Коледа 2015 - 1

• 108 504
  • 861
  •   1
Отговори
# 645
Страхотна темичка с толкова много вдъхновяващи идеи Hug
Току що замесих тесто за меденките на Джемма. Мушнах го в хладилника да стегне и след 2-3 часа ще ги правя. Следващите дни ще направя и рохличките. Но искам днес да направя и напуканите какаови сладки. Та въпроса ми е, ако ги направя днес, дали биха издържали до Коледа /макар, че много ме съмнява да оцелеят дотогава де Mr. Green/?

# 646
С какво се мажеха меденките за да станат по тъмни.Белтък ли беше  newsm78
Аз ги мажа с черна медена глазура
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=543126.msg … 83311#msg16983311
Благодаря  bouquet

# 647
..............................
Но искам днес да направя и напуканите какаови сладки. Та въпроса ми е, ако ги направя днес, дали биха издържали до Коледа /макар, че много ме съмнява да оцелеят дотогава де Mr. Green/?

Ако ги скриеш добре, ще издържат.  Laughing  Peace

# 648
Това са първата доза украсени меденки, които едва ли ще оцелеят до Коледа.

Следващите ще бъдат с фондан, но се чудя колко време преди празника да ги украся, няма ли да изсъхне фондана.

# 649
  • Велико Търново
И аз с въпрос, мога ли да слепя линцеровите сладки сега? Правя ги от 4 години, но винаги съм ги слепвала преди Коледа, а сега искам да изпратя на приятели.

# 650
  • Варна и...духом на Босфора
Честит Никулден на всички!
Честит празник на Бургазлийки!
И аз искам да питам за линцеровите сладки,не съм ги правила досега,трудни ли са,много ли време отнема правенето им?
Какво кафе се слага на сладките със мока и канела,и това да питам?

# 651
Но искам днес да направя и напуканите какаови сладки. Та въпроса ми е, ако ги направя днес, дали биха издържали до Коледа /макар, че много ме съмнява да оцелеят дотогава де Mr. Green/?
Аз ги харесвам повече, когато са пресни и винаги ги правя два-три дни преди Коледа  Peace
Вчера плановете ми се объркаха, защото хлапето поиска да му направя Шоколадови сладки с фъстъчено масло, та днес ми се струпа повече работа.
Готови са Рохличките
Скрит текст:

Линцерите
Скрит текст:

и една доза от Меденките на Джемма. Ще правя още една, защото от тези не останаха и половината.
И извън темата, да си покажа импровизираната елха, на живо е по-хубава  Simple Smile
Скрит текст:

# 652
  • София
Аз пак да си задам въпроса, стават ли по-хубави рохличките, ако стоят от сега до Коледа или пресни/стояли няма значение.. Благодаря! bouquet

# 653
 Jenn_kata, за мен разлика няма, все са си вкусни  Peace

# 654
Jenn_kata, за мен разлика няма, все са си вкусни  Peace

Това е и моето мнение  Peace

# 655
  • София
Мерси, подозирах, че е така Simple Smile

# 656
Лично мнение за рохличките - добре е да са стояли няколко дни - улегват им някак ароматите и стават най-най-вкусни:)

# 657
  • София
Направих си списък, снощи правих щолени, скоро почвам и другите сладки...
Питах и по-рано, но никой не ми отговори може ли кравето масло в рецептите да се замени с кокосово такова? Само Джемма ме отрази и каза, че не е опитвала и съответно не знае.

# 658
Това са първата доза украсени меденки, които едва ли ще оцелеят до Коледа.

Следващите ще бъдат с фондан, но се чудя колко време преди празника да ги украся, няма ли да изсъхне фондана.
А тези отгоре с какво са - прилича ми на фондан?
Аз със фондана като ги направя ги слагам всяко в пликче и няма проблем

# 659
Не е фондан, всички са с Роял айсинг.

Общи условия

Активация на акаунт