Нашите кухни - 61

• 106 092
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
  • ВАРНА
Моля за съвет - имам колебания относно микровълновата до хладилника - досега винаги е била на плот,но сега предпочитам да си оставя работно пространство,а и отдолу малкият плот ще е удобен като вадя  неща от хладилника Thinking И все пак не ми допада май особено как стои така затворена като в кутия...Може би ако е само рафт,но как може да се монтира,ще бъде ли достатъчно здрав от МДФ  newsm78И колоната се чудя догоре ли да е облицована с плочки  Thinking

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 16 ное 2015, 13:27 от morgana07

# 421
PEPABS, кухнята е бонбон!

# 422

PEPABS , сподели коя е фирмата изработвала кухнята . И на мен много ми хареса  bouquet

# 423

morgana07, можеш да сложиш тези линкове за да се виждат изображенията ти bouquet
Линк1: http://media.snimka.bg/s1/5019/036281230-big.jpg?r=0
Линк2: http://media.snimka.bg/s1/5019/036281228-big.jpg?r=0

Проекта ти ми харесва много, казваш телевизор, грешка на езика ли е и имаш предвид хладилник или аз не разбирам. Нямам микровълнова и не знам дали е удобно на тази височина, но не би трябвало да е проблем. И на мен ми е малко странно така в кутия като е, бих сложила микровълнова за вграждане или вратичка, както е тук /даже може да се сложи телевизор на вратичката  Simple Smile/:
Скрит текст:

Колоната ми харесва така  Simple Smile

# 424
  • ВАРНА
Да,хладилника имах предвид.Коминът ми е 40см,а всички микровълнови за вграждане са 60см шкаф - затова отпада варианта и се чудя за друг  Rolling Eyes

# 425
А за затворена мислила ли си? На същото място или да се премести отдясно - някой от 3-те шкафа над мивката. Може и в долен шкаф. Друго май не ми хрумва.   newsm78
Ако е само рафт според мен ще изглежда по-добре, но не знам дали ще е стабилно и безопасно.
Скрит текст:

# 426
  • ВАРНА
Честно казано не виждам смисъл да отварям един шкаф,за да отварям после и вратата на микровълновата,непрактично ми е  Thinking Долните шкафове ще са заети с пералня/сушилня/съдомиялна.Другия вариант е да си е сложа направо на плота до хладилника  Rolling Eyes

# 427
  • Под Сините камъни
PEPABS много ми хареса кухнята ти  Heart Eyes
morgana07 и аз си мисля,че е доста непрактично да се слага микровълновата в шкаф.На мен лично така както е на проекта ми харесва,защо да губих плота

# 428
  • Бургас
При мен шкафа ,където е микровълновата се отваря плавно нагоре и въобще не ми пречи.Така с прибраните уреди -кухнята изглежда стилно.пък и печката не ми е нова ,но мисля ако се развали да не купувам друга.

# 429
  • София
Здравейте, момичета  bouquet

Мушвам се при вас защото започвам цялостно обзавеждане на апартамент, а кухнята ми е болната тема. Харесахме си модел в Икеа, но цените на кухните им далеч не са така достъпни като на останалите им неща и май ще търся някой да ни направи подобна по поръчка.
Ще ви изчета подробно преди да започна да задавам глупави въпроси Simple Smile

# 430
  • Някъде на път....
.....
Ще ви изчета подробно преди да започна да задавам глупави въпроси Simple Smile
Питай без притеснение!  Wink  Peace

# 431
Здравейте,
 имам фурна с плъзгачи. За съжаление най-горните ми плъзгачи спряха да се плъзгат. Мисля, че проблемът се появи след като пуснах веднъж самопочистващата функция.  Някой имал ли е такъв проблем?

