Коледа 2015 - 1

• 108 501
  • 861
  •   1
Отговори
# 660
  • Czech Republic

С какво се мажеха меденките за да станат по тъмни.Белтък ли беше  newsm78
Аз ги мажа с черна медена глазура
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=543126.msg … 83311#msg16983311

Меденките се мажат с яйце, какао и малко вода - виж в рецептата за Меденките на Джули съм обяснила как. Ако искаш да украсяваш обаче, не съм сигурна, че медената глазура е подходяща. kiara69, не ти ли лепне след това?

Това са първата доза украсени меденки, които едва ли ще оцелеят до Коледа.
Скрит текст:

Следващите ще бъдат с фондан, но се чудя колко време преди празника да ги украся, няма ли да изсъхне фондана.

vanyia, много са красиви, браво на теб! Hug

Момичета, аз имам вече една доза меденки зад гърба си, 3 дози рохлички вече са готови, а утре ще пека бързите линцери  - 5 дози, че събота и неделя бях на работа. Спорни приготовления пожелавам на всички!  Heart Eyes

# 661
  • София
Направих си списък, снощи правих щолени, скоро почвам и другите сладки...
Питах и по-рано, но никой не ми отговори може ли кравето масло в рецептите да се замени с кокосово такова? Само Джемма ме отрази и каза, че не е опитвала и съответно не знае.
Сега разгледах из нета. На английски има доста рецепти за меденки и джинджифилови сладки с кокосово масло. Значи може да се замени обикновеното. Може да опиташ с половин доза, за всеки случай.

# 662
  • София
Направих двойна доза рохлички и забелязах, че по-дундавите ми харесват повече Simple Smile Имам тава с формата на полумесеци, но е само една и редувам тази форма с ръчно направени и есетествено.. вторите са криви и дебели Simple Smile Та тези дебелите на мен ми харесват повече, другите са ми крехки и мънички, мъж ми вика.. е те жените все по по-големите си падат.. Simple Smile

# 663
............
И аз искам да питам за линцеровите сладки,не съм ги правила досега,трудни ли са,много ли време отнема правенето им?
Не, не са трудни. Peace Спазвай точно рецептата. Само да обърна внимание за маслото - не го оставяй да омекне прекалено много, остави го за час на стайна температура. Можеш да замесиш тестото, да го оставиш в хладилник и на следващия ден да печеш. Успех! Simple Smile

# 664
Не е фондан, всички са с Роял айсинг.
Роял айсингът домашно приготвен ли е? Thinking

# 665
  • Sofia
Готова съм с меденките, рохличките и линцерите. Остават: капучиновите звезди, лешникови топчета, лимонови напукани сладки и марципанови спирали.
Мъж ми ми поръча щолен, за пръв път чух колко го харесвал  ooooh!, та сега и щолен ще правя.

# 666
Natalyna, лепнат ми, но аз тези, които правя с тази глазура после украсявам с фондан, така че ми е от полза  Simple Smile
Момичета, довечера ще правя Базелските сладки
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=533031.msg … 33553#msg16833553

но нямам вишновка. С бренди дали ще стане  newsm78

# 667
Потъмнявам меденките с какао в тестото . Не става чак толкова тъмни , но пак доста добре се откоява бялата рисунка после . Ползвам рецептата на Джема.

# 668
Здравейте, момичета! Това е най-топлата, уютна и ароматна тема. Чета ви почти всеки ден. Няма как да не бъдете вдъхновение.

Ще ви се отчета с нещата, които правих през почивните дни:

2 дози рохлички;
4 дози "Меденки на Джули" - излязоха точно 390 бр.;  Crazy
1 доза щолен по рецепта на Джема - аз направих 6 малки, защото, освен за у дома ще има и за подаряване.  Simple Smile

Предстоят ми линцерите на Наталина, вероятно довечера и капучиновите звезди - тях ще правя за първи път.

И за да не е гол пост - рохличките:

Успешна седмица!  bouquet

# 669
  • София
Направих вчера 2на доза линцерови сладки .Успях да скрия 45 броя ( 90 единични) Grinning
Сега имам повече свободно време и се чудя дали да не направя тези дни напуканите шоколадови сладки ...рано ли е ?

# 670
Да се отчета и аз:
Меденките на Джемма - чудесни и най-важното мекички Peace Други години съм правила по различни рецепти и винаги ставаха твърди като камък. Рецептата е увековечена вече в готварската ми тетрадка Laughing
Напукани шоколадови сладки - ако трябва да бъда честна, въобще не очаквах да бъдат толкова вкусни. Не искат никаква философия за направата им, а резултата е впечатляващ. Детето ги обожава вече. Мдааа, тези няма да ги опазя Mr. Green
Сега разбирам защото правите двойни и тройни дози:) Уикенда ще правя пак, като те вече ще са предназначени за Коледа. Плюс рохличките Peace

# 671
  • София
Привет на най-дъхавата и топла тема  bouquet
Прекрасни неща правите, шапка ви свалям, момичета. Аз чета и се опитвам да правя някои неща от 2 години. Миналата година направих 12 вида сладки. Не съм ги показвала, защото не съм добра с фотоапарата и забравям да снимам. Тази година съм решила да не са толкова много и да са по-различни. Чета вече цяла седмица и в събота реших да пробвам - вдъхновена от едно клипче и рецепта показани от Ирене. Да кажа, че в събота вечерта имаше направени 35 броя по-скоро бонбони, отколкото сладки, тази сутрин имаше 4. Много ни харесаха. Много импровизирах - пълнежа е от извара, масло и чиа, а за обвивката не ми стигна шоколада и сложих един натурален шоколад с касис, та имаше и плодчета тук-таме.
Продължавам с меденките - тази седмица съм решила да направя поне 2 дози. Hug

# 672
  • В светлината на слънцето
Natalyna, лепнат ми, но аз тези, които правя с тази глазура после украсявам с фондан, така че ми е от полза  Simple Smile
Момичета, довечера ще правя Базелските сладки
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=533031.msg … 33553#msg16833553

но нямам вишновка. С бренди дали ще стане  newsm78

Става! Peace Аз не помня точно с какво ги правих, но със сигурност не е било вишновка, защото такова нещо у дома няма. Или с уиски, или с ром са били, но по-вероятно е с уиски, защото ром рядко купуваме и то обикновено е заради някакви кулинарни цели.  Thinking Уникално вкусен сладкиш! Peace Ето ги моите отпреди две Коледи (снимката е кофти обаче).
Скрит текст:
Имай предвид, че трябва да престоят, защото в началото са доста твърди. И е добре да ги нарежеш още, докато са топли, че бързо се втвърдяват. Това е от сладкишите, който колкото повече стои, толкова по-ароматен и вкусен става. Peace

# 673
 Lulumba, благодаря  bouquet
Много добре изглеждат твоите, дано и аз ги докарам! От миналата година им се каня, сега им дойде реда.
Каня се и на едни Мело макарони, но не ми е ясно кога се заливат със сиропа. Ако ги залея сега, няма ли да изсъхнат до Коледа? Или да ги опека тези дни и да ги сиропирам по-късно  newsm78

# 674
  • В светлината на слънцето
За меломакароните не мога да кажа нищо, че никога не съм правила. Фен съм на гръцките сладки, ама да ги хапвам наготово и по възможност в автентична атмосфера там. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт