АВГУСТ мина и замина, събра се нашата дружина (1)

• 76 566
  • 605
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
И ние утре. На две.... Приготвила съм куул пач.

Ние ги делим,за да е по-леко на детето(уж).
Мерси че ме подсети за куул пач-а Hug

# 151
Успех на ваксините, мамита! Hug
И да пишете как са го понесли бебоците, че на нас ни предстои и мен доста ми трепери под лъжичката....

# 152
  • София
И ние ще слагаме 2 - пентаксим и синфлорикс.   Confused

Nedialka_81 вие през 2 седмици ли ходите? Как ги делите? Нали се слагат всеки месец и двете  newsm78 

Късмет утре на бебоци и мами - дано понесат леко ваксините мъничетата!  Praynig   

# 153
И ние ще слагаме 2 - пентаксим и синфлорикс.   Confused

Nedialka_81 вие през 2 седмици ли ходите? Как ги делите? Нали се слагат всеки месец и двете  newsm78  

Късмет утре на бебоци и мами - дано понесат леко ваксините мъничетата!  Praynig  
И нашата педи ги дели- слага едната и след седмица втората. Казва, че така било по- малко болезнено.
Някой запознат ли е какви точно профилактични прегледи се правят на бебоците? Нас още не са ни изпратили на ортопед и мисля на следващата консултация да си искам направление...

# 154
  • И аз не знам къде
Привет. За сега се очертава да имам кротък юнак,но да видим.  Stop
И аз нощно време памперс вече не сменят,понеже детето прави голяма пауза и си спинка, а аз не смятам за нужно да  разбуждам заспало дете. Но честно казано и не са пропускали досега. Понякога са много пълни друг път не са.
Нещо,което не видях с първото ми дете, прави пауза през нощта около 6-7 часа  newsm44 newsm44
само снощи не можа , но си мисля че ще е единичен случай.
Иначе ми се струва доста голям юнак стана. Дали не се храни прекалено. Изяжда по 120 мл . За захранване още не съм мислила. С баткото около 4 месец започнах сокчета  и после нямахме проблем със сладкото. Дори сравнявам с други, че като цяло сладко много не обича. Пълно е с киндери у дома , които не яде. Сега май по-късно ще захранвам, но има време.

# 155
  • Варна
Ние бяхме вчера на консултация.Вече сме 6.000 кг. и 59 см.Биха ни две ваксини наведнъж.Голяма героиня не е плакала.Понесе ги добре нито е била крива,нито е вдигала температура.Педи ми каза,че за ортопед трябва да отида на частно,тя пращала само ако нещо се съмнявала.За захранването още се чудя.Ние вече изцяло сме на АМ.Спря ми кърмата окончателно даже ми дойде.

# 156
  • Бургас
ДВ Grinning

Яничка браво на принцеска-геройски е понесла боц...
Аз точно ,защото сме на АМ си мисля 5м да се мятам на таз върла емоция-захранването Mr. Green

wave днес ни боцнаха Хепатитната(моят малък мрънльо я понесе мъжки
и само кратко хленчи Wink )
На 11.11 ще ни сложи Синфлорикс-а.
след 2 седмици ще боцне май пак Пентаксим,след още две Синфлорикс и тн. и тн.
 -до 6м имаме общо 3бр. Пентаксим и 3бр. Синфлорикс

Борис има доста "интересен" режим....през деня ако сме в къщи почти не спи.
Ако сме по разходки спи доста.Яде безразборно и като количество(от 30 до 150мл)
и като честота 6-7-8-10 пъти за 24ч Mr. Green ама взех да му свиквам и си свиркам Whistling
защото заспива в 18-19ч и се буди в 5,30-6ч сутринта(междувременно се буди няколко пъти
за да си хапне де).След като заспи успявам да пооправя в къщи,да обърна внимание на каката,
да сготвя и да си почина Mr. Green
Тъй като така или иначе ми е нужно да става рано(водим каката на уч-ще)
към момента ме устройва  Peace

# 157
  • София
И ние сложихме двете ваксини днес. Ели геройски издържа на терора над нейното крехко тяло. Дотук добре е ситуацията - да видим вечерта как ще мине. Дано няма реакция  Praynig  Иначе сме 57 см и 5,200 кг. Док каза - нормално  Heart Eyes 

И на мен ми предложи да сложим днес пентаксима, а другата седмица синфлорикса, но аз реших да минава накуп всичко и да не стресирам детето 2 седмици под ред.  Ако всичко е нормално и следващите ще ги сложим едновременно.  Whistling 

Yana Pencheva, много бързо напредвате вие. Браво на адашката!

Nedialka_81, браво на детето! И моята не иска да спи денем, но и нощем заспива към 23 и си се буди за манджа поне 2 пъти до 8. Мисля, че вече трябваше да отказват нощното хранене, а?  Thinking  Има ли бебоци отличници, които го пропускат?

# 158
  • София
Оу, браво на всички бебешоци-герои! Днес е бил ден за ваксини. Камен обаче има температура - 38.4 (38.9 -дупе) и тъй като никой не ми изпълни докрай списъка, който дадох и на майка ми и на мъжа ми, когато влизах в болницата ( а е даван и месец преди това ) се оказахме в 21ч без Панадол бебе. Дори не съм видяла, че е пропуснат. Мъжът ми няма книжка, но и да имаше новата кола за пореден път е на ремонт от събота, а старата, тъй като не е карана от август, сутринта излизайки за лекар и за училище открихме, че е без грам ток. Отиде до мола до аптека с някакъв рейс в тъмницата и за късмет работеше и се върна с панадола. Сутринта хвърчахме с таксита и се чудя дали Камен не е лепнал нещо от тях. Във второто такси шофьорът пушеше преди да се качим, но не посмях да чакам друго с ваксинирането бебе. А той горкия цял ден скимти и му е лошо....много беше тъжен. Сега спинка.

# 159
Оу, браво на всички бебешоци-герои! Днес е бил ден за ваксини. Камен обаче има температура - 38.4 (38.9 -дупе) и тъй като никой не ми изпълни докрай списъка, който дадох и на майка ми и на мъжа ми, когато влизах в болницата ( а е даван и месец преди това ) се оказахме в 21ч без Панадол бебе. Дори не съм видяла, че е пропуснат. Мъжът ми няма книжка, но и да имаше новата кола за пореден път е на ремонт от събота, а старата, тъй като не е карана от август, сутринта излизайки за лекар и за училище открихме, че е без грам ток. Отиде до мола до аптека с някакъв рейс в тъмницата и за късмет работеше и се върна с панадола. Сутринта хвърчахме с таксита и се чудя дали Камен не е лепнал нещо от тях. Във второто такси шофьорът пушеше преди да се качим, но не посмях да чакам друго с ваксинирането бебе. А той горкия цял ден скимти и му е лошо....много беше тъжен. Сега спинка.

Вероятно температурата е от ваксината. На нас педи ни беше казала веднага като се приберем да дам 2 мл превантивно панадол и след 6 часа, при нужда- още 2мл, но Николай не качи температура и не съм давала повторно.
Дано помогне панадолчето и при Вас, но все пак е добре да се консултирате с личната Wink

# 160
  • София
все пак е добре да се консултирате с личната Wink
О, да задължително. Всъщност веднага И звъннах, за да питам все пак при наличните ни Нурофен, Ефералган и др. да пращам ли мъжа ми по нощите за Панадол бебе. Тя потвърди, а не съм и уточнила, че естествено първата причина  за Т е ваксината, но се усъмних и да няма нещо друго с тези таксита, а и чакахме в коридора две болни деца преди нас. Едното може да беше за консултация, не съм сигурна, но бяха на по годинка. При тази лекарка явно не е практика да пускат първо бебетата както беше при педиатъра на баткото, а и час не можеш да си запазиш, питах я. Всъщност в момента Камен има 37.2. Давам Панадол над 38. Продължавам да го следя горкото.

# 161
  • София
Ama O Mar това е много неприятно, което пишеш.  Sad  Как така пеленаче ще чака ред за ваксина с болни деца?!?!?   #Crazy   Просто не мога да си го представя - та нали шансът да лепне нещо е много голям, а точно около ваксинация трябва да ги пазим... Нашата докторка има отделна стая, в която бебетата чакат. Да не говорим, че и час се уговаря, но ако отидеш по-рано влизаш в стаята и чакаш там. Не в коридора с всички кихащи, кашлящи и сополиви... Честно казано аз бих я сменила само за това! Дано Камен е добре и не вдига повече температура!  Praynig

При нас положението е както обикновено. Снощи беше малко кисела и плачеше дори и на ръце, но после си заспа и нощта беше спокойна. Температура не е вдигала  Whistling  и се надявам да сме минали безаварийно  Laughing  Нашата педиатърка ме предупреди да не давам нищо, освен ако няма температура над 38.5. Чета, че някой дават панадол превантивно... колко е различно навсякъде само. А уж едно и също борим и би трябвало лечението/действията да са еднакви. Ние слагахме само риванол на крачетата и лепенките де, но те бяха еднократно веднага след поставяне на инжекцията.

Спокоен ден момичета! Има слънчице навън - да му се насладим и днес, че не се знае още колко ще е топличко  Hug

# 162
Привет!

Браво на геройски понесли ваксините! Яни - твоята кукла е шампион! Като разправяш за нея и все благородно ти завиждам  Hug хем спи, хем не плаче.... чудо!

Ама о мар - дано Камен бързо се оправи  Praynig

И аз се замислям дали да настоявам ваксините да ги делим....наистина е два пъти боцкане и стрес за бебо, ама може би ще видим първо с двете заедно как ще е и после на място ще реша  Peace

# 163
  • Бургас
Ama O Mar това е много неприятно, което пишеш.  Sad  Как така пеленаче ще чака ред за ваксина с болни деца?!?!?   #Crazy   Просто не мога да си го представя - та нали шансът да лепне нещо е много голям, а точно около ваксинация трябва да ги пазим... Нашата докторка има отделна стая, в която бебетата чакат. Да не говорим, че и час се уговаря, но ако отидеш по-рано влизаш в стаята и чакаш там. Не в коридора с всички кихащи, кашлящи и сополиви... Честно казано аз бих я сменила само за това! Дано Камен е добре и не вдига повече температура!  Praynig

и при нашата док е така Peace

Беше писала дали не е време да отказват нощни хранения-
ми зависи си от бебето...каката до почти 2г си търсеше поне едно нощно мляко....
А на приятелка бебчето още първият месец спеше от 23 до 6ч.

Ama O Mar аз за Борис за вис.Т взех това
още не сме го ползвали и се надявам дълго да е така...

Тай може и да е леко стресиращо за беб две боцкания,
но на мен ми е по-спокойно да не гадая към коя точно ваксина прави реакция в момента....
ама си е мое мнение де Peace

# 164
набързо се сетих да ви питам - Давате ли вода и каква?
ние от 1 седмица почнахме да даваме Бебелан, направо от шишето, в смисъл без преваряване  Peace
Бързо да ви минават неразположенията около ваксините, моята беше кисела, но съвсем в границите на нормалното, около 1 седмица след 2 ваксини, на нас ни слагаха шествалентната и сега другия месец пак имаме, но нз каква е , трябва да прочета в книжката.
Относно нощното хранене, имаме, но моята кукла заспива около 21:00 и се буди 02:00-03:00, та мже да се каже че го пропускаме  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт