Нашите кухни - 61

• 106 514
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Alokazia, честито!
Моето мнение е, че за тези несиметрични шкафове ще съжаляваш, ако не сега, то след време. Казвам го от позицията на човек, които направи две кухни. Първата с по- ниски шкафове, а втората с шкафове до тавана. Удобство- повече място, липса на място за събиране на прахоляци и много други. За мен позицията на проектантката е била по- добрата.
От естетична гледна точка никога не се бърка, когато някой избере симетрията да е водеща.
От гледна точка на почистване- много прах се събира отгоре. В комбинация с готвенето и събирането на  "невидима" за нас мазнина почистването е неприятно. От сега те съветвам да си "опаковаш" шкафовете където позволява. Малките шкафове кутийки, който са без вратичка и техния по- тъмен цят ще ти създават много чистене, отново.
Дивана ми се струва прекалено малък. При условие, че ще се ползва ежедневно бих заложила на комфорта. Като начало поне и втората половина да има облегалка. А можеше тази част да е до вратата на терасата. И без това за какво ще се ползват тези 50-60 см. от тази страна на дивана. Представям си как мъжа ти е легнал след работа, без да се съобрази на едната част от дивана(тази с облегалката), а ти на другата си седнала да си поговорите, но дори не може да се облегнеш. А и ти ще си уморена и искаща за две минути да "подвиеш крак".
За цветовете- разкошни с цялата визия. Леко окръглената маса е като акцент и много добре се връзва. Съветвам те и холната маса да бъде със същата линия и цвят. А ако искаш да създадеш повече пространсво- заложи на стъклото.
Като практичност и удобство- ще бъдете, ако не сега, то поне след време с резерви.
Със здраве да си я ползвате!

Последна редакция: пн, 30 ное 2015, 17:17 от mariat

# 571
  • Варна
Дизайнерката предлагаше да са равни отгоре, но не високи до горе, както исках, а просто равни, не чупнати, както в момента. А то за чистенето е ясно, с тия светли тонове и цветове навсякъде, дори и в другите стаи, ще се чисти няма как. Като няма пари за голямо жилище, ще придаваме със светли тонове пространство.
Дивана естествено колкото по-голям, по-добре, но като няма място като при нас няма как. Дори го правихме по поръчка, за да спестим възможно повече място. И обърнат обратно сме го мислили, но като се излегнеш на лежанката и на самия диван насреща се пада кухнята, а не ТВ модула и няма да е удобно за гледане.

# 572
Аз лично от снимките ти виждам достатъчно място за ъглов диван с облегалки и на двете части.
Отделно тази част, дето е под прозореца ми се вижда прекалено къса. Виж колко място има от края на дивана до началото на врата. За това съдя по ребрата на радиатора, които се виждат. Там, е ясно че може да седне само един човек, който дори няма да има възможност да се облегне, а ще седи все едно е на табуретка. Аз не бих избрала да седя там. Определено е добре във всекидневната да се търси на първо място удобството.
От предния ми пост ти казах моето мнение за холна масичка като тази в  кухненския кът. Но сега, като разгледах отново снимките май ще стане прекалено кафяво(заради тъмния килим).

# 573
Здравейте всички,
дойде и моя ред да се похваля - не съм писала досега, но цяла година ви чета и много много съм благодарна на всички които пишат и помагат на такива като мен!  bouquet
И така, поне със снимки да се отчета bowuu!
Ето какво сътворихме с shadowman  bouquet
http://vaninag.snimka.bg/other/kuhnya.888571

Радвам се да споделя с вас,  на някой пък може да му полезно нещо, както на мен ми бяха полезни много неща от споделяното тук и показваните кухни bouquet

# 574
  • На брега
Alokazia, честито! Масата е разтегаема. До колкото се ориентирам от снимките сте с малко дете. Няма какво да коментирам големината и разположението на дивана... Добре е така. Не си затваряш прозореца или радиатора с облегалка. За двама възрастни и малко дете си напълно достатъчен да поседнеш или да си вдигнеш удобно краката докато гледаш. И аз нямам място и ще съм с малък диван. Дори за лежанката нямам и ще се наложи да ползвам табуретка или малка масичка с възглавничка за целта. Къде поръчвахте дивана? Може и на лични да не спамим кухненската тема.

vanimama, честито и на теб!

# 575
Честито  и от мен! Със здраве да си ги ползвате! Прекрасни са!

# 576
  • София
Да се похваля и аз докъде я докарах.

Скрит текст:

Остава да се монтира абсорбатора, едно рафтче през средата му, където ще си сложа правоъгълна кашпа в цвета на плота с някакви треволяци, рафтове в ъгъла, където сега е празно, и някакъв гръб, който все още не знам откъде ще купувам  ooooh!

