Коледа 2015 - 1

• 108 407
  • 861
  •   1
Отговори
# 105
Oх, не успях всичко да изчета дори Simple Smile
Киара69 синята торта е много красива. Браво !!!!

Аз сега правя ремонт на терасата, ще става кухня и само да сложа печката и започвам с пробни сладки , макарони и някоя тортичка Simple Smile

# 106
записвам се да ви следя  Hug

# 107
Запис и от мен, колкото да ви следя  Mr. Green
Трета седмица си чакам щолена да отлежи и едвам удържам да го разрежа за да го опитам и отснимам (а си мислех, че съм подранила с Коледата  Crazy)

Освн това в плановете ми са и каноли, за които вече имам и желаните формички, ще се радвам да ми препоръчате рецепта  Peace

Няма как да не спомена и АКК на Джема, горещо препоръчвам на онези, които не са го вкусвали, вълшебен е и традиционен у нас  Laughing

И поздравче за всички с една стара фотка на любимите линцер сладки у дома Simple Smile

# 108
oska, линка към Фейс бука твой ли е?
Да , моят Фейсбук е . Радвам се ,че са ви харесали моите меденки . Досега не ми се е случвало да ги правя спокойно , все в последния момент - на едната вечер пека , на другата рисувам , но пак ми доставя огромно удоволствие .
По рецептата на Джемма са . Забравих да проверя сега какъв е линка към рецептата , но кагато преди време я преписвах , беше описан един етап в който са топи захарта заедно с меда . После тук в темата разбрах ,че Джемма не го прави така , но пак точно защото все бързам , продължавам да се мъча по онзи начин . А така получения карамел бързо стяга ,топъл е , все се страхувам ,че при прибавянето на яйцата ще се сварят , в тестото често остават малки частици карамел .....
Та ако някой бърка така тесто , ще съм много благодарна , да сподели хватка как точно се прави по този начин , за се избегнат споменатите гафове !

# 109
Два пъти съм правила, единият път останаха парченца, единият не  Grinning явно си се пази и бърка, но и без загряване се получават хубави меденки, просто захарта се разтваря по-лесно така. Яйцата не съм ги сварявала де, а започвам да наливам горещо от котлона направо на тънка струйка.

# 110
Записвам се! Страхотно, вече ми ухае на Коледа! Kissing Heart

# 111
  • Балчик
Технологията с топенето на меда не е по моята рецепта. Аз никога не съм го правила това и в рецептата го няма. Чела си го другаде сигурно.

# 112
  • София
При правене на кори за Медовик се стопяват така захар и мед.  Peace

Иначе в такъв случай се прибавя най-напред от брашното и после яйцата, за да не се пресекат. И се следи точно грамажа, защото докато е топло тестото гълта повече брашно.

# 113
Ако ми позволите да споделя и аз за меденките на Джема. Назад в темите някъде е поснат линк , в който е посочена рецептата с тази технология с топенето на меда. Аз също си я бях копирала така. Сега ще потърся линка и ако го намеря ще ви покажа, за да се разкрие тази мистерия. Защото рецептата е на Джема а обясненията са на някое друго момиче.

# 114
  • Балчик
Възможно е някой да го е направил така, а да е ползвам набор от продукти по моята рецепта. Няма лошо. просто уточнявам, че аз не съм давала такава технология. Медовикът е друго нещо,  да, писала съм  и го правя така, но за меденки няма смисъл това.
При медовикът се ппави, защото там корите се точат тънко и се пекат буквално 2-3 минути, захарта няма време да се стопи от температурата на фурната. А меденките се пекат по- дълго време и всичко се стопява без проблем.

# 115
  • София
Джема, може ли линк към твоята рецепта за коледни меденки и твоята технология за направата им?
  bouquet

# 116
  • София
Всяка година се дискутира въпроса с технологията за топене на захарта и меда. Правя и по двата начина - класическия на Джема (всичко се омесва така както е) и другия с топенето. И по двата начина стават хубави меденки. Обаче с топенето си е по-голяма хамалогия и наистина се внимава да не е прекалено топло, че се пресича белтъка.

# 117
  • Czech Republic
Здравейте дами! Hug

Открих къде е проблема - в линковете на първа страница е дадена рецептата на Джемма - http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=434450.msg … 63824#msg12863824  но в цитат от друга потребителка, която дава своя бележка, че разтопява меда и захарта. Затова се получава това разминаване. Сега не мога да си редактирам поста с линковете, но ако някой друг пуска следващата тема, е достатъчно да смени линка с този например от блога на Джемма - http://djemmasvetlana.blogspot.cz/2010/01/blog-post_2670.html   Peace

# 118
Здравейте, момичета! Коледата е любимото ми време от годината! Цял живот е така и въпреки, че все повече и повече се наслаждавам и откривам красотите на другите сезони, зимата си остава любим  Heart Eyes а Коледата е най-разкошния празник!
Следя ви всяка година, вдъхновявам се и правя сладки и сега се записвам отново, защото дойде моментът да се захващам лека полека с коледните приготовления и да се ориентирам!
Имам специален Коледен тефтер и в него вече записах какво ще правя тази година:

- ричарели /Тоскански бадемови сладки от блога на Йоана/;
- портокалови бисквити /миналата година обраха точките, а са много лесни, вкусни и трайни/;
- линцерови сладки /преди ми се виждаха сложни, но се оказа, че не са са са вкусни и ефектни/;
- меденките на Джули;
- рохлички;
- напукани шоколадови бисквити /миналата година със зелена боя и бял шоколад и портокалов аромат направих разновидност и бяха повече от ефектни и фантастично вкусни/;
- масленки;
- АКК /миналата година не правих, но много ми се иска да направя пак и тази година ще го захвана/.

За сега е това, но ще черпя идеи от тук и ще се наслаждавам на прекрасната и уютна тема, с аромат на канела, джинджифил и портокал!

# 119

Открих къде е проблема - в линковете на първа страница е дадена рецептата на Джемма - http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=434450.msg … 63824#msg12863824  но в цитат от друга потребителка
Да и аз сега видях , че топенето коректно е отбелязано като лична бележка , но както казах все меся в последния момент и дори не отварям сайта да прочета рецептата отново .
Меденките са страхотни , ще пробвам тази година и без топене .
В бурканите слагам резени ябълка , за да омекнат (нали обичайно ги раздавам след ден-два ) , но се затруднявам с подреждането на курабийките наоколо . Често някои се допират до ябълката и се размекват прекалено . Тази година съм решила да си купя няколко метални мрежички за правене на чай от магазините за левче , и да затварям в тях резенчетата .

Общи условия

Активация на акаунт