МОСКВА

• 43 100
  • 468
  •   1
Отговори
# 150
Lorelei, Iki70, послушах Ви Simple Smile
Резервирах Соколники! Цял ден ще ни  е достатъчна лудницата в града, вечер на спокойствие, до парка.
А и апартамента в Соколники е много по-хубав от този до Китай город Simple Smile
Така или иначе с метрото сме за 10 минути на Червения площад.
За тези, които тепърва ще резервират жилища в Москва и Санкт Петербург и се притесняват за цените двата апартамента за 12 нощувки ни излязоха 870лв. Simple Smile
Без да правим никакъв компромис с местоположенията и качествата на жилищата, а така също и с хостовете, при които ще бъдем Peace

Да дадеш линк?

# 151
  • София
Давам веднага: Лично аз смятам, че направихме отличен избор откъм цена, местоположение, хост и дадености в самия апартамент. Peace
Разбира се за други това може да се окаже много лош избор, пречупвайки ги през своите потребности и критерии.

Това е апартамента в Москва: точно до метро станция Сокольники- съседната сграда и на стотина метра от парка Simple Smile
https://ru.airbnb.com/rooms/24302876

и това е апартамента в Санкт Петербург: точно до метро станция "Обводный канал"- съседната сграда Simple Smile
https://ru.airbnb.com/rooms/7703373

За апартамента в Москва има свободни дати, но този в Петербург е уникален. не съм виждал по-зает апартамент в АирБНб последните 5 години Simple Smile Настаняване в него на практика е възможно чак през септември #Crazy

# 152
Роже, много хубави цени на нощувки. Моите за седем нощувки с включени закуски и безплатна анулация са 600 лв. Но това за Русия за лятото е  добре според мен.

# 153
  • София
Ики, важното е теб да те устройват цените и хотелите Simple Smile Peace. Мисля, че цените ти са добри.
Аз лично си признавам, че не успях да се справя с тази задача newsm78 и затова минах на апартаменти в Москва и Петербург.
Цените на хотелите, които исках бяха доста високи и над бюджета ни, а пък поносимите на цени хотели не бяха на добри според нас места за отсядане. Или в много отдалечени райони на огромните градове, или близо до метро станция, но тя пък някаква куца и некомукативна. Няколко от метро линиите според мен са си само за жителите, далеч от туристическите потоци. Затова първо трябваше основно да проуча метрото в двата града, като основно средство за придвижване Simple Smile
Дори двата хотела, които бяхме резервирали  заради визите, независимо от мизерията в тях / вярно на едни от най-хубавите места, в Москва до Большой театър, в Петербург на Невски проспект, на 200метра от Ермитажа/ бяха на цени по-високи от жилищата под наем. Общо 1200лв.
Докато при апартаментите открихме доста по-голям избор и като цена, и като качество Peace
Поне за мен не е е маловажно да  се чувстваме добре в уютна обстановка по време на пътуванията. Да има възможност да вечеряме спокойно, когато поискаме, щото 12 дни на ресторанти през цялото време си е трудна работа. А и дългото пътуване  само в една стая си е изморително и задушаващо.
Но нека не забравяме, че  най-важното все пак е да успеем да се порадваме на красотите на градовете.
Другото е просто допълнение към доброто пътуване Simple Smile

# 154
  • София
Вместо Airbnb опитайте с:
https://sutochno.ru
По-евтино е в общия случай, има всичко от Airbnb и отгоре, може да се предплаща само 10%, останалото на място  Simple Smile

# 155
  • София
Вместо Airbnb опитайте с:
https://sutochno.ru
По-евтино е в общия случай, има всичко от Airbnb и отгоре, може да се предплаща само 10%, останалото на място  Simple Smile
rally, много хубава онлайн платформа за резервации! Peace
Жалко само, че вече направих резервациите и за Москва, и за Петербург... ако я беше постнала три четири дни по-рано newsm78... интересни предложения има в нея и търсенето е много добро. Може да си зададеш примерно конкретна метро станция и разстоянието до нея! Супер!
Много благодаря за сайта! Simple Smile

# 156
Ние предварително купихме само самолетните билети. Всичко останало ще купуваме след като ни излязат визите. Букнала съм нощувки, има много изгодни цени, но си чакаме визите. Всичко се променя и понякога евтиното излиза скъпо.

