Коледа 2015 - 1

• 107 856
  • 861
  •   1
Отговори
# 765
В Кауфланд съм виждала,но не много големи разфасовки.  Wink

# 766
 Тany3dj, прекрасни сладки, но и аз, като Джемма, ще кажа - никакви нови сладки в списъка, край!
Но ще си ги запазя за някой друг път.
И да се похваля, имам си жива елхичка от кампанията на МЗХ  Heart Eyes

# 767
Може ли подсказка къде стои шоколадовия чипс? bouquet

# 768

Скрит текст:
Може ли подсказка къде стои шоколадовия чипс? bouquet
Ако не се лъжа при подправките, в прозрачни опаковки.

# 769
При нас са при кокосовите стърготини, канела, бакпулвер, сладкарски бои и други сладкарски неща. Опаковката е 50 гр. , цена не помня.

# 770
  • В светлината на слънцето

Жива да си, че сподели. Hug Ние винаги сме с жива елха, а тези са и с хубава кауза. Ще мина задължително, дано да си открием нашата. Peace

# 771
  • Обетованата земя
Момичета, кои бисквитки могат да стоят от сега до Коледа, меденките могат предполагам, а например масленките?

# 772
  • Sofia
Всички маслени могат!

# 773
  • София
Привет! Аз за първи път реших да опитам меденките на Джули и се изложих кат' кифладжийка Embarassed Направих половин доза, с точните пропорции, но нямаше събиране моето "тесто". Месих, мачках, натисках, стисках - не и не, трошливо и на трохи. Опитах да добавя малко олио като най-лесно, ама след още 20 минути опити, се отказах безславно, защото много ме заболяха китките. Твърдо и трошливо си стоеше! Направих мат'риала на на едно дебело руло, сложих да се довкамени в хладилника и после го нарязах и изпекох под формата на бисквити. Вкусни са, но не беше това целта. Дайте, моля, съвети и предположения, зАщо ми се оплескаха така нещата и какво ли ми се е объркало Rolling Eyes Не, че не направих меденки по старата рецепта (на Йоана и Джиджи), ама ме гложди...
аз в такъв случай добавям масло или яйце, докато стане гладко тесто. Случвало ми се е и на мен! Иначе са страхотни меденки!

А снощи направих меденките на Джема, с кафявата захар и петмеза. Страхотни са! Излезнаха ми 100 бр топчета , които ще слепим малко преди Коледа.

# 774
  • Varna
Привет на всички пишещи в най-уютната тема!

Имам въпрос към правилите лимоново-кокосовите напукани сладки и сицилианските коледни сладки - кога най-рано могат да се приготвят? Списъкът ми за Коледа набъбва постоянно, направила съм вече меденките, линцерите, меломакарона и ванилените кравайчета, но ми се щеше да оползотворя единствения почивен ден тази седмица  Laughing.

# 775
  • Sofia
Лимоновите ги правих миналата година около две седмици преди Коледа.

# 776
  • Обетованата земя
Благодаря! А някой ползвал ли е от брашното на Била, което е 5 кг?

# 777
Имам един въпрос - в рецептата за шоколадовите напукани сладки има 3/4 чаена чаша какао, аз ползвам това на доктора, няма ли да станат горчиви от това количество ?
това е праизводството от снощи.

Последна редакция: чт, 10 дек 2015, 19:47 от vanyia

# 778
Здравейте на всички,вчера направих меденките на Джема.Искам да ги слепя,но в никакъв случай да не е с мармалад/децата го мразят/.Дайте някаква друга идея......С течния шоколад ще станат много сладки.

# 779

Жива да си, че сподели. Hug Ние винаги сме с жива елха, а тези са и с хубава кауза. Ще мина задължително, дано да си открием нашата. Peace
Lulumba, дано да си харесаш елхичка! При нас бяха много красиви, малки са, но много кичести.
Ето я нашата, още не сме я украсили
Скрит текст:

Мerion7777, аз се сещам само за крем от масло, смлени орехи и прясно мляко. Или да не ги слепяш, а да ги потопиш наполовина в шоколад. Миналата година правих една част от меденките така и не бяха много сладки.

Аз се движа по план и тази вечер бяха наред Kokos-Haselnuss-Makronen
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт