Нашите кухни - 61

• 105 950
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Прав е Шадоу,а и за да дадат такава отстъпка цената е в космоса,още повече за кухня с термо плот.

# 136
Здравейте отново,
На мен ми е ясно, че цената без отстъпката наистина е в космоса. Въпроса е цената която ми дават с отстъпка, т.е. 8400 лв., плюс бонус уреди от тях за 1500 лв. дали е приемлива за качествена кухня!?! Моят проект е за МДФ долен ред и МДФ гланц горен ред, като всеки шкаф и чекмедже е с механизъм. Имам и глух шкаф с изтеглящи се рафтове които изцяло се изнасят пред шкафа. Освен това някои от дълбоките чекмеджета имат и вътрешни такива, отново с механизъм.
От мострите които бяха изложена в магазина, а и от сайта на производителя, оставам с впечатлението, че кухните на Нобилия са доста добри. Не знам до колко сте запознати с тях, затова прилагам линк към сайта на производителя ако може да хвърлите едно око... http://www.nobilia.de/en/home
Shadowman и Ifko, от коментарите ви предполагам, че сте производители на кухни и/или че сте наясно с производството им, а съответно с диапазона от цени. Ще ви бъда много благодарна ако ми помогнете да се ориентирам с качеството и цената на моя проект за кухня.
Ще се опитам да кача и снимка на проекта която скришно си направих. Естествено, тъй като проекта е безплатен докато не сключим договор не ми го дават.
Благодаря за отговорите... Wink bouquet

# 137
  • Раковски
Предполагам, че кухните са добри. Веднъж бях в Айко да гледам НОБИЛИЯ-4 (преди няколко години) и понеже имам мостри и знам къде да погледна видях какви са материалите и прецених (за което не съм 100% сигурен), че се правят някъде тук. Бяха дали оферта за около 9000 лв за кухня, а ние я направихме за 5-6000 (забравих вече), може да е имали някаква разлика в материалите, но едва ли е толкова фрапираща. Смятам, че цените са по-високи и заради това, че е айко.

# 138
  • София
Честно казано,при толкова негативни мнения за Айко в нета,не бих им се доверила и хвърлила толкова пари при тях.
А Икеа?

# 139
Икеа ги харесвам и съм доволна от тях! Но имат по-малко разнообразие в цветове на МДФ вратички, плотове и гърбове. Освен това, доставката ще ми излезе доста солено, а да не говорим и за монтажа.
Аз също съм чела доста негативни мнения за Айко и това ме притеснява. Иначе за кухните Нобилия съм сигурна, че ги привеждат в Германия.

# 140
lori-barbori, Нобилия са много добри кухни, освен това са и скъпи. Цената за твоята кухня, която е доголяма по размери, на практика излиза 6900 лева като махнеш и бонуса. Така че е мнохго добра цена. Имам впечатления, защото съвсем скоро си направих моята кухня, която е с 3 метра по-малка и излезе 6000 лева. Понеже поръчваш през Айко не зная колко са коректни при изпълнението по отношение на срокове. 

# 141
mumbas, благодаря за отговора. Аз също мисля, че Нобилия са хубави кухни и дори по-висок клас от тези на Икеа. Да реално цената е 6900 лв. което ми се струва приемливо, особено на фона на цената на твоята. Твоята кухня Нобилия ли е? Ако да, какви са ти впечатленията от нея?
Не съм притисната от срокове и дори да отнеме 2-3 месеца не ме притеснява. Въпроса е да е качествено монтирана, а дали Айко ще се справят с това не знам!

# 142
  • Русе
Брей, тя моята кухня излезе толкова от масив. Вярно, че гланца е скъп, ама пак много ми се струва.  Какви са механизмите поне знаеш ли? Ааа, сега вдянах, тя тази цена 8400  е със уредите. А уредите какви са, ще ти харесат ли или си ограничена в избора, защото за мен са много важни. Всички уреди ли? Колко ще ти вземат за монтаж, знаеш ли? Все си мисля, че може да получиш подобна или по-добра цена и на друго място.  newsm78

# 143
lori-barbori , Не, моята не е Нобилия - бяхме ограничени във времето, за което поръчката трябваше да се направи, затова поръчахме на хора, на които имахме доверие за изпълнението и монтажа и те наистина се справиха добре, още повече, че не е боядисана а е с масло Осмо, което допълнително оскъпява продукта. Но съм виждала Нобилия - държи се много добре. Механизмите са им на Блум. Моите са на Хетих. Еднаква надеждност и ценова категория са. В моята цена влизаше и монтажа. И не пропускай възможността да си сложиш мелница за боклук - много ще си доволна - край на миризливите и течащи торбички за боклук.
Meggysan, твоята кухня, е наистина много хубава истинска рустикана кухня, но ти си я поеръчвала преди няколко години, а цените от тогава нарастнаха. Освен това Нобилия са световно известни кухни. И да по-висок клас са от Икейските. Цената, която са и дали е 8400 лв, но допълнително може да си вземе уреди или умивалник и батерия на стойност 1500 лева, които няма да плаща, така че крайната цена за този голям размер е само 6900 лева.