# 432
  • Luxemburg
амнезия, каква ти е фурната? Моята е АЕГ. Ползвам я сравнително от скоро. Също има плъзгачи, но предните собственици не знам как са ги ползвали, но нещо не се движиха добре и аз ги демонтирах. Отделно не можех да си представя как се ползва това нещо. Все си представям, че ако трябва да добавям нещо към яденето, то по-добре да го извадя и да не губя топлината, отколкото да стои вратата отворена. Щом ги продават сигурно са удобни, но аз просто не мога да си представя как да ги ползвам. Та мисълта ми е, че може и при тях да е станало от самопочистващата функция. Аз само 2 пъти ползвах пиролизата и на втория път ми станаха някакви петна като от изгорено и трудно ги премахнах с препарат за фурна. Може би защото фурната ми беше леко мръсна, а ме мързеше с препарата да се запам.  А на дъното на фурната пък има малка дупчица с ръжда и се чудих дали е възможно и това да е от пиролизата или просто са били нехранимайковци и са съсипали хубавата фурна. Аз за да почистя плъзгачите ги напръсках с препарат за фурна и след това на ръка ги почистих и измих. Доста си играх докато се почистят и почнат да се движат добре.
morgana07 според мен ти е добре проекта. Имала съм микровълнова само върху рафт. Не  е никакъв проблем тъй като този уред не е тежък и не се изисква кой знае колко. Държеше се само на 2 места и нямаше никакъв проблем. Варианта на Alcarin който ти е показала с вратичка която плавно се отваря нагоре също е добър. Така или иначе имаш плот под микровълновата където можеш да оставиш храната и след това да отвориш двете вратички. Микровълновата не се ползва толкова често (като мивката например) и не е толкова страшно ако се наложи 2-3 пъти да се отвори на ден. Само в шкаф без врата поставена не ми допада много на мен. Ако пък искаш да имаш колона можеш да помислиш за малко раздвижване. Фурната бих я преместила до прозореца/вратата и там да направя колона, като в нея колона ще сложиш микровълновата. Аз колоната в Сф съм си я направила най-долу високо чекмедже за тенджерите, над него мн.ниско чекмедже за тавите от фурната, над тях идва фурната, микровълновата и висок шкаф. Ти не е задължително да го направиш в тази последователност. Лично аз намирам много плюсове фурната да не е най-долу. Аз съм ниска на ръст и тази подредба ми е най-удобна, а последните 5г съм сменила поне 5 жилища с различни кухни. До колоната ще ти е плота за готвене. Така миризмата от фурната като готвиш може хем през прозореца да излиза, хем през абсорбатора. Аз винаги пускам абсорбатора като трябва да отварям вратата на фурната. Имаш достатъчно пространство за работа, кухнята ти не е малка.
Адри́ не смятам че кухните в Икеа са кой-знае какво. Тук на запад се предпочитат заради ниската си цена, но в БГ повечето фирми ще ви направят по-хубава кухня за същият бюджет. И трябва да се вземе под внимание че кухните им са направени за техните уреди които са с малко по-малки размери. Аз не съм ги гледала подробно, но приятели си поръчаха оттам и имаха проблем, че не им влиза миялната.
Аз пак по моя въпрос да питам
Скрит текст:
Дайте предложение какво перде да сложа в кухнята.
http://media.snimka.bg/s1/5017/036278369.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/5017/036278370.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/5017/036278371.jpg?r=0
Мебелите са кремави, а стените ще са червени като цвета около радиатора. Искам някакво тъничко перде което да не спира светлината и в същото време да не ме виждат съседите. Чудя се първо къде да е корниза - на тавана, над прозорците или под кутията за външните щори (снимка 3). Там се получава около 2 пръста място между капака за кутията и стената и дали там да не бодна един единичен корниз като тези за таван? После колко дълги да са пердетата - дали да са до земята или до перваза на прозореца. На вратата долната част не е стъкло. И не на последно място какъв десен органза да избера. Все пак червената стена ще прозира отзад. Не мога да си го изчистя в главата и се надявам вие по-добре да си го представяте.
Варианта на priberabella  няма да се върже изобщо с кухнята, на мен не ми харесват такъв вид перденца и не на последно място, съседите ни отсреща са леко по-високо от нас и не ми се иска да ни виждат през деня.

Последна редакция: ср, 18 ное 2015, 14:27 от ronicat

# 433
ronicat, мерси за коментара. На мен са ми много удобни плъзгачите. Фурната ми е Бош. И аз имам чувството, че се е насъбрала там мръсотия. Вчера ги търках доста. И в миялната ги пуснах да се измият. Явно ще трябва още търкане

# 434
  • Под Сините камъни
Я да питам и аз.Как се ползва тая катализа  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт