Нашите кухни - 61

• 106 114
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте! Скоро ще си правя кухня, най-вероятно от "Икея", но ми се появява един проблем.Ще сменям всички уреди, с изключение на съдомиялната , която е 45см. свободно стояща.
Та въпроса ми е дали мога да я пъхна в шкаф ,колкото да не се вижда.
Колкото да не се вижда е трудно понеже стандарт плотове са на 60.
1 ви вариант: шкафове дълбоки 62-64 см,зависимост от модела на миалната/премерете колко е дълбока с всички джажи отзад .ако нещо стърчи.После се поръчва плот с нестандартни размери 64-70 сам,пайк зависи от дълбочината на шкафовете .
2 ри вариант : заигравката с размера на шкафовете като по горе ,но с плот от камък.
Възможно е да се сложи и врата.Този който ще е прави би следвало да знае какво и как да го направи

# 211
  • ту тук, ту там
Плотовете на Икеа са с дълбочина 63 см. Можеш да я скриеш без проблем, но в шкаф с ширина 60 см. Ако тези15 см не са ти от значение , няма да има проблем.

# 212
  • София
Меденка, не искам да се гърмиш, но да знаеш, че естествените материали си искат грижа. Всички кожени мебели също искаш крем хидратант.  Joy

Подозирах аз, че само ще си взема белята с нова кухня.  Embarassed

Днес  в Баухауз отхрихме и гръб дъб масив - 1,8 см, необработен. Идеално ни устройва като размер, но ще трябва да се омасли минимум 2 пъти приди експлоатация. Така нещата се поизбистиха, ще вземем икейския с фурнир и дано не ми създава главоболия. Чакаме да доставят само липващите елементи и монтираме в края на месеца. Новите маса и столове- чак в края на ноември.

Шадоумен, както ти е отговорила и Амалейра има доста плотове пдч с етествен фурнир в Икеа. Възможно е някоя от големите фирми производители на плоскости да предлага имитация на дъб от пдч и гетинакс, но нашата отправна точка беше масата за хранене, която предопредели изборът ни. Ако имаш опит с подобни плотове, моля те да споделиш, ще бъде само от полза.

# 213
  • София
Нашата пералня е свободноснояща 55 см.дълбочина, влезе си идеално в шкафа.Изрязахме дъното и стъпи на пода. Излишните см.от шкафа си останаха с дъно и там си държа праховете.

# 214
  • Раковски
Да си призная до ся не съм виждал такъв плот, не съм запознат с асортимента на икеа. Ако има такъв плот ми се струва, че няма да е много качествен, при първото надраскване може да нарани фурнира, така мисля като знам как е направен МДФ с фурнир, но пък знам ли, може да е нещо ново. Инак в салекс има истински дървени плотове.

# 215
  • Раковски
 Уред който не е за вграждане може да се вгради с някой условия и те идват от размера на уреда, веднъж се налага да се къртят 10 см тухли за да влезне пералнята и да се скрие с врата.

# 216
Благодаря за отговорите.Като меря с рулетка би трябвало да няма проблем да се пъхне в шкаф.
А аспираторите , които са без комин  вършат ли си добре работата?

# 217
Аз също мисля ,че фурнир за кухненски плот ми седи несериозно,фурнира обикновени е максимум 1 мм,а често и по тънък за по екзотичните видове.
Иначе къртенето за вкарване на уред сме го яли,и си зависи от стената.Аз лично съм на мнение ,че да правиш нова кухня със уреди за НЕ вграждане е поостарял вариант.Бих предвидил нов за вграждане ,и когато средствата позволяват се заменя.А дотогава да си стърчи.Мажду другото миялните обикновено се развалят най бързо.

# 218
Благодаря за отговорите.Като меря с рулетка би трябвало да няма проблем да се пъхне в шкаф.
А аспираторите , които са без комин  вършат ли си добре работата?
Твърдо не,само фасон и вятър .Филтрите не са достатъчни.Ако имаше ефект от тях нямаше да си правят труда да мислят за още едно неудобство /комин/

# 219
Аз също мисля ,че фурнир за кухненски плот ми седи несериозно,фурнира обикновени е максимум 1 мм,а често и по тънък за по екзотичните видове.
Иначе къртенето за вкарване на уред сме го яли,и си зависи от стената.Аз лично съм на мнение ,че да правиш нова кухня със уреди за НЕ вграждане е поостарял вариант.Бих предвидил нов за вграждане ,и когато средствата позволяват се заменя.А дотогава да си стърчи.Мажду другото миялните обикновено се развалят най бързо.
[/quo
Стени заради миялна няма да къртя в никакъв случай, но пък машината е на 2 год.и ми се ще да я използвам още, ако се намери удачен вариант.

# 220
Здравейте момичета Hug -виждали ли сте някъде подобна трапезна маса  http://dibla.com/project/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0 … 0%B8%D1%89%D0%B5/

# 221
  • ВАРНА
Моля дайте идеи за маскиране на капак на ревизионна шахта (за водомера) - точно на стената до вратата е  ooooh!

# 222
  • София
Моля дайте идеи за маскиране на капак на ревизионна шахта (за водомера) - точно на стената до вратата е  ooooh!
Зависи къде на стената точно е. Декоративен стикер за стена, картина или няколко малки картини, снимка. newsm78

# 223
А в кое помещение е ,кухня или баня?

# 224
  • ВАРНА
А в кое помещение е ,кухня или баня?

В кухнята е,като се влезе,вдясно от вратата - срещу масата  Rolling Eyes

http://jerry007.snimka.bg/children/detska-staya.816412.36158964

Общи условия

Активация на акаунт