# 144
Meggysan, механизмите незнам какви са, но на външен вид изглеждат доста по внушителни от тези на Блум които аз съм виждала. Дали са по-добри не мога да кажа. Нямам шкаф или чекмедже което да е без механизъм. По горе дадох сайт на производителя, може да погледнеш там. Имат видео за механизми, чекмедженца и всякакви кухненски глезотии.
Уреди мога да си взема за 1500лв. Харесах миялна, микровълнова, мивка и смесител, но ще не знам дали мога всичко това да получа за 1500 лв. Монтаж 600 лв.
Mumbas, благодаря за съвета за мелничката. До сега не съм ползвала такава и през ум не ми мина за това! Мелничка мога ли да си монтирам допълнително след монтиране на кухнята и мивката?

# 145
Да могат да се монтират . Има изискване към размера на сифона на мивката, както и височината на оттичащия се канал.

# 146
  • Русе
Аз преди 5-6 месеца правих спалня и коридор при същите, сега ще правя и две детски, та цените общо взето са същите, поне основната, цената на кв.м. на масива. Затова си позволих да коментирам.

После видях за уредите, затова и дописах, че иначе наистина ми се стори доста честно казано. Знам ги като фирма, но не знам доколко като се продават тук са побългарени, механизмите - ок, хубави са, но все пак колко са ( lori-barbori , имам ужасно много механизми и аз, в кухнята имам 14 чекмеджета, в спалнята - 21 чекмеджета, 2 бутилиери, ... само ъгловия спестих и сега съм много доволна), знаете колко оскъпява това. За съжаление нямаш време, но е хубаво по принцип да се вземат няколко оферти.
В зависимост от моделите на миялна, микровълнова, мивка и смесител, може и да се събереш в тези пари, на мен не ми стигнаха обаче Simple Smile. Монтажът също ми се струва доста, сега ми взеха 120 лв мисля, за кухнята 250 лв.

# 147
Те Блум имат механизми и механизми ,и висок и по нисък клас.По отношение на качеството на една кухня ,това не зависи толкова от МДФ и ПДЧ плоскостите колкото от монтажа,уплътняване на евентуални фуги така,че след монтажа да изглежда като излята и точно за този апртамент /къща.Всеки приличен майстор уважаваш клиент и себе си не може д си позволи лукса да направи нещо некачествено защото ще остане рано или късно без работа.Ето защо най добрите резултати се получават когато изпълнител и монтажник са едно ии също лице /фирма.Винаги когато се мине през посредник продавач работите до някаква степен се оплескват.В крайна сметка един мебел  какъвто и да е го прави неговото лице и обков-механизми.Всичко останало е талашит и пресован картон.Единственото нещо е ,че мебелите са прости за правене ,но не са за прости и калпави майстори.Аз лично не познавам нито фирми нито работата им за да дам компетентно мнение за техните стоки и услуги защото не ми се налага да се сблъсквам с тях.Просто знам цени.Предполагам във въпросната кухня според размерите има дървения за около 1800 лева,механизми за около 1500 ако са качествени и останлото е труд и печалба.Друг е въпроса ,че у нас труда не се цени защото навън труда е около 100% което значи ,че ако материалите за 4 ,труда 4 и печалба 1 .А тук е материал 4 труд 1 и печалба 4.направо си е ....Та когато си избирате майстор/фирма по скоро вижте техни реално изпълнени неща ,а не картинки на сайтовете им.И договорите наблегнете когато подписват на точките за неустойки при прострочване и го набийте в главата на фирмата,че ще си ги търсите.казано е 45 дена после акое по тяхна вина да го ду...т.Изключително малко хора си спазват сроковете ,а точноста е уважение и към клиента и към сбебе си

# 148
  • Русе
Ето защо най добрите резултати се получават когато изпълнител и монтажник са едно ии също лице /фирма.

Ето това е много важно за мен, затова и се доверявам пак на същия човек. Един и същ идва за размери, прави проекта, вярно във фирмата други правят самите шкафове (то няма как пак той) и после идва да монтира. И особено ценя точно изпипването на детайлите, все имам някакво обличане на стени, странни ъгли, ... , точно както казваш "като излята и точно за този апртамент /къща".

# 149
Мегисан, може ли да ми изпратиш на лични името на фирмата при която си поръчвала мебелите си и техни координати.
Благодаря много!

Общи условия

Активация на акаунт