Испания

• 69 723
  • 803
  •   1
Отговори
# 90
  • Испания
ами каталунското и галисийското   Thinking, за еускарата пък да не говорим.  Laughing

Моля, моля да не се обиждаме на езици.  Joy Имам диплома за най-високо ниво на владеене на гайего. Чудесен език!  Peace Wink

# 91
  • някъде под слънцето...
То е горе долу същото.
Като се учи терминология  го превеждаме на кастеяно и български.
Както и писмените работи също. Защото идеята на билингуе е да ги накарат да мислят и пишат директно на другия език.Без да минават през кастеяно.

# 92
ами каталунското и галисийското   Thinking, за еускарата пък да не говорим.  Laughing

Моля, моля да не се обиждаме на езици.  Joy Имам диплома за най-високо ниво на владеене на гайего. Чудесен език!  Peace Wink

Мдааа,
взимам една вечер дъщерята от училище и тя ми вика - мира мамааа, тенго уна овея.
Пет години живея тук, разбирам го, но така и не можах да го науча. Не ми иде отвътре дет се вика. Проблема е, че не говориш ли галисийски, шансовете да си намериш работа в Галисия клонят към нула. 

# 93
  • Испания

Мдааа,
взимам една вечер дъщерята от училище и тя ми вика - мира мамааа, тенго уна овея.
Пет години живея тук, разбирам го, но така и не можах да го науча. Не ми иде отвътре дет се вика. Проблема е, че не говориш ли галисийски, шансовете да си намериш работа в Галисия клонят към нула. 

Ха, ха! Много сладко.

Е, от година и нещо са поомекотили изискванията, макар че никъде няма написано черно на бяло, че трябва да владееш гайего. Но пък във всички институции преди, като им говориш на кастеяно, ти отговарят на същия език. Сега си праскат гайего и не ги интересува. Пък аз, макар че знам, им отговарям на кастеяно.  Flutter

# 94
А, те само институциите да са, на мен майките в парка, с които се познаваме от толкова време не си правят труда да ми говорят на кастеяно вече  Joy Joy
Няма написано изискване, обаче ние живеем на място, което е доста затворено и има случай на неподновени договори заради езика ( на испанци при това ).

# 95
  • някъде под слънцето...
 Като се замисля, галисийците имат един от най силно изразените акценти,  говорейки кастеяно..
До сега не са ми правили проблеми за кастеяно, но може би защото съм била кати турист. На всички електронни екскурзоводи е имало опция кастеяно.Най неразбираем ми е руската..Там нущо не хващам.Знам две три думи, но и тях не мога да разпозная.

# 96
  • Испания
Като се замисля, галисийците имат един от най силно изразените акценти,  говорейки кастеяно..

Това изобщо не е така. Нямат никакъв акцент. Разпознаваеми в това отношение са най-вече каталунците и понякога баските. Андалусийците са специален случай.  Simple Smile

# 97
  • някъде под слънцето...
Като се замисля, галисийците имат един от най силно изразените акценти,  говорейки кастеяно..

Това изобщо не е така. Нямат никакъв акцент. Разпознаваеми в това отношение са най-вече каталунците и понякога баските. Андалусийците са специален случай.  Simple Smile
За теб може би, но за хората, които не живеят в Галисия  е достатъчно да  чуят провлачването на  на гласната още на първата сричка

Последна редакция: пн, 04 яну 2016, 18:03 от sl

# 98
  • Испания
...прогласяването на гласната още в първата сручка

И това е?  Laughing

# 99
  • някъде под слънцето...
Оправих го.По някога телефона сам си прави редакции.

# 100
Здравейте,

не знам тук ли трябва да пиша, но ме интересува дали има български психолог в Барселона?

Търсих, но намерих във Валенсия, но тя в момента е в БГ.
Благодаря.

# 101
Здравейте,

Какво значат оценки "BUE" и "ADE" в инфантил?

На 4 показателя са сложили горните оценки на сина ми.

Благодаря

# 102
  • Испания
Здравейте,

Какво значат оценки "BUE" и "ADE" в инфантил?

На 4 показателя са сложили горните оценки на сина ми.

Благодаря
BUE - bueno.

# 103
Погледнах на моята дъщеря оценките. Този срок всички са Sen dificultade  Joy
Миналата година повечетпо бяха En proceso.
Такива съкращения нямаме  Thinking

# 104
  • Испания
Този срок всички са Sen dificultade  Joy

En galego.  newsm19

По принцип би трябвало да бъдат: no iniciado, conseguido o en proceso.

Общи условия

Активация на акаунт