Коледа 2015 - 1

• 108 043
  • 861
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Петяя, може ли да споделиш рецептата за меденки без яйца? Благодаря!  bouquet
Заповядай http://kulinarnirazmisli.blogspot.bg/2013/12/blog-post_19.html - От подправките слагам само канела и глюкозата я замествам със същото количество мед.  Peace

# 616
Момичета, днес започнах да украсявам меденките. Предни години съм ползвала от тази боя . Тази година купих от лидъл течна и искам да ви предупредя- червеното не става, една чашка с айсинг не можах да боядисам- остана розово въпреки, че цялата тубичка сложих.

# 617
  • В светлината на слънцето
И аз започнах. Mr. Green Днес осигурих коледния материал за основните ястия - бут от сърна и пъдпъдъци.  Peace Охлюви вече имам, замразени с билково масълце. Колебая се за едно предястие с гъши дроб. Thinking Сладките неща са все з последната минута. Златната украса на елхата също е напазарувана.  Peace Утре може да изпека нещо предколедно, че ми е много странно да не правя сладки. Grinning

# 618
  • София
Момичета, от години украсявам коледните меденки с готов роял айсинг, който се разрежда само с вода, но някак не се получава пухкав и обемен като на купените меденки. Може ли съвет: какво мога да направя, за да се получи по-пухкав и по обемен - да използвам истински бълтъци, да увелича скоростта, с която го бъркам?

# 619
  • Някъде там
Записче.Направих 9 тави от меденките на Джема.Е от девет тави успях да опазя 20 сладки. Grinning
Решила съм че ще правя няколко вида, два дни преди Коледа за да успея да ги опазя иначе точно на коледа ще сме без сладичко.
Друго няма да приготвям понеже сме на имен ден и за обяда и за вечерта.

# 620
  • Русе
Изпитана рецепта за джинджифилови бисквити?
И аз се присъединявам към питането!  Praynig Купих си формички за джинджифилови човечета и се чудя коя рецепта да използвам.

# 621
  • София
И аз започнах с приготовленията. От миналата седмица имам 2 дози (почти 200) меденки на Джема, а днес опекохме с дребното 3 дози ванилени кравайчета.  chef  Украсата мисля да я оставя за последната събота и неделя. Нямам проблем с опазването, въпреки че децата ми помагат в направата и украсата, не настояват да ги унищожат пред Коледа Heart Eyes Не като да не им се иска, но на Коледа е още по сладко като знаят колко време са ги чакали.
Искат да правя и къщичка, а и ми се иска още някакъв вид сладки, но не съм решила какъв.
Досега все съм правила капучиновите звезди, но тази година искам да ги сменя с нещо друго.

# 622
Изпитана рецепта за джинджифилови бисквити?
И аз се присъединявам към питането!  Praynig Купих си формички за джинджифилови човечета и се чудя коя рецепта да използвам.
Аз използвах тази http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=356017.msg9504132#msg9504132
Вместо зехтин/олио сложих масло, че имах разтопено. Станаха чудесни.

# 623
  • София
Аз изоставам със сладките тази година, но сякаш още не ми е дошла музата. За момента съм приготвила единствено меденки и то половината свършиха.
Миналата година правих ето тези сладки и много се харесаха вкъщи. Тази ще ги правя пак.

Сладки с Карамел Му

Продукти за 30 бр :

150 г брашно
40 г какао
1/4 ч.л сол
1 яйце( разделено на белтък и жълтък)
115 г меко масло
130 г кафява захар
2 с.л прясно мляко
1 ч.л ванилов екстракт
1 ч.ч смлени бадеми

За пълнежа:
14 бр бонбони Карамел Му
1 с.л сладкарска сметана

50 г шоколад за декорация( по желание)

Приготвяне:

В купа се смесват брашното, какаото и солта. В друга купа се разбива маслото със захарта на пухкав крем. Добавя се жълтъка на яйцето,млякото  и ванилията. С непрекъснато бъркане на ниски обороти  сухата смес се добавя към течната. Когато тестото е почти събрано се доомесва с ръце и се прибира в хладилник за около час.
От готовото тесто се оформят топчета, които се наназват с белтък и се овалват в смлените бадеми. Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене. По средата на всяко топче се прави отпечатък с малка лъжичка или с палец.
Пекат се в предварително загрята фурна, на 180 градуса за 12 минути.

През това време се приготвя карамеления пълнеж, като бонбоните и сметаната се разтопяват в микровълновата, като се разбъркват хубаво на всеки 30 секунди. Ако ще декотирате с шоколад отгоре разтопете и него по същия начин.
Тъй като при печенето отпечатъка се деформира, след като се извадят от фурната отново се притискат в средата. С помощтата на малка лъжичка в дупчицата се сипва карамел. Оставя се за няколко минути да стегне и след това се нанасят финалните штрихи с  шоколад. ( Разтопения шоколад се поставя в пош и се шприцоват тънки линии).

# 624
  • В светлината на слънцето
Честит и сладък имен ден на имениците в отбора! Hug

# 625
Честит имен ден на празнуващите днес!

Имам въпрос - намират ми се смлени лешници, дайте идея за някакви сладки с тях.

# 626
  • София
Смлени лешници не са ли вариант за рохличките?

Аз точно за рохличките исках да попитам.. миналата година няколко пъти правих от тях, не бяха за Коледа и ги изяждахме веднага и бяха много вкусни. Сега се замислям, че като част от плановете за коледни сладки те стоят по две седмици и отгоре и въпросът ми е стават ли по-вкусни с времето или са си същите?

# 627
  • Варна
Рохлички съм правила със смлени лешници и смлени бадеми - от белените по магазините - стават страхотни. Не се колебай.

# 628
  • Стара Загора
Вчера пекох меденки, ваниловите рохлички и линцерови сладки.  Ваниловите днес са много хубави и май ще почерпя гостите с тях, че имам именничка. Само дето не се справих с изваждането от тавата и доста имаше за опитване Simple Smile. За коледа на топчета ще ги правя.

# 629
Правила съм рохличките с лешници и са уникални.Да се запиша и аз с двойна доза меденките на Джемма.На 08.12 ще правя линцери.
Имам въпрос към знаещите-ще правя  соленки от дадените рецепти на първа страница-кои от тях ще издържат до Коледа и коя рецепта ще ми препоръчате?

Общи условия

Активация на акаунт