Коледа 2015 - 1

• 108 432
  • 861
  •   1
Отговори
# 150
Да веднага

Маслени бисквити с мока и канела:
За тестото са ви необходими

1 ч.ч.пудра захар
    1  чаша кафе
    2 пакетчета ванилия
    1 с.л сок от лимон, може и лимонова кора
    щипка сол
    какао на прах
    2 ч.ч.брашно
    1 с.л.канела на прах
    1/2 пакетче краве масло

Рецептата търпи експериметиране. Ако искате да е съвсем по канадски може да замените лимона с кленов сироп, или да добавите различни билки. Въпрос на вкус.

В голяма купа разбийте пудрата захар и маслото до получването на гладка кремообразна текстура. За постигането на тази текстура е нужно маслото да е добре омекнало, за това предварително го оставете за час – два на стайна температура. Постепенно прибавяйте останалите продукти до получаването на не много твърдо тесто. В началото ще се меси малко по-трудно тъй като е доста меко наистина. Интересното е че е за предпочитане да се меси с още малко пудра захар, но понякога ми се налага да го доомеся с брашно, но не прекалено. Когато е готово може да го разточите с дебелина не повече от 1 см. Изрязвате формички каквито поискате. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 20 мин. Бисквитите няма да се надуят тъй като нямат набухватели в тестото. Ще станат много хрупкави и ухаят на канела и лимон.

Да ви е сладко

Благодаря, много  Hug

# 151
  • В светлината на слънцето
Мммм, много ми хареса тази рецепта, ще ги направя.  Peace

# 152
  • София
Здравейте кулинарни корифейки,
Реших тази година да правя меденки или джинджърбред човечета.
Изчетох рецепти и техники, но никъде не намерих информация за рецепта с 350-400гр. Брашно колко сладки приблизително излизат?
Бихте ли ме ориентирали?
Благодаря!

Някой питаше за формички. Аз си купих от тези от Айко. Големите са по 11-12см., което ме устройва.
https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=153&pid=99177

# 153
Колкото и да не обичам постовете Запис......
един запис и от мен, темата е страхотна! Благодаря на авторката! Hug bouquet

# 154
В темата от миналата Коледа много се коментираха едни сладки "рохлички". Някой има ли представа от къде може да се поръча формата за тях. Спомням си, че беше нещо като дъска в която се правят много.

# 155
В темата от миналата Коледа много се коментираха едни сладки "рохлички". Някой има ли представа от къде може да се поръча формата за тях. Спомням си, че беше нещо като дъска в която се правят много.
Дори в кауфланд ги има по празниците. Моята мисля че от Технополис я взех, но почти не я ползвам, залепят, ми, чупят се при вадене...

# 156
  • София
Днес видях в Лидл на Сливница. В сектора с намалените неща, цената беше 5.99 лв

# 157
Благодаря за отговорите.

Последна редакция: вт, 03 ное 2015, 10:12 от Mама на ....?

# 158
Здравейте момичета!
Днес и аз посетих Лидл. Купих си фондан,с който смятам да украсявам коледните сладки. Пише да се съхранява на сухо и хладно място . В магазина не беше в хладилна витрина. Моля по - опитните да споделят как го съхраняват! 💐

# 159
  • София
vanyia, на стайна темепература се съхранява. Единствената особеност е шом веднъж го отвориш, да го държиш добре опакован, в домакинско фолио, за да не изсъхне.
Аз също съм към Лидл още тая седмица - основно със захаросани цитрусови корички ще се запася, че миналата година голямо търсене падна  Rolling Eyes

# 160
Днес си купих портокалови и лимонови корички + подправката за меденки от лидл+ марципан.
Освен щолен, мисля да правя и едно панфорте тази година.
Какво е АКК?  Blush

# 161
  • Балчик
АКК = Английски коледен кекс.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=137696.0

# 162
Ох, утре и аз мисля да скоча до Лидл, за марципан и аромати.
Мисля тази година щолените да са с марципан вътре.
А до края на седмицата вече трябва да изпека АКК.....че доста го "окъснях".    Laughing

# 163
И аз слагам марципан на щолените и стават добре. Благодаря на всички, които публикуват рецепти тук ! Преди няколко години вие ме вдъхновихте да опитам и оттогава  времето за правене на коледни сладки стана един от най-любимите ми периоди от годината. Вземам няколко дни отпуск, идва помощничката ми и запретваме ръкави.Тази година обаче това ще стане чак към средата на декември , та дотогава ще ви чета и ще трупам нови идеи.

# 164
  • В светлината на слънцето
И аз съм бройнала разни неща в Лидл, но докато стигна, нищо чудно набелязаните да са се изчерпали. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт