Коледа 2015 - 1

• 107 950
  • 861
  •   1
Отговори
# 210
  • София
И аз минах вчера през Лидъл и за разлика от предната година, успях да си накупя и бадемов марципан и микс за меденки.  Grinning

Последно реших да не правя АКК, а щолен. От две години не съм го правила и този уикенд ще го замеся.

# 211
  • Балчик
Аз още нямам ясна представа какво ще правя тази година. Само знам, че АКК няма, за щолен не съм решила. И сладките не съм избрала, нали ще са само 2-3 вида. smile3534

# 212
  • пак на Рив Гош
И аз реших уж само 2-3 вида сладки за Коледа... ама преди това ще има може би още 4-5  Laughing
Няма да правя "големи сладкиши", тип АКК и щолен, че няма кой да ги яде.
Но ще трябва да намеря къде да вложа един марципан, и то бързо, понеже ми трябваше за утре, ама май се поувлякох с количеството - взех 500 г вместо половината  ooooh!

# 213
Тази година съм решила да направя щолен (този път, обаче, ще пробвам рецептата на Йоана), мини-щолените на Лабрекс, меденките на Джемма, линцерите и рохличките на Наталина, напуканите шоколадови сладки (така и не им запомних точно името, рецептата гледам от блога на Пепчо). И ми се иска нещо ново да направя, но още умувам какво.  newsm78

# 214
Тази година съм решила да направя щолен (този път, обаче, ще пробвам рецептата на Йоана), мини-щолените на Лабрекс, меденките на Джемма, линцерите и рохличките на Наталина, напуканите шоколадови сладки (така и не им запомних точно името, рецептата гледам от блога на Пепчо). И ми се иска нещо ново да направя, но още умувам какво.  newsm78
Същите ще правя и аз допълване "Забравени сладки".

# 215
Тази година съм решила да направя щолен (този път, обаче, ще пробвам рецептата на Йоана), мини-щолените на Лабрекс, меденките на Джемма, линцерите и рохличките на Наталина, напуканите шоколадови сладки (така и не им запомних точно името, рецептата гледам от блога на Пепчо). И ми се иска нещо ново да направя, но още умувам какво.  newsm78
Същите ще правя и аз допълване "Забравени сладки".

На тези сладки се каня от 4 години, може тази година да им дойде реда  Laughing. Другите, за които не остава време да пробвам са "Арменските сладки". Та може и това да са попълненията.  Simple Smile

# 216
микса за меденки къде точно е разположен в магазина на Лидъл и как изглежда на външен вид/цвят, надпис, грамаж и т.н/.

при фондана и марципана видях някакви  украси/пръчици, звездички/ за поръсване и разноцветни пакетчета/жълто, зелено, лилаво/ с изрисувани на тях сладкиши -с бакпулвер и ванилия, с анасон и т.н. Но някакво пликче със смес от канела, карамфил и т.н. не забелязах
 В Кауфланд също заглеждах при бакпулвера, содата и т.н., но също не видях такава смес.

# 217
Ако не греша, са надписани като микс за коледни сладки или нещо такова. В съдържанието се виждат подправките - канела, карамфил, фжинджифил и т.н.

# 218
микса за меденки къде точно е разположен в магазина на Лидъл и как изглежда на външен вид/цвят, надпис, грамаж и т.н/.

при фондана и марципана видях някакви  украси/пръчици, звездички/ за поръсване и разноцветни пакетчета/жълто, зелено, лилаво/ с изрисувани на тях сладкиши -с бакпулвер и ванилия, с анасон и т.н. Но някакво пликче със смес от канела, карамфил и т.н. не забелязах
 В Кауфланд също заглеждах при бакпулвера, содата и т.н., но също не видях такава смес.

Лилавата.
На нея отпред пише: Gingerbread Spice Mix, а отзад: Смес от подправки за меденки.

# 219
Може и да е свършил микса. Аз вчера в Лидл не намерих, а в Кауфланд взех последният...

# 220
  • В светлината на слънцето
Бисквитките с мока на mamaSunshine са връхта! Невероятен аромат и уникален вкус. Аз им сложих и кленов сироп и докато се пекоха се усещаше много силно във въздуха. Част от бисквитките топнах в черен шоколад, другите ще си ги хапваме натюр. В чист вид имат по-наситен и плътен аромат. Peace Peace Ако оцелеят ден-два, в което силно се съмнявам, сигурно ще омекнат и ще са още по-прекрасни. Снимах, ама е с телефон.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 221
Аз вчера направих една доза шприц сладки и ги набучках с черешките от Лидл. Децата много ги харесаха, явно им бяха интересни така шаренки. Май ще ходя пак да заредя с черешки. Тези ще са единия вид сладки със сигурност, правят се бързо, и имам много домашно масло и мас:

# 222
  • София
Здравейте !
И аз да се запиша в любимата ми Коледна тема .
Рядко пиша,но редовно ви чета и черпя идеи от тук  Hug Heart Eyes

Няколко поредни години приготвям едни и същи неща :
Шоколадови браунис бисквити
Шорбред
Меденки
АКК
Портокалови бисквити

Тази година мисля да изпробвам и нещо ново.
Хвърлила съм око на Ричарелите и Линц.сладки за сега . Simple Smile

Последна редакция: нд, 08 ное 2015, 10:04 от malinkiii

# 223
  • София
Може ли рецепта за браунито? Аз правих преