Коледа 2015 - 1

• 107 966
  • 861
  •   1
Отговори
# 300
Полях моят АКК вече веднъж. дайте да си напомняме верно  Mr. Green

# 301
  • пак на Рив Гош
Наталина, меденките са разкошни!  smile3501
Ще може ли да споделиш как постигна този "дървесен" ефект?

# 302
Записвам се да ви следя! bouquet

# 303
  • Czech Republic
Роце, тези които са с "Holly", са изрязани след като притиснах върху тестото фолио с "дървена" текстура, изпекох без да слагам глазура за блясък и след изпичане леко минах с четка потопена в бяла хранителна боя, така че да изпъкне текстурата. Квадратчето пък е намазано преди да го изпека с малко разредено брашно и след изпичане също с бяла боичка. Идеята беше за "напукан" ефект, но не се получи добре. Другите са също с "дървен" отпечатък, но след това си играх да "направя" дъски на ръка. После изпечени и минати с боичка. Дано да е ясно обяснението ми.
 Hug

# 304
  • пак на Рив Гош
Наталина, хиляди благодарности!  Hug
Ще се опитам да натъманя метода за моите нужди, поне да избегна омазването на цялата кухня с айсинг при украсата.  hahaha

# 305
  • Czech Republic
Да, точно защото се украсява самото тесто, не е нужно да се украсява след това много. Стават бързо и са ефектни. Аз не се сетих да снимам преди украсата, но и така бяха оригинални. Прото ми хрумна да пробвам този начин, защото тази година украсявам в стил природни материали(рустикал) и се опитах да наподобя дърво.

# 306
  • В светлината на слънцето
Наталина, красота! bouquet

# 307
Наталинa,

много красиви меденки! Браво.
Ето от мен рецептите за сладкиша - http://sharenosfinken.blogspot.de/2015/11/blog-post_16.html

И за бадемките - http://sharenosfinken.blogspot.de/2014/12/blog-post_79.html

# 308
  • София
Записвам се, крайно време е вече:)

Майка ми вчера ми звъни....ааа ти няма ли да правиш коледни сладки вече, колко масло ще ти трябва? Joy

Та планувала съм традиционните: щолен (не знам дали да не го заменя с АКК), линцери, рохлички и меденки.... нещо друго по-отрано може ли да се прави newsm78 че с това от началната страничка ги поизчерпвам newsm78

Прекрасна тема, благодаря за коледното настроение от ноември bouquet

# 309
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Полях моят АКК вече веднъж. дайте да си напомняме верно  Mr. Green

само ме подсети на колко време беше поливането и обещавам да подсещам  Blush

моят е направен на 16.11  Blush

Скрит текст:
стана като във вица с рецепциониста: ще ви събудим точно в 5, но ни подсетете непременно в 4:30

мисля да направим и меденки в събота или неделя. те колко издържат? веднага ли да се опитам да ги украся или да изчакам до Коледа?

# 310
  • Балчик
Поливането е в седмицата веднъж, може и на 10 дена, зависи колко добре е затворен. Преценявате колко е влажен или сух. Simple Smile

# 311
  • Sofia
Днес заредих с ядки, започвам да се оглеждам за масло.
Свиркайте, ако видите промоции някъде  Praynig

# 312
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Поливането е в седмицата веднъж, може и на 10 дена, зависи колко добре е затворен. Преценявате колко е влажен или сух. Simple Smile

Hug Hug Hug

# 313
Някава немска марка масло беше намалено в Била, но не обърнах вснимание с колко, нито коя е точно марката. Президент също беше намалено.

# 314
  • Русе
Тази година съм решила да направя щолен (този път, обаче, ще пробвам рецептата на Йоана), мини-щолените на Лабрекс, меденките на Джемма, линцерите и рохличките на Наталина, напуканите шоколадови сладки (така и не им запомних точно името, рецептата гледам от блога на Пепчо). И ми се иска нещо ново да направя, но още умувам какво.  newsm78

А може ли да ме ориентираш къде е рецептата на мини щолените на Лабрекс, че не ги намерих на 1 стр.  newsm78 Има два други, но не са тези картинки, които съм виждала преди години.

Общи условия

Активация на акаунт