# 577
  • Варна
Alokazia, честито! Масата е разтегаема. До колкото се ориентирам от снимките сте с малко дете. Няма какво да коментирам големината и разположението на дивана... Добре е така. Не си затваряш прозореца или радиатора с облегалка. За двама възрастни и малко дете си напълно достатъчен да поседнеш или да си вдигнеш удобно краката докато гледаш. И аз нямам място и ще съм с малък диван. Дори за лежанката нямам и ще се наложи да ползвам табуретка или малка масичка с възглавничка за целта. Къде поръчвахте дивана? Може и на лични да не спамим кухненската тема.

vanimama, честито и на теб!

Да, масата е двойно разтегаема. Не с едно, с две деца съм дори - на 1 г и на 7 г. момиченца, затова и исках повече простор. Над радиатора или по-скоро пред него ще падат пердета и завесите, които още умувам. Занапред може да поръчам допълнителна табуретка като продължение на лежанката, която да се мести. Дивана е от Хит дизайн - Варна.

vanimama, честита кухня и на теб, много е хубава!

# 578
  • Бургас
Да, масата е двойно разтегаема. Не с едно, с две деца съм дори - на 1 г и на 7 г. момиченца, затова и исках повече простор. Над радиатора или по-скоро пред него ще падат пердета и завесите, които още умувам. Занапред може да поръчам допълнителна табуретка като продължение на лежанката, която да се мести. Дивана е от Хит дизайн - Варна.
Какви са размерите на масата. Търся подобна маса с опция да се разпъва, че холът ми е малък.

П.П. Много хубави кухни!
Само микровълновата малко ми вади очите. Ако може да се скрие в шкаф мисля, че би било по-добре.

Последна редакция: вт, 01 дек 2015, 23:01 от miss july

# 579
  • на Мелмак
Много са ви хубави кухните , момичета
Разчупената кухня е страхотна- нещо различно и красиво!
Според мен мястото е усвоено максимално и изглежда пълно с въздух.
Важното е  на домакинята да й харесва,  семейството да е на едно, пък как ще чисти и ще си полягва - ще му намери колая  Grinning

# 580
  • Варна
Ако става въпрос за моята микровълнова, както писах и когато пуснах снимките тя е временна. В този шкаф ще се монтира за вграждане, но ще почака малко за излишни финанси  Laughing
Масата е 110/110 и се разтяга с два пъти по 40 см. Има вече доста модели с двойно разтягане, виж в сайта на Еником и Алфа мебел - Сиана дуо, Римини дуо, Торино дуо, Меги дуо .... и всички дуо са малки, повечето можеш да поръчаш по размер, започват от 110/70.

# 581
  • Бургас
Ако става въпрос за моята микровълнова, както писах и когато пуснах снимките тя е временна. В този шкаф ще се монтира за вграждане, но ще почака малко за излишни финанси  Laughing
Масата е 110/110 и се разтяга с два пъти по 40 см. Има вече доста модели с двойно разтягане, виж в сайта на Еником и Алфа мебел - Сиана дуо, Римини дуо, Торино дуо, Меги дуо .... и всички дуо са малки, повечето можеш да поръчаш по размер, започват от 110/70.
Мерси за информацията.
Извинявай ако съм те засегнала за микровълновата. Кухнята е много хубава.

И да попитам за плотовете - искам мивка под плота и както ми обясниха мога да сложа само естествен или технически камък. Казаха ми, че естествения камък имал нещо като нишки /не знам точно коя дума да използвам/, които при рязане могат да доведат до спукване на плота. Освен това ми казаха, че естествения камък лесно се забоядисвал. А този техническия камък бил много хубав и без недостатъци, ама много скъп, бе  Crossing Arms

# 582
Изобщо не ги слушай, сигурно искат да си продадат скъпия материал затова така ти казват. Какво значи че са зацапва и се чупи? Естествено, че ако не внимават се чупи, моят така го счупиха при монтирането, но това си е техен проблем, след това ми сложиха нов.

# 583
  • София
За техническия камък и това че е без косур не е вярно, при него се очукват ръбчетата ако не внимаваш, особено на вградена под плот мивка. При вадене на посуда от долните шкафове ако го чукнеш по-силно, също ще ти се нащърби плота. Очуква се при миене на по-големи тави и тенджери. Видях го на няколко места това и затова моята мивка е монтирана върху плота ми от технически камък.

Последна редакция: ср, 02 дек 2015, 10:41 от ginger tea

# 584
  • Под Сините камъни
Адри,Вани,честити кухни и на вас  HugСъс здраве да си ги ползвате  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт