МОСКВА

• 43 017
  • 468
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Ики, много е хубаво, че задаваш въпроси, защото така се обогатява темата с въпроси и отговори и е полезно за всички, които ще пътуват за Москва Peace.
Входът в Кремъл по принцип е през Кутафья башня. А изходът пак от  Кутафья башня и Спаската кула.
Ако се излезе през Спаската кула , ще се озовете директно на Червения площад Simple Smile.
Но в момента на официалния сайт на Кремъл има следното съобщение:
В связи с проведением ремонтно-реставрационных работ вход посетителей на территорию Кремля осуществляется через Троицкие ворота, выход – через Спасские и Боровицкие. Проход  посетителей в Оружейную  палату и выход осуществляется через Боровицкие ворота.
С две думи, преведено на български, че не всеки владее руски:
Поради ремонтно-реставрационни дейности входът за посетители в Кремъл е през Троицките врати, а изходът през Спаската кула и  Боровицките врати.Входът и изходът в Оръжейната палата е през  Боровицките врати   

# 286
Благодаря ти, Роже. А първо трябва да се мине през каси 6, 7 или 8 за заверка на билетите, нали?

# 287
  • Варна
Роже, опитвам да направя заявка за приглашение на сайта на ЛЛЦентр. В заявката е нужно да се посочи хотел, в който има резервация, а ние сме в апартаменти (резервирани от Букинг) Доколкото си спомням и вие бяхте с такива резервации - как точно стана издаването на вашите приглашения? На зададеният от мен въпрос отговориха, че в полето "хотел" трябва да има само хотел - иначе от посолството щели да отхвърлят приглашението. Препоръчаха ми да направя резервация за 1 денонощие в някой хотел. При вас така ли се осъществиха нещата?

# 288
Като отидете до павилиона с касите най-вероятно ще видите отвън опашка. Подминавате я и влизате на касите в ляво (ако стоите с гръб към входа и с лице към туристическите услуги) хората на опашката отиват на касите в дясно. Там вероятно ще има не повече от 5-6 чакащи на каса (маскимум 10мин). Давате разпечатания ваучер (електронния билет) и ви дават  билетите (може да е един за няколко човека) с които ще влезете. Преди две седмици входа беше през Боровицката кула.
За "Алмазныфонд" билетите си ги купихме към 15ч с време за вход - 16:20ч, на касата нямаше никой!
Билета изглежда ето така:
Скрит текст:
Ако ще вземате аудиогид е добре да си носите собствени слушалки, защото дават само апаратче и е изморително да го държиш на ухото си цял час. Там където посещението включва екскурзовод приемниците вървят със слушалки, които после се връщат.

Докато съчиня горното се появи нов пост Simple Smile
...Ние също бяхме в апартамент и не сме имали проблем с "приглашение"-то (организираха ни го от апартамента).

Последна редакция: ср, 03 юли 2019, 14:57 от mironcho

# 289
  • Варна
Оффф - нещо не можем да се разберем
Лошото е, че при нас тази опция(от страна на мястото за настаняване) липсва, а от сайта за издаване на приглашение така ме объркаха, че и аз вече не съм сигурна за какво иде реч. Не можело да се пишат имена на апартаменти в полето за име на хотел, защото можело да не  бъде прието от посолството. Частните апартаменти не били опция, трябвало да са официални - хотели, санаториуми, апартхотели и т.н.  Питам - аджеба през Букинг не е ли достатъчно официално? Пускам линкове да кажат по техните критерии как ги виждат нещата...не можели да гледат линкове... луда работа

# 290
Mironcho, много благодаря. Ние сутринта ще влизаме- за сутрешното посещение в 10 ч. на Оръжейната палата купих билети. Каква е цената за Елмазния фонд? И като цяло, понеже сме притиснати от времето- за Кремъл колко време ви отне?

# 291
Това, което най-усърдно провериха в консулството беше дали агенцията издала "ваучера-потвърждение" има лиценз.
За всеки случай като отидохме да подаваме документи за виза носихме с нас и потвържденията от букинг-а. Консулът (или който беше) ги погледна и ни ги върна без коментар.

Iki: Оръжейната палата, май беше над час и половина (бяхме с аудигид на телефоните). Също от 10ч.
Площада с църквите, камбаната и оръдието - и то около час и нещо с почивките и снимките (тук бяхме с аудиогид взет от туристическите услуги в павилиона с касите, срещу залог - шофьорска карта). Билетите бяха за времето също от 10-14ч. Първо влязохме в Оръжейната палата, после отидохме втори път до касите, взехме си аудиогидовете (така ни посъветваха, защото батерията траела 2ч и ако ги бяхме взели още в 9ч точно когато щяха да ни трябват щяха да са спрели да работят). Влязохме пак и обиколихме всичко достъпно на Соборная площадь. Като се уморихме (към 14ч) излязохме отново, обядвахме и отново - на касите, както писах по-напред за билети за Алмазния фонд. Тук обиколката е задължително с екскурзовод,  влиза се точно на минунтата и продължава 45мин. Билета струва 500р за възрастен.
Вероятно последователността не е оптимална но за един ден (до 17ч) приключихме с Кремъл.

Последна редакция: ср, 03 юли 2019, 15:29 от mironcho

# 292
Пристигането ни на летище Шереметиево е вечерта. Ако намерим такси- миниван и се съгласи да ни закара на прилична цена до хотела, вариант с аероекспреса отпада. На всяка метростанция ли продават карти за транспорт? Ние мислим след настаняването да си направим вечерна разходка.

# 293
Ние кацнахме около 15ч на Внуково. Пътувахме с автобус до първа спирка на метрото. До спирката на автобуса се стига, като се мине през подлез малко в дясно от изхода на летището. В автобуса платихме на шофьора с рубли, а от касата в метрото си купихме картите тройка (50р за пластиката + сума по ваш избор). С картата пътуването излиза около левче.
За картите - виж тук за подробности
Скрит текст:
Не сме ползвали такси изобщо.

# 294
Ние кацаме на Шереметиево в 18,20ч. и тъй като сме пет човека ни посъветваха да вземем такси, защото хем ще е по-евтино, хем ще ни закара директно до хотела. С аероекспреса е бързо, но после имаме да се прехвърляме на метро. Не знам и задръствания в петък вечер и на място ще решим какво да правим.

# 295
Оффф - нещо не можем да се разберем
Лошото е, че при нас тази опция(от страна на мястото за настаняване) липсва, а от сайта за издаване на приглашение така ме объркаха, че и аз вече не съм сигурна за какво иде реч. Не можело да се пишат имена на апартаменти в полето за име на хотел, защото можело да не  бъде прието от посолството. Частните апартаменти не били опция, трябвало да са официални - хотели, санаториуми, апартхотели и т.н.  Питам - аджеба през Букинг не е ли достатъчно официално? Пускам линкове да кажат по техните критерии как ги виждат нещата...не можели да гледат линкове... луда работа

Ние за поканата ползвахме услугите на evrazvisa , първо се свързахме по мейла с тях и обяснихме проблема с апартаментите в Букинга , те  ни казаха , че ще пишат някакви  други хотели и ще ни пуснат поканата с тях , като при анкета , която се попълва за визите тук , се посочват въпросните хотели като място на пребиваване. Ние сме 4 човека , попълнихме данните за поканата по отделно за все , като посочихме един и същ мейл за контакт , за да че видно че сме група . Платих през кештерминал  /в София има много/ по 20 лв на човек. Поканата дойде  2 часа след плащането.

# 296
  • Москва
Ние кацаме на Шереметиево в 18,20ч. и тъй като сме пет човека ни посъветваха да вземем такси, защото хем ще е по-евтино, хем ще ни закара директно до хотела. С аероекспреса е бързо, но после имаме да се прехвърляме на метро. Не знам и задръствания в петък вечер и на място ще решим какво да правим.

Задръстванията са в посока от Москва, а не към нея )) Преди 3 седмици в петък вечер трябваше да стигна до Шереметьево. В обратната посока почти нямаше задръствания.

# 297
Lorelei, много благодаря за включването. Ще го имам предвид.

# 298
  • Бургас
Здравейте, бяхме я Москва само два дни, нямам много какво да добавя към тук написаното. Благодаря на всички които споделят своя опит. Но пък на Санкт Петербург отделихме седмица, ако нямате нещо напротив мога да споделя някои полезни неща. Стига да няма проблем , защото темата е за Москва.

# 299
  • София
Давай!!! Чакаме с нетърпение за СП ☺️

Общи условия

Активация на акаунт