# 157
Здравейте. Следя темата от известно време. Ние ще пътуваме с организирана екскурзия до Москва и Санкт Петербург, но ще имаме и свободно време. Не мога да се ориентирам за Коломенское. За самия парк трябва ли билет? Доколкото разбирам, билети трябват за самите дворци и сгради. Благодаря.

# 158
  • Москва
Здравейте. Следя темата от известно време. Ние ще пътуваме с организирана екскурзия до Москва и Санкт Петербург, но ще имаме и свободно време. Не мога да се ориентирам за Коломенское. За самия парк трябва ли билет? Доколкото разбирам, билети трябват за самите дворци и сгради. Благодаря.

Не, паркът си е със свободен достъп.

# 159
  • София
... ако я беше постнала три четири дни по-рано newsm78 ...

Рядко влизам в bg-mamma напоследък, извинявай...
Ходили сме 2 пъти в Москва със сина ми на музикални конкурси, тази година ще идем до Русия (Москва и Санкт Петербург) поне 5-6 пъти ... (чакаме си многократните визи).
Метрото в Русия е изключително добро като организация - препоръчвам да пътувате с него. В пиков час влакчетата са на 30-40 секунди (докато единият влак излиза от спирката, другият вече влиза Simple Smile).
Вземете си т.нар. Карта Тройка - може да се ползва споделено от няколко човека и билетчето е около 1.20 лв. на човек. Това, че Москва е много скъп град, за мен е мит - в магазините цените са същите или леко по-високи от България (ако сте на апартамент, ще се храните за толкова, колкото и тук), а има много варианти за изхранване и на заведение. Има много скъпарски ресторанти, но има и нормални, както и заведения на самообслужване, където е вкусно и евтино (за 10 лв. на човек се няждате много добре), напр. https://www.karavaevi.ru (има ги на няколко места из центъра),  пицарии, има обедни менюта на нормална цена в повечето ресторанти и т.н.
Скрит текст:
да не говорим, че всички музикални училища, в които бяхме, имат столове, които са безплатни за техните ученици, а за външни посетители цените са просто смешни - нещо като 3-4 лв. на човек - - комунизъм Smile Ние основно там сме се хранили, защото все по "работа" сме били

Аз имам един въпрос, као някой може да помогне: ако летите направо до Санкт Петербург, през Москва ли минавате? Едните организатори ме помолиха сама да си взема билетите, които те да осребрят после, та сега се чудя дали прекачването да е в Москва или някъде в ЕС. Притесненията ми са от това, че предполагам, че паспортните проверки за влизане са в Москва и после се сменя терминала, та не знам колко време да си отделя. Досега сме минавали много бързо и двата пъти, но не знам колко време да си оставя между пристигането и излитането на вътрешния полет...
През ЕС е общо взето по-евтино и нямам тези притеснения, тъй като визовата проверка ще е чак накрая, в Санк Петербург, но пък времето за летене е повече (летим на запад, после обратно на изток).
Предполагам, че те щяха да вземат и предпочитат Аерофлот, разбира се Simple Smile

Всякакви идеи и опит ще са ми от полза...

# 160
  • Варна
Здравейте!
Включвам се и аз в темата, тъй като ни предстои пътуване в края на лятото до Петербург и Москва. Разбирам, че даже може да се засечем с някои от вас Grinning
За момента сме на тема визи и самолетни билети - тъй като пътуваме от Варна се надявам да открием подходящ чартър, но засега все още изчакваме (...и поради факта,че чакаме паспортни, а без тях не можем да резервираме билети)
Имаме резервация на два апартамента в двата града, нещо не мога да се ориентирам в написаното - за визата ни трябва покана, тя различно нещо ли е от тази регистрация, за която стана дума? Бихте ли пояснили? Виждам, че *Lorelei* е феята тук, надявам се на снизходителност, ако въпросът е дъвкан сума ти пъти Simple Smile За съжаление доста малко намирам написано по тази тема.... Също ако някой знае някой линкове, където мога да прочета информация, свързана с издаването на виза и безпроблемно осъществяване на престоя в Русия (изключая линк към Руското посолство:), ще бъда изключително благодарна Simple Smile

