижа. А на това с наваксването аз обикновено питам за какво наваксват техните деца след като никога не им е забранявана такава храна, а в първи клас всички тъпчат боклуци.

# 33
  • София
Аз лично, когато някой ми отправи въпрос защо не давам това или онова се обосновавам с това, че просто му е рано за такива неща и, че това е мое решение. Ако свеки ми прави коментари, защото и тя е като свекървата на Tancheto23, просто си го пропускам покрай ушите... Особено за нея, защото тя имаше един случай, в който ме беше прескочила и му беше дала от малките Тоблерони на годинка и 2-3 месеца (писала съм в "С какво ви дразнят свекървите" за случая)... ММ е напълно съгласен да не му се дават такива неща, ако е на площадката - просто опитва, иначе хапва само солетки и едни курабийки и то между храненията. Малкия за щастие много обича всякакви плодове и общо взето набляга на тях.  Peace

# 34
Под пуканки, имах предвид Заьо Байо, ама си е все тая, като и него не искам да дам. Една позната веднъж ме попита,защо държа детето си гладно и не му дам нещо да хапне ( горе посочените ) и до кога съм си мислела, че ще го спирам. Ама аз не разбирам, аз исксм детето ми да се храни здравословно, те  дават боклуците на техните, и накрая аз съм виновна че не давам и аз на моето. Все едно съм го пуснала да пасе трева и друго не хапва  Crossing Arms

# 35
Като по -млада и аз се интересувах от чуждото мнение, сега просто не общувам с майки. Дразнят ме и това си е. Най-вече като дават непоискани съвети. Аз питам ли ги защо тъпчат техните деца с боклуци. Не, не ме и интересува. На моето не давам, освен ако не поиска да опита.

# 36
  • Северозапада
Собствената ми майка преди няколко дни почти обяви детето ми за бавноразвиващо се, не умишлено, но ми стана гадно. Та развива се детето бавно и не говори, защото не и давам да яде нищо (шоколад, зрънчовци и т.н.), а детето на комшийката, с месец по малко, говори "като мен", защото е захранено на 4 месеца и му дават всичко яде.  #Cussing out
маринела2014, ти решаваш какво да яде детето ти, но защо не му нарежеш плод или зеленчук, вместо зрънчо!? Аз смятам съвета на лекаря ви за адекватен.

# 37
И мен чуждите хора малко ме интересуват, бих избягвала доколкото е възможно подобна компания, защото със сигурност ще ми лазят яко по нервите. Свекърва ми се опитваше да тъпче детето с какви ли не боклуци, докато един ден не ми вдигна яко кръвното и такъв скандал й спретнах, че вече си трае.
Не мога да разбера, защо хората с ниска хранителна култура и липсата на всякакъв вкус за хубавата храна трябва да налагат своя начин на хранене на чуждите хора и деца. Да си ръфат зрънчото, майонезата, кренвиршите и сие, аз нямам нищо против.

# 38
  • Пловдив
Ще се повторя - хранителните навици се възпитават В семейството. Децата преди всичко подражават на родителите си, а не на другите деца. Това с наваксването като порасне ми е любимо Wink.
Ако някое дете почерпи децата ми със Зрънчо или подобни, няма да скоча като ужилена, ще ги оставя да си вземат. За мен по-важното е, че в магазина даже няма да го забележат.
Големият е първокласник. Пробвах го на училищния стол, но не ни се получи. Храната е под всякаква критика. Сега му слагам храна от вкъщи в кутии (не сандвич!), плод, ядки и нещо сладичко. Пари не давам. Харесва му и казва, че има и други деца с кутии и домашна храна. Силно се надявам това да не са изключения, а да стане масова практика.

# 39
  • София
iggy, напълно съм съгласна. Нашия случай е същия - може да го почерпят на площадката, но в магазина изобщо не ги вижда... Вкъщи се старая да му осигурявам разнообразие, но най - хубавото при него е, че страшно много обича плодове и зеленчуци всякакви. Аз съм като него и вкъщи винаги има разнообразие от плодове и той общо взето постоянно хрупа нещо между храненията. А това, което казваш за кутиите с храна ме обнадеждава страшно много.  Peace

# 40
  • София/Севлиево
Такива неща моето дете почти не е яло, нито е искало,нито е вземало като са го черпили по площадките.Солети -да, дори сега откакто тръгна на училище им раздават безплатно през ден плод,през ден солети или кроасани или сухи пасти.Той яде солетите,плода ако му хареса, но пастите и кроасаните ги носи неразпечатани у дома.Пуканки много обича, но от истинските,приготвени в тенджерата под налягане(понякога взети от щанда в  киносалона, но това е почти изключение).
И аз гледам, че в училище някои деца си носят храна в кутии от вкъщи, моят син го пробвах на стола и му хареса.И аз опитах храната и определено е доста вкусна, пък и разнообразна,та засега ще си яде на стол пък ще видим...

# 41
Всичко е до навици ,какво обяснявате на детето за храната, какво купувате и консумирате

Общи условия

Активация на акаунт