Коледа 2015 - 1

• 108 420
  • 861
  •   1
Отговори
# 165
  • на 90 км от морето
А в ЛИДЛ - Шумен фондана вече свърши. Снощи такъв нямаше и от магазина ми казаха, че едва ли ще заредят пак.  #Cussing out

Явно ще трябва да си правя  Peace

# 166
В Лидл София Изток бяха останали само розов и черен фондан... много бързо се изкупуват нещата... Sad днес ще мина през един друг да видя дали не са останали бял и син...

# 167
  • На брега на реката
Фондан не бутвам повече да си правя сама. Неблагодарна работа си е, а и не излиза по-евтино. Мен ме извенада цената на фондана в лидл. Видя ми се твърде ниска...иначе си го купувам от он лайн сладкарски магазини. Дори и захаросани портокалови корички, че някой в предните постове се оплака, че не открил мин.година.

# 168
Днес и аз ще се разходя до Лидл да видя какво е останало, аз претенции за цвят нямам.

# 169
Вчера сутринта пазарувах в Лидл. Взех  марципан, разни аромати и украси, корички, кутии и фондан - бял, зелен и червен. Ще работя за първи път с фондан и може би ще имам въпроси. По - важното е да намеря формички за изрязване на малки листенца и други коледни красоти. Моля, препоръчайте ми откъде да си набавя. Благодаря!

И още един въпрос. Намерих си фунийките/ метални/ и съм се навила да правя за Коледа. Имам рецепта, но съм я правила преди 100 години и ми се иска някоя изпитана скоро - да са вкусни и по- трайни. Моля, споделете!

# 170
Страхотна тема!
Да попитам за тези медени мъфини - шоколадовият кувертюр от тези готовите в пакетчета ли е?
Предварително благодаря! bouquet

# 171
Иде коледа! newsm10.
За темата , благодаря! smile3501
Миналата Коледа правих къщичка.
Сега ще правя пак.

Последна редакция: вт, 03 ное 2015, 11:49 от ябълка

# 172
  • Deutschland/HE
Вчера сутринта пазарувах в Лидл. Взех  марципан, разни аромати и украси, корички, кутии и фондан - бял, зелен и червен. Ще работя за първи път с фондан и може би ще имам въпроси. По - важното е да намеря формички за изрязване на малки листенца и други коледни красоти. Моля, препоръчайте ми откъде да си набавя. Благодаря!

И още един въпрос. Намерих си фунийките/ метални/ и съм се навила да правя за Коледа. Имам рецепта, но съм я правила преди 100 години и ми се иска някоя изпитана скоро - да са вкусни и по- трайни. Моля, споделете!

днес попаднах на тази рецепта Фунийки с домашен крем, но с млечен крем няма да са никак трайни Sad, ще трябва да е маслен евентуално?

# 173
  • Czech Republic
Страхотна тема!
Да попитам за тези медени мъфини - шоколадовият кувертюр от тези готовите в пакетчета ли е?
Предварително благодаря! bouquet

Здравей, аз използвам шоколад за готвене, който начупвам на блокчета и към него прибавям 1 ч.л олио за блясък. После в микровълновата печка загрявам на 30 секунди на максимум, изваждам, разбърквам добре и още 30 секунди и бъркаш докато стане гладък и течен. Става и на водна баня, но непрекъснато бъркай. Готов сигурно също може да използваш.

Последна редакция: вт, 03 ное 2015, 14:03 от natalyna

# 174
  • Балчик
Фунийките не са трайни сладки. Омекват от млечния крем, с маслен ще са твърди.

# 175
Записвам се и аз в Коледната тема. Миналата година направих доста неща, като повечето раздадох. Правих даже и специални кутии, в които да ги опаковам. Мисля и тази година да направя няколко вида сладки и най-накрая да направим и медена къщичка с децата. Каня се от няколко години и все не остава ред. Иначе вкъщи меденките на Джемма са на особена почит и се правят целогодишно, по всякакъв повод. Мисля да ползвам същото тесто и за къщичката. И да не е гол запис, показвам един от "сладките" подаръци от миналата година.(Майка ми беше на гости по празниците и през цялото време ми се чудеше за какво правя толкова много сладки. Още на 26-ти всичко свърши, наложи се да пека още )

Скрит текст:
а тези ги украсявахме с дъщеря ми, тогава беше на 5 години

а това са нейните

А това съм си харесала като идея за тазгодишните кутии, снимката е от нет-а:

# 176
  • София
choppi, големи красоти!

Фунийки съм правила по рецепта на Йоана, като ги напълних 1 ден преди празника (за Велликден тогава ги правих). Но най-ми харесват престояли 2 дена поне.

# 177
  • В светлината на слънцето
Успях. Party Намерих време да отскоча до най-близкия Лидл и открих почти всичко (май всичко), което бях планирала за купуване. За фондан не съм гледала, че аз тази година няма да ползвам, а и обикновено купувам от сладкарските такива неща.

# 178
  • насън...
здравейте,

и аз да се запиша тази година...рядко пиша, но редовно ви следя, така да знаете... Wink
аз пък ходих вчера към 3 в лидл с чаветата и нямаше фондан, ама грам...да са го изкупили ли или изобщо не са зареждали в наше село?! Rolling Eyes иначе ме разбиха с кутиите - в каталога бяха сложили 4 вида и се чудех как да избера, а като видях повече от 6 вида май бяха и щах да падна - доста труден избор беше, всичките са супер  ooooh!...не е честно, щото миналата година бяха само два вида... Laughing
айде продължавам да ви следя... Grinning иначе аз имам една супер разтапяща се в устата рецепта за курабии с макадамия, ако проявявате интерес...

# 179
  • В светлината на слънцето
иначе аз имам една супер разтапяща се в устата рецепта за курабии с макадамия, ако проявявате интерес...

Давай я. Peace

Общи условия

Активация на акаунт