# 161
  • Москва
Здравейте!
Включвам се и аз в темата, тъй като ни предстои пътуване в края на лятото до Петербург и Москва. Разбирам, че даже може да се засечем с някои от вас Grinning
За момента сме на тема визи и самолетни билети - тъй като пътуваме от Варна се надявам да открием подходящ чартър, но засега все още изчакваме (...и поради факта,че чакаме паспортни, а без тях не можем да резервираме билети)
Имаме резервация на два апартамента в двата града, нещо не мога да се ориентирам в написаното - за визата ни трябва покана, тя различно нещо ли е от тази регистрация, за която стана дума? Бихте ли пояснили? Виждам, че *Lorelei* е феята тук, надявам се на снизходителност, ако въпросът е дъвкан сума ти пъти Simple Smile За съжаление доста малко намирам написано по тази тема.... Също ако някой знае някой линкове, където мога да прочета информация, свързана с издаването на виза и безпроблемно осъществяване на престоя в Русия (изключая линк към Руското посолство:), ще бъда изключително благодарна Simple Smile

Аз съм по-скоро добрият гном 😉
Поканата за виза е, за да ви издадат визи.
Регистрацията е по адрес(мястото, на което сте отседнали) и е отделно листче, което се получава в Русия и, което е любима тема за проверка от полицията.
Относно издаваеето на виза-питайте каквото ви интересува

# 162
  • София
Скрит текст:
Здравейте!

Съветвам ви да се свържете с фирма, която вади визи за Русия. Надценката е незначителна и си струва за сметка на главоболията. По принцип е нужна покана - от лице, фирма или лицензирана за целта руска туристическа фирма, които по този начин гарантират за вас.

Що се отнася до регистрацията, ще цитирам нещо, което съм извадила миналата година от руски източник, мисля, че от самия закон, но понеже само съм си го запазила като файл, не мога да си спомня точния източник:

Принимающая сторона должна уведомить в течение семи рабочих дней со дня прибытия в РФ территориальный орган ФМС России по месту жительства о прибытии иностранного гражданина.

Для регистрации необходимы следующие документы:

- бланк уведомления
- копия паспорта иностранного гражданина
- копия миграционной карты
- паспорт принимающей стороны

Уведомление о прибытии иностранных граждан проживающих в гостиницах осуществляется через гостиницы.

От уведомления освобождаются иностранные граждане главы государств и правительств, руководители международных организаций, члены экипажей морских и воздушных судов, и иностранные граждане, въехавшие на срок до 3 дней.

Бланк уведомления принимающая сторона должна направить в территориальный ФМС РФ лично или по почте.

Принимающей стороной может являться как физическое лицо, так и юридическое, на территории которого пребывает иностранный гражданин.

# 163
  • Варна
Разбирам, че трябва да имаме и виза, и регистрация.....
По повод размислите, че ако пребиваваш под 7 дни не е нужно да имаш регистрация, само размисли ли са все още, или имат конкретно потвърждение...? Ако ти поискат такава регистрация и покажеш паспорт с входен печат отпреди 4-5 дни, примерно, приема ли се от властите?
За виза, виждам, че не се изисква кой знае какво като документи, дали не бихме могли да се справим сами, без агенция? Само с тези покани ми е малко все още неясно, тъй като ще бъдем в апартаменти от Booking... Ако откажат да ни изпратят покана има ли други варианти? И нужно ли е да имаме покана и от двете места (Петербург и Москва) или е достатъчно само от едното място?

# 164
Здравейте!
Здравйте! Преди няколко дни подадох документи за виза. Като посредник ползвах офиса на авиобилет, който се намира на ъгъла на бул. Мария Луиза, Варна. Цената за обикновена поръчка е 169лв. Време за издаване е 10 работни дни. Необходимо е: международен паспорт, снимка, на място се попълва формуляр. Ако нямате застраховка за пътуването, предлагат и такава, която е от порядъка 2лв на ден. Попитах дали е необходимо да се посочи адреса, където ще пребиваваме. Казаха ми, че не е необходимо, тъй като визата ще е туристическа. Нашият престой ще е около 10 дни в Москва. Обърнаха ми внимание, че ако ако престоят е повече от 7 работни дни, както е публикувала и Клер), трябва регистрация със собственика на апартамента( тъй като ние ще бъдем на гости) в районото МВР ( не знам как е точно на руски). Но при нас се застъпва с майските им почивни дни, тъй че не се налага.

Общи условия

Активация на акаунт