Испания

• 69 698
  • 803
  •   1
Отговори
# 75
  • España (Плевен)
Късмет и успешна учебна година!  smile3529 smile3523 newsm10
Благодаря!  Hug

# 76
  • La casa de Mickey Mouse
Много, много късмет мили момичета, нека новата година ви донесе само хубави емоции и сбъдване на най-съкровените мечти. По Коледа стават чудеса, така че си пожелайте по нещо. Моето чудо се сбъдна, но за това ще ви разкажа след празниците.
angelYoan, първо честито и лека бременност. Съжалявам ако ще прозвуча грубо, но само това ли те интересува - дали ще стане испански гражданин? Не те интересува проследяване на бременността, нито раждане, нито каквото и да е друго, а само дали ще получи гражданство? А може би и какво ще ти даде Испания за това, че си родила испанче?
Момичета извинявам се, че съм толкова остра, но не се стърпях, явно хормоните от кърменето още не са ме пуснали и бесовете в мен се обадиха

# 77
Много, много късмет мили момичета, нека новата година ви донесе само хубави емоции и сбъдване на най-съкровените мечти. По Коледа стават чудеса, така че си пожелайте по нещо. Моето чудо се сбъдна, но за това ще ви разкажа след празниците.
Мини Маус , мили момичета и аз се присъединявам към пожеланията за светли празници и прекрасно настроение!Нека новата година бъде здрава,мирна и сбъдваща мечтите!Бъдете обичани и дарявайте любов!
  Мини,светът е шарен и всеки сам за себе си си подрежда приоритетите!Весела Коледа за теб и семейството! На нас ни предстои местене !Нова година-нова къща,ще ни тясно като се роди бебето напролет в сегашното жилище,а и толкова дълго време търсехме, че не мога да си позволя да изтървем този апартамент!
  Още веднъж Ви пожелавам ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ! Ще надничам когато мога!
До скоро!

# 78
Ели, ще чакам с нетърпение да се похваличс хубавата новина. И ние трябва да се местим, че вече ни е тясно, но още отлагаме, защото или ще е в друга държава или в собствено жилище.

# 79
  • ES
Весела Коледа на всички!
Мини, да не се връщате в Испания?  Hug

# 80
Само за ваканция, като се пенсионираме за постоянно.

# 81
Здравейте,
имаме близки в Испания, в курортно градче близо до Малага и сериозно обмисляме възможността да се преместим там. За работа и документи чета постоянно, но това, за което нямам идея е какво ще правим с детето през ваканцията. Синът ни е на 8 в момента. Какви са възможностите, ако и двамата работим? Сещам се единствено за детегледачка, но съответно нямам идея дали ще можем да си я позволим. Ако някой има опит с това ще съм благодарна да сподели.

# 82
  • ES
Честита нова 2016 година на всички! Да сте живи и здрави и много щастливи!

Just one kiss, всеки път като чета, че в Испания все още прииждат хора да търсят работа, винаги се чудвам, но явно я намират, щом остават  Simple Smile
Да отглеждаш деца без помощта на баби и дядовци, в чужда държава не е лесно, но не е и невъзможно. Единият родител трябва да е с работно време като това на училището, а за ваканциите поне за великденската и лятната има летни училища, които са различни соред джоба на родителите. Най-евтино е това, което организира кметството, а колкото е по-скъпо, толкова повече екстри има.  Това е във Валенсианско. Детегледачката си струва ако изкарваш повече от колкото тя ще ти вземе, а и 8 годишно дете може и да се чувства по-добре в група с други деца, от колкото само с нея. Ако родителите работят нощем (в ресторант напр.) тогава ще има нужда от такава. Друг вариант за ваканциите да се изпраща в България или да си викате от там помощник.  Peace

Последна редакция: пт, 01 яну 2016, 21:34 от gery_to

# 83
  • някъде под слънцето...
Щастлива Нова Година

Винаги има начини..
Училищата предлагат удължено време.Наложи се родителите ми да се върнат окончателно (дойдоха, когато дъщеря ми бе на 2 години за да помагат с воденето на гуарде и инфантил,Баща ми учудващо за лекарите преживя тежка  операция, която за учудване на лекарите преживя.и реши да прекара оставащото  му време в България)., когато дъщеря ми стана на 7.
Вариантите за училище от 7.30 до 9 закуска с приятели в училище, след училище обяд в комедор, след това извънкласни форма.Вземах я в 17.Лятната ваканция в България при майка ми.. Коледната моята отпуска, Великденската съпруга ми.Паричния еквивалент беше към 300 евро на месец,
Така до 9,  когато вече отработихме  момента с ходене и връщане сама от училище(на 15 мин бавен ход  от къщи).Обикновено за коледната ваканция сме в зимната отпуска.Великденската покрай семана Санта също сме у дома.
Не знам какво ниво на испански имате вие и детето..Щом е на 8 ще бъде в трети клас.Обикновено на тази възраст децата все още се нуждаят от помощта на родителите си за по добро овладяване уа учебния материал.
Чувала съм доста мнения, че децата са бързо адаптивни и за месец проговарят испански без акцент.Само ще спомена, че в класа на дъщеря ми всички деца  са родени тук (испанци или не)и въпреки всичко по успеха си личи   кои деца работят в къщи с родителите и кои са оставени да се оправят сами..

Последна редакция: пт, 01 яну 2016, 23:47 от sl

# 84
Винаги си личи дали с детето се работи в къщи или не, независимо на каква възраст е то. За около месец е възможно да се проговори, но нещата се получават за около 3 + месеца, говорим за ниво, което дава възможност за разбиране на учебния процес. Непрекъснато ги дъвчем тези теми по парковете, родителите около мен са учители или мед. сестри, друга работа при нас почти няма. Извънкласните занимания също са никакви. Лятото организират някакви курсове за по час-два на ден и то не всеки, през учебната година също има, но .... слаба работа. При нас варианта е дететегледачка, баби или безработен родител.
Та нещата са различни, предполагам в по-големите градове има повече възможности.

# 85
  • някъде под слънцето...
За извън класните занимания зависи от мотивацията на детето и нивото на курса..
Ако се избере адекватната академия и адекватното ниво, курса може да е много полезен, стига детето да е мотивирано да учи  преподавания материал.

Последна редакция: сб, 02 яну 2016, 00:17 от sl

# 86
Да се избере академия, ама ако има избор. В Мадрид можеш да обиколиш 200 и да намериш това което отговаря на изискванията и финансовите ти възможности, ама при нас с събота няма кой да смени маслото на колата. Та важно е и къде точно живееш.

# 87
  • някъде под слънцето...
Сигурно е така.
В Мадрид дори е планирано до до 2019 всички държавни училища да станат билингуе.На три нива 75% от предметите
да бъдат на друг език. На 50 и на 25.В момента държавните билингуе са на 50%.
Поради тази причина академиите са доста необходими.Не всеки родител има достатъчно добър английски примерно за да проверява есе по  испанска история или по биология  на английски.

Последна редакция: сб, 02 яну 2016, 00:33 от sl

# 88
  • ES
Хубаво, че е на английски, дето го говорят в цял свят, ами валенсианото извън Валенсия, къде го използУват не ми е много ясно. И още едно не ми е ясно, ако си учил химия и биология на валенсиано как ще отидеш да следваш медицина в Мадрид?!

# 89
То валенсианскуту пак вдяваш нещо, ами каталунското и галисийското   Thinking, за еускарата пък да не говорим.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт