С дете в Германия.

• 4 540
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте! Ние живеем в Германия до сега не съм работила там. Имам само адресна регистрация.сега съм бременна в 7 ми месец и ще родя тук в България. После искам да се върна с детенцето когато стане на 8 месеца в Германия. Таткото не работи там на договор, а има фирма като самонает като не плаща соц. Осигуровки, а здравните са му в БГ.Аз тук се осигурявам и ще получавам майчинство. Въпросът ми е като се върнем ще имам ли право да кандидатствам за някаква издръжка.?  Как да запиша детето на педиатър и ще имам ли право да го посещавам безплатно? 

# 1
Здравейте! Ние живеем в Германия до сега не съм работила там. Имам само адресна регистрация.сега съм бременна в 7 ми месец и ще родя тук в България. После искам да се върна с детенцето когато стане на 8 месеца в Германия. Таткото не работи там на договор, а има фирма като самонает като не плаща соц. Осигуровки, а здравните са му в БГ.Аз тук се осигурявам и ще получавам майчинство. Въпросът ми е като се върнем ще имам ли право да кандидатствам за някаква издръжка.?  Как да запиша детето на педиатър и ще имам ли право да го посещавам безплатно?  
.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2015, 13:08 от Markrit

# 2
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Въпросът ми е като се върнем ще имам ли право да кандидатствам за някаква издръжка.?  Как да запиша детето на педиатър и ще имам ли право да го посещавам безплатно? 

това с издръжката го забрави. с тези бежанци в момента тук, всички от Балканските страни са като черни овци. от АА можеш да взимаш помощи, само си работила на договор една година през прекъсване.

за педиатър - ЕЗК покрива само спешни случаи. У-тата не са такива.
щом имаш адресна регистрация в ДЕ, трябва да имаш и немска здравна застраховка.

# 3
Здравейте мами Simple Smile. Имам юнак на 8месеца. В Бг имам около 7години непрекъснати осигуровки и получавам доста прилично майчинство - винаги съм била сигурена на това, което взимам реално. С таткото нямаме брак. От няколко месеца живее и работи в Германия. Легално - с адресна регистрация, социални и здравни осигуровки. Планираме с бебо след нова година да заминем при таткото. Моля за съвет. Да сключим ли брак преди това? Идеята ни е като малкия го запиша на детска там да започна работа и аз. От какво мога да се възползвам там от към социална политика?

# 4
Здравейте мами Simple Smile. Имам юнак на 8месеца. В Бг имам около 7години непрекъснати осигуровки и получавам доста прилично майчинство - винаги съм била сигурена на това, което взимам реално. С таткото нямаме брак. От няколко месеца живее и работи в Германия. Легално - с адресна регистрация, социални и здравни осигуровки. Планираме с бебо след нова година да заминем при таткото. Моля за съвет. Да сключим ли брак преди това? Идеята ни е като малкия го запиша на детска там да започна работа и аз. От какво мога да се възползвам там от към социална политика?
Какво от социалната им система може да се възползваш, след като никога не си работила там ?Предполагам нищо . Rolling Eyes

# 5

Няма да намериш точен съвет. Мн хора не са запознати, а си позволяват да предполагат... По-добре попитай познати който живеят там, тук не е мястото със сигурност.

# 6
# 7

Няма да намериш точен съвет. Мн хора не са запознати, а си позволяват да предполагат... По-добре попитай познати който живеят там, тук не е мястото със сигурност.

Много пъти съм намирала доста полезна информация и съвети по време на бремеността и първите ни дни с малкото ми съкровище Simple Smile Затова и в този важен момент от живота ми се допитвам до вас. Разбира се опитваме да съберем максимално повече информация преди да заминем - половинката ми разпитва хората, които са около него в Германия. Всеки е с различна житейска история и е минал през различни перипети...просто събирам различни мнения Simple Smile

# 8
Здравейте.Имам въпрос. Предстои ми преместване в Германия с дете в 4ти клас. въпросът ми е;това отпусно и хорариума освен ,4е тр да се преведат трябва ли и да се легализират?

# 9
  • Германия
Здравейте.Имам въпрос. Предстои ми преместване в Германия с дете в 4ти клас. въпросът ми е;това отпусно и хорариума освен ,4е тр да се преведат трябва ли и да се легализират?
Най-сигурно е да питаш в Schulamt, която е отговорна за вашият град, какви документи искат от вас. Или в училището, където предстои да бъде записано детето също би трябвало да могат да отговорят, дали е задължителен апостил или е достатъчен превод.

# 10
Може ли някой да ми каже''ibuflam'' за какво се използва. До колкото успях да прочета е като нурофена или се лъжа. И още   как мога да си купя капки за нос 'виброцил' в Германия. Ако знаете под какво име са тук ще съм  много благодарна. Hug

# 11
АNJI2000,Основната съставка на  Ibuflam и Nurofen e Ibuprofen/нестероидно противовъзпалително средство. Аналгетик и антипиретик/ Следователно се използва за каквото си използвала и Нурофен.

Виброцил се продава под също наименование в Германия.

# 12
АNJI2000,Основната съставка на  Ibuflam и Nurofen e Ibuprofen/нестероидно противовъзпалително средство. Аналгетик и антипиретик/ Следователно се използва за каквото си използвала и Нурофен.

Виброцил се продава под също наименование в Германия.

мн мерси

Общи условия

Активация на акаунт