Коледа 2015 - 1

  • 107 877
  • 861
  •   1
Отговори
# 750
  • Балчик
  • Мнения: 9 290
Готови са ми Руските пряники. Добре, че направих двойна доза, иначе не знам какво щях да прибирам  Simple Smile Много са вкусни! Малка част направих с ментова глазура за проба, добре се получи.
Говори ми, говори ми, както обожавам мятные  пряники и имам ментова есенция... Ама нали казах - малко сладки, няма да ти се вържа на провокацията.

# 751
  • Мнения: 180
Джемма,
дзак  Whistling
Скрит текст:

А аз съвсем доброволно се поддадох на снощната ти провокация с локумките и утре или в петък ще ги правя.

# 752
  • Балчик
  • Мнения: 9 290
 LaughingЧудниии!

# 753
  • Варна
  • Мнения: 2 054
Някой беше питал, но не видях отговор - ядките за рохличките сурови или печени?

# 754
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 168
Някой беше питал, но не видях отговор - ядките за рохличките сурови или печени?

Сурови. И както и Джемма писа преди малко - овалват се веднага, докато са още топли, а не се чакат. Постоянно ги правя, не само по Коледа и никога не се трошат. Но не ги сипвай накуп в пудрата захар - така ще се натрошат. Слагай по 4-5 наведнъж, не повече, и няма да имаш проблем. Peace

# 755
  • Мнения: 1 627
Момичета, искам да направя портокалови курабии. Някой да е правил и да предложи изпитана рецепта? Разгледах предложените, но не мога да реша... Hug
Ако слепя линцерите в Понеделник, дали ще е скоро?

# 756
  • София
  • Мнения: 467
Момичета, искам да направя портокалови курабии. Някой да е правил и да предложи изпитана рецепта? Разгледах предложените, но не мога да реша... Hug
Ако слепя линцерите в Понеделник, дали ще е скоро?

http://sunshineskitchen.com/orange-chocolate-chip-cookies/

Аз много харесвам тези Simple Smile

# 757
  • Мнения: 1 627
Благодаря Hug Hug

# 758
  • Бургас
  • Мнения: 5 814
Привет! Аз за първи път реших да опитам меденките на Джули и се изложих кат' кифладжийка Embarassed Направих половин доза, с точните пропорции, но нямаше събиране моето "тесто". Месих, мачках, натисках, стисках - не и не, трошливо и на трохи. Опитах да добавя малко олио като най-лесно, ама след още 20 минути опити, се отказах безславно, защото много ме заболяха китките. Твърдо и трошливо си стоеше! Направих мат'риала на на едно дебело руло, сложих да се довкамени в хладилника и после го нарязах и изпекох под формата на бисквити. Вкусни са, но не беше това целта. Дайте, моля, съвети и предположения, зАщо ми се оплескаха така нещата и какво ли ми се е объркало Rolling Eyes Не, че не направих меденки по старата рецепта (на Йоана и Джиджи), ама ме гложди...

# 759
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 42 062
Направих ванилените рохлички, но така се разтрошиха... Спазих рецептата, изчаках да изстинат, преди да ги овалям в захарта и въпреки всичко, станаха на трохи половината.

при нас малкия ги "овалва"  Blush и вече няма жертви
при първите опити беше решил, че трябва да изпълни буквално и станаха на парчета.  Blush
след това се разбрахме: слага по една върху пласт пудра, и посипва с пудра отгоре.  Peace

# 760
  • София
  • Мнения: 979
bradata , аз имах същия проблем  с тестото този път. ( Правя ги за 4- та година) .Наложи се да добавя два жълтъка,  за да стане добре!   Peace След престой в хладилника беше идеално за работа.

# 761
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
Момичета, искам да направя портокалови курабии. Някой да е правил и да предложи изпитана рецепта? Разгледах предложените, но не мога да реша... Hug
Ако слепя линцерите в Понеделник, дали ще е скоро?
Ето и моята рецепта, както и снимчица от тазсутришната закуска Simple Smile

Скрит текст:
Портокалови бисквити с плочка шоколад

    160 гр. брашно
    100 гр. студено /може и замразено/ масло
    65 гр. захар
    1 есенция портокал
    1 жълтък от голямо яйце
    200 гр. натурален шоколад за декорация

За бисквитките

Изсипете пресятото брашно в кухненския робот. Нарежете маслото на малки парченца /аз го вадя от фризера и го рендосвам/ и го изсипете при брашното. Бъркахте, докато станат мекии трохи.  Добавете захарта, портокаловата есенция /може и една лъжичка настъргана портокалова кора/ и жълтъка, портокаловата есенция и жълтъка. След като се оформа хибава топка тесто, се завива в прозрачно фолио и се прибира в хладилника за 1-2 часа /може и цяла нощ/.
След като престои се изважда и разточва /аз го правя между два листа пекарска хартия или прозрачно фолио/ с дебелина около 3 мм. Фурната се загрява на 180°C. С формичка се изрязват бисквитките и се пекат около 8-10 минути или до леко порозовяване на крайчетата.
След изпичане се охлаждат върху решетка. През това време разтопяваме натурален или млечен шоколад, който изсипваме в силиконов кълъп. Слагаме във фризера, докато стегне на хубава плочка. Слепваме двете части, като намазваме бисквитките с малко от разтопения шоколад и леко притискаме. Оставяме хубаво да се слепнат двете части, след което прибираме в кутия или хапваме веднага.
Бисквитките са прекрасни дори без декорацията от шоколад.

# 762
  • Балчик
  • Мнения: 9 290
Рогчетата овалвам една по една, никога не слагам повече в захарта. Днес в училище правиха децата две дози и има само 2-3 счупени,докато им хванат чалъма. Simple Smile Нежно и внимателно се пренасят в захарта, не се стискат, не се обръщат, посипваш ги със захар и нежно и внимателно ги изтърсваш и готово.

# 763
  • гр.София
  • Мнения: 2 818
Аз, ванилените кравайчета ги ръся с пудра захар направо в тавата, след това с хартията направо прехвърлям в кутията, нямам счупени  Grinning

# 764
  • Мнения: 2 274
В коя верига мога да намеря шоколадов чипс?

Общи условия

Активация на акаунт