Коледа 2015 - 1

• 108 497
  • 861
  •   1
Отговори
# 675
тази година за първи път правих меденки по рецепта на Джема, ами не са нашите меденки.До сега винаги правя по подобна  рецепта,но е  с джинджифил и какао,и не е само с олио,ами и масло и определено повечко ни харесват в къщи.Аз тази година освен меденките още нищо не съм направила, но всяка събота правя торти за празниците на близки и сили не ми остават.Този уикенд мисля обаче сериозно да запретна ръкави.
п.с. 390 меденки,леле хора какво ще правите след празниците, в нас ако направя толкова много сладко,ще трябва да разширяваме врата между коледа и нова година Joy

# 676
  • Русе
Аз използвах тази http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=356017.msg9504132#msg9504132
Вместо зехтин/олио сложих масло, че имах разтопено. Станаха чудесни.
Ирене, благодаря! Набелязах тази и една друга рецепта от първа страница, така че като дойде момента ще го мисля.

# 677
Забравила съм да напиша, че не сложих инд.орехче, смлян карамфил и сода - вкъщи не се харесват.

# 678
  • Балчик
тази година за първи път правих меденки по рецепта на Джема, ами не са нашите меденки.До сега винаги правя по подобна  рецепта,но е  с джинджифил и какао,и не е само с олио,ами и масло и определено повечко ни харесват в къщи.Аз тази година освен меденките още нищо не съм направила, но всяка събота правя торти за празниците на близки и сили не ми остават.Този уикенд мисля обаче сериозно да запретна ръкави.
п.с. 390 меденки,леле хора какво ще правите след празниците, в нас ако направя толкова много сладко,ще трябва да разширяваме врата между коледа и нова година Joy
Въпрос на вкус е, да. За мен са най-вкусните на света. Simple Smile

# 679
Lulumba, благодаря  bouquet
Много добре изглеждат твоите, дано и аз ги докарам! От миналата година им се каня, сега им дойде реда.
Каня се и на едни Мело макарони, но не ми е ясно кога се заливат със сиропа. Ако ги залея сега, няма ли да изсъхнат до Коледа? Или да ги опека тези дни и да ги сиропирам по-късно  newsm78
Аз правих меломакарона преди 3 седмици, сиропирах ги на другия ден. Първата проба беше след 1 седмица и не бях много впечатлена, онзи ден опитах пак и сега ми е трудно да ги опазя от себе си / домашните не подозират за тях  Embarassed / направо са божествени, до колкото разбрах колкото повече седят по вкусни стават и са мекички.

# 680
Привет  Hug
Вече списъкът за правене е готов, дори голяма част от него е изпълнена. Тази година ще има:
Линцер сладки - 1 доза
Рохлички- 2 дози
Меденките на Джули - 1доза
Бадемовите бисквити на Дядо Коледа-1 доза
Меломакарона-1 доза
Базелски медени сладки - след малко отивам да правя
Мини щолени на Ламбрекс - 1 доза
Шоколадови бисквити на Джинджър кукис
Забравени сладки
Брути ма Буони
Двойно шоколадови напукани сладки

# 681
  • София
Здравейте дами!
Музата дойде, отворих пекарната. Това са първите меденки за тази година. Благодаря за пореден път на Джема. От както ги направих за първи път, не минава Коледа без тях. Украсата после.

Изглеждат малко, но от 1 доза излязоха 72 броя.

Последна редакция: пн, 07 дек 2015, 18:27 от MATA KOSMATA

# 682
Привет минавам само да се отчета от вчера 2 дози меденки по рецепта на майка ми само че с добавка на аромати от мен по мой вкус -канела,карамфил и джинджифил,Арменски сладки получиха се страхотни по рецепта на БЕРИНА (тук от форума) за което БЛАГОДАРЯ,и Много шоколадови сладки за съжаление не записах от кого са няколко страници по рано бяха публикували рецептата имаше питане за маслото от кой грамаж е половината-отговора бе от 125гр. получиха се страхотни .Снимки  по късно че сега съм на работа.
Благодаря за рецептите!
Сега проблема е да ги опазя до Коледа че си играх и да рисувам меденките с айсинг.

# 683
Правих рохличките не са лоши, но някак ми дойдоха тежички / не, че не се омете всичко до троха /, аз лично оставам фен на тези сладки, които са много подобни, но с повече брашно без яйца и за мен не са толкова тежки http://receptitenazoii.blogspot.bg/2013/12/blog-post_21.html

# 684
bellier домашен е айсинга- 2-3 пъти пресята пудра захар, прецедент белтъци, ванилия и лимонов сок. Разбивам с миксер, защото нямам нерви да разбивам на ръка. Правя го по - гъст (за очертаване ) и после разреждам с лимонов сок колкото ми трябва.

# 685
  • Балчик
От утре започваме сладките с моите ученици за училищния коледен базар. А у дома започвам на 10-ти. Ще ви покажа какви са ги свършили децата.

# 686
и Много шоколадови сладки за съжаление не записах от кого са няколко страници по рано бяха публикували рецептата имаше питане за маслото от кой грамаж е половината-отговора бе от 125гр. получиха се страхотни .
И аз ги направих за проба и много ми харесаха.

# 687
 Sunny112233  bouquet
Тази седмица ще ги направя и аз.
За тази вечер плана е изпълнен - Базелските сладки са в хладилника, а Джинджифиловите сладки на Зори в кутията.
Меденките на Джемма и в къщи са любими. Вчера направих една доза за украсяване, а тези дни ще правя още една доза, която ще слепя с мармалад и отгоре с шоколад  chef

# 688
  • Стара Загора
А кога украсявате с фондан? Колко време издържа, ако сега ги украся, няма ли да стане много твърд, или да се овлажни?

# 689
Здравейте и от мен! Всяка година се заричам следващата да започна по-отрано и все не ми се получава. Ще видим дали ще успея до Коледа да изпека и украся всички запланувани сладки. Тази година съм набелязала нов асортимент, иначе Меденките на Джема, Линцерите и Ваниловите кравайчета са задължителни. Ето част от миналата година.  Имаше и лимонови напукани сладки, които така и не се напукаха, но пък бяха много вкусни

Общи условия

Активация на акаунт