Испания

• 69 723
  • 803
  •   1
Отговори
# 720
Привет на всички!
При мен настъпиха промени. Получих предложение за работа в Палма де Майорка. Не го бях предвидила, все си мислех че ще сме някъде на континента, но... какво да се прави.

Имате ли информация за там? Добре ли е за живеене, цените, какви разходи да предвидя, агенции за квартири и въобще всичко, за което можете да се сетите ще ми е от полза. Колко пари на месец според вас са достатъчни за двама (хранене в къщи, без излишни неща)?
Дали е удобно да се движиш с колело?

Искат да започна след месец, ще ми е трудно местенето, но се надявам да успея.

# 721
  • София
Благодаря Ви много. Горе-долу условията са, че фирмата ще осигури апартамент, който ще споделя с колега. Надявам се, че ще има необходимите условия да си готвят. Храната не ни притеснява. По-скоро разходите за сметки и данъците върху заплатата.
А, че е относително брутната сума дали е много или малко, е вярно. Въпросът беше по-скоро дали са достатъчно да се издържа, без да се изхвърля.

# 722
  • Mediterraneo

Колко вода плащате в различните региони? Интересно ми е, защото съм чувала, че има места наистина с много скъпа вода и други, където буквално е безплатна. Нямам спомени преди 10 години какво плащахме в Мадрид. Сега плащаме между 70 и 100 евро за три месеца.
А цената на тока зависи от фирмата доставчик или? Има ли съществени разлики в ценообразуването на различните компании?

# 723
  • Spain
Angela61 тези цени , които съм написала наистина са за издръжката на апартамент и семейство...за сам човек съм написала , че дори смятам ,че ще спестява;-). Тока зиме съм плащала и по 190е/2м ,а живея на юг и сняг не виждам....макар че след последното намаляване на цената на тока последната ми фактура за 2 месеца е наистина100 е (което си е по 50 на месец)
Тарталета ние плащаме 80 е на всеки 2 месеца...при нас казват е една от най- скъпите води.фактурата включва и данък смет.
Друг интересен факт -разхода ми на ток всъщност е само 50 е и още 50 са данъци и потенсия контратада
elanca напълно достатъчни са.зависи къде ще кара и с какво ви върви колата но горе долу цените на бензина нафтата?(гасоил ) са от 1е/л до към 1,40.газта тук май не е много разпространена...виждала съм, но рядко..и незнам дали е бутан..или нещо друго..
puhanka успех с новото начало

Последна редакция: вт, 11 окт 2016, 14:44 от Hada Despeinada

# 724
  • España
Ние плащаме около 130 евро вода на 3 месеца.
Като живяхме в Картахена плащахме 100 евро на 2 месеца и водата от чешмата не става за пиене.

# 725
  • София
Здравейте, скъпи дами,

Пиша по повод някои прозаични въпроси, като наемането на апартамент във Валенсия и закупуване в последствие.
Ще съм благодарна за всякаква информация, препоръки и контакти, агенции за недвижимисти, адвокати и прочие, изобщо информация относно недвижимистите и специфики по проверки, данъци, хонорари, комисиони.

# 726
  • ES
http://spainbg.com/category/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%80 … D0%B5%D0%B2%D0%B0
Това е Галя Душева, икономист е, но мисля, че осъществява и този вид услуги, недвижими имоти.
В предвид на това, че е българка, може да е предимство ако не знаете испански.

# 727
  • София
Герито, благодаря от сърце.

# 728
Можеш да погледнеш и сайтовете на банките за ембаргирани жилища. Като напримр на Сантандер.
https://www.altamirainmuebles.com/resultados?tipoOperacion=1& … mp;tipoBusqueda=1

# 729
  • София
Много ти благодаря.
Това е идеята, принципно, мисля, че все още е възможно да се ангажира нещо добро на прилична цена.

# 730
  • Spain
МОми4ета искам няколко съвета , препоръки ако някои познава добре или живее в района   . Какво може да се разгледа близо до Кастейон (Валенсия ) евентуално за събота и неделя и места за нощувка , ако знаете такива хем евтини хем хубави Simple Smile , с закрит басеин или спа още по добре .  в Марина Д´ор някои ходил ли е .. с какво можем да се развли4аме там ве4ер в този сезон ?

# 731
Здравейте всички. Предстои ми със семейството да се местим от България в Сан Хуан де Аликанте през декември. Много документи извадих, преведох и легализирах, но за сина ми не ми е много ясно какво да преведа и легализирам. Той е на 11 г. в 5 клас в БГ. Не знам в кой клас ще бъде записан там и в кое училище... Всичко казаха ми се решавало на ниво община...  newsm78
Не знам дали трябва да вадя от БГ някакви документи за него за завършен 4-ти клас. Дали ще ми искат нещо за да го запишат или според възрастта ще го вземат. Моля ако имате опит и знания ми разяснете, че треска ме тресе.

# 732
Щом е 5 клас, тук ще е 6. Записват ги според годините. Искай от училището документ за завършен клас ( четвърти ) и оценките и предметите до момента, за да докажеш че детето е било в училище. Искай имунизацийте от ЛЛ ( в училище ги търсят ), и документите на местно ниво - НИЕ, паспорт, адресна регистрация. На мен ми искаха това когато записвах детето си в училище пак декември беше. Беше отдавна, може да има промени. Ако имаш познат на място може да го помолиш да отиде до инспектората и да поиска информация.
Не се втрисай, не е страшно. Имаш и предимство - детето ти е в примариа, ако беше в института щеше да е сложно.

# 733
# 734
Благодаря Ви. Ще направя каквото ме съветвате...
Сега съм се заела да изчета всичко изписано до момента и до колкото е възможно да го осмисля...  newsm12

Общи условия

Активация на акаунт