Коледа 2015 - 1

  • 107 085
  • 861
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 3
ШОКОЛАДОВО РУЛО 
                                                                 
3 пакечета чаени бисквити
1 ч.ч.хладка вода
3 с.л.мед ,3с.л.кокао

Медът се разтваря в хладката вода и се омесва тесто с натрошените бисквити и какаото.Разделя се на 4 топки,който се мажят с крем:

1и1/2 пакетче ч.масло
1и1/2ч.ч. п.захар
1ч.ч.сухо мляко
1-2 с.л.бяло вино
2 ванилия
Всичко се разбива в купа,разделя се на 4 и се намазват .Рулата се навиват и поставят в хладилника.

# 76
  • Мнения: 19 389
много интересна рецепта, бялото вино ми направи впечатление
благодаря  Simple Smile може да я пробвам, вижда ми се лесна

# 77
  • Мнения: 4 188
Рецептата наистина изглежда лесна и вкусна  Simple Smile . Аз също ще я пробвам.

# 78
  • Мнения: 324
Записвам и аз в темичката!

Коледно ми е вече.. Laughing

# 79
  • Мнения: 180
Да си покажа сладките, с които се занимавах тези дни
Скрит текст:
Надявам се, децата да ги харесат!

# 80
  • Мнения: 814
Киара69,супер са сладките.А какви са тези по средата по-тъмните?

# 81
  • Мнения: 180
 Svetli2013, това са Шоколадови сладки с фъстъчено масло. Те, заедно с двойно шоколадовите напукани сладки, са любими в нашата къща.
Това е рецептата
http://www.kulinarno-joana.com/2009/04/chocolate-peanut-butter-cookies/

И да ви почерпя за порастналото си момче  Hug
Скрит текст:

# 82
  • Русе
  • Мнения: 2 213
Живо и здраво да ти е момчето, kiara69!Страхотна торта и сладки! Hug

# 83
  • Мнения: 602
Наталина, благодаря за темата. Чак след 10 дена я видях, но по-добре късно, отколкото никога.  Joy Joy Joy
Най-сладката тема, за най-хубавото време.
Винаги започвам отрано да мисля за Коледа. Тази тема  е кулинарната ми библия до края на годината.Всяка година увеличавам количествата на сладкишите и виждам че, трябва още.

# 84
  • Мнения: 4 188
Киара, живо и здраво да ти е момчето!

И аз отрано почвам да мисля за Коледа, затова и с нетърпение чакам тази тема  Simple Smile

# 85
  • Мнения: 324
kiara69, да ти е жив и здрав! newsm67

И аз нямам търпение за коледните празници, особено като е мрачно времето, си пускам коледен филм и се потапям в атмосферата. Wink

# 86
  • Мнения: 814
Киара69,да ти е жив и здрав.

# 87
  • Мнения: 180
Благодаря ви, момичета  Hug Hug Hug

# 88
  • София
  • Мнения: 551
Записвам се с най-голямо удоволствие в тази чудна тема, която няколко години ми помага да сътворя вкусотии по Коледа. Миналата година не се представих добре заради неприятни външни фактори, но тази година имам планове  smile3508 и вече започнах да набелязвам няколко неща за предколедни проби.

Черпя ви с тази прастара снимка на коледните ми лакомства от 2012 г.:

Merry Christmas by RBodurova, on Flickr

# 89
  • София
  • Мнения: 979
Сутринта правих тези сладки и идвам да споделя рецептата, защото според мен са идеални за Коледа!  Много са хубави, вкъщи станаха хит !


Бисквити "Канелени рулца"
Продукти:

За тестото :
225 г меко масло
1/2 ч.л сол
1 ч.л ванилов екстракт
100 г пудра захар
50 г кафява захар
1 яйце
300 г брашно

За канеления слой :

10 с. л масло
1 с.л канела
1 ч.л ванилов екстракт
3 -4 с.л мед
2 с.л брашно
50 г кафява захар

Приготвяне:

За бисквитеното тесто:

Маслото се разбива  с миксер,заедно с двата вида захар, ванилията  и солта до пухкав крем. Добавя се яйцето и се бърка отново. Последно се слага брашното, като докато е възможно се ползва миксера, след което се доомесва на ръка. Завива се във фолио  и се прибира за малко в хладилника.

За канеления слой:

Без значение в какъв ред, всички продукти се слагат в подходящ съд и се разбъркват хубаво, до кремообразна смес.

Сглобяване на бисквитите:

Тестото се изважда от хладилника и върху леко набрашнена повърхност се разточва на лист с размери 30/30 см и дебелина около 0.5 см.
Отгоре се намазва равномерно с канелената смес и се завива на стегнато руло. Рулото се поставя в хладилна камера за около час или докато стегне хубаво. След което се изважда и се нарязва на бисквити, отново с дебелина от 0.5 см.

Тавата, в която ще се пекат се застила с хартия за печене. Бисквитите се подреждат на разстояние една от друга, защото при печене увеличават обема си.  
Пекат се в предварително загрята фурна, на 180  градуса за около 12-14 мин. Когато са готови,  се оставят в тавата за 5 мин , след което се изваждат и подреждат на решетка до пълното им охлаждане.

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 08 окт 2015, 19:00 от Брук Дейвис

Общи условия

Активация на акаунт