Помощ - документи след раждане

• 2 732
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте Мами,

Имам нужда от съвет и помощ относно документите за след раждането на бебка.
По регистрация и лична карта съм в София и желая да раждам в Шейново, но след раждането и изписването бебка няма да живее в София, а в Перник.
Моля да ме посъветвате, тъй като се информирах, че е много тичане по социални и община след раждането и че е важно, къде се водя по лична карта.
Ако си сменя личната карта преди раждането и адреса по регистрация, и съответно родя в Шейново след месец, то може ли да подам за акт за раждане в Община Перник, където ще се водя по регистрация и да подам за еднократна помощ за новородено в Социалните в гр. Перник?
Важно е за мен, тъй като искам да кърмя и не мога да поведа новородено с мен по София, за да си оправям документите.
Моля за съвет  Sad

# 1
Акта за раждане се издава от общината в която си родила. Няма значение от твоя адрес. За него не е задължително ти да отиваш лично, може и таткото с твоята лична карта да представи. За еднократната помощ не съм сигурна, но срокът да подадеш докумени е мн голям, мисля че 1година.

# 2
  • Телиш/Плевен
За еднократната помощ не съм сигурна, но срокът да подадеш докумени е мн голям, мисля че 1година.
3 години е. Peace

# 3
Аз съм поставена пред абсолютно същата дилема. По лична карта съм в София, но ще живеем в Перник.

# 4
Деница Костадинова благодаря за инфото, това с акта за раждане е супер, че може таткото да го вземе.
Остава да разбера, като си направя регистрация в Перник и си сменя личната карта, дали мога да ходя в социалните тук, а не по София.

# 5
  • Телиш/Плевен
Деница Костадинова благодаря за инфото, това с акта за раждане е супер, че може таткото да го вземе.
Остава да разбера, като си направя регистрация в Перник и си сменя личната карта, дали мога да ходя в социалните тук, а не по София.

Ще можеш. Peace
"Молба декларация заедно с необходимите документи се подава в Дирекция “Социално подпомагане” по постоянен адрес на майката".
Източник

# 6

Ще можеш. Peace
"Молба декларация заедно с необходимите документи се подава в Дирекция “Социално подпомагане” по постоянен адрес на майката".
Източник

Много благодаря  Hug

# 7
Еднократната помощ е от общината по постоянен адрес. А акта за раждане е от общината, където си родила.

# 8
  • в очите на дъщеря ми
Здравейте Мами,

Имам нужда от съвет и помощ относно документите за след раждането на бебка.
По регистрация и лична карта съм в София и желая да раждам в Шейново, но след раждането и изписването бебка няма да живее в София, а в Перник.
Моля да ме посъветвате, тъй като се информирах, че е много тичане по социални и община след раждането и че е важно, къде се водя по лична карта.
Ако си сменя личната карта преди раждането и адреса по регистрация, и съответно родя в Шейново след месец, то може ли да подам за акт за раждане в Община Перник, където ще се водя по регистрация и да подам за еднократна помощ за новородено в Социалните в гр. Перник?
Важно е за мен, тъй като искам да кърмя и не мога да поведа новородено с мен по София, за да си оправям документите.
Моля за съвет  Sad
Актът за раждане на новородено се съставя  в общината по постоянен адрес на майката! ако той не е в  населеното място, където е настъпило събитието(раждането) се съставя в общината, по адреса на болницата.
Ако Вашата ЛК е с адрес гр. София, то актът за раждане ще бъде съставен по постоянният Ви адрес. При смяна на постоянният адрес и лична карта, в друг град, актът за раждане ще бъде съставен по адреса на болницата( в конкретният случай в район "Средец"). Всички социални помощи се изплащат по постоянен адрес!

# 9
Много ви благодаря за помощта  Hug

Общи условия

Активация на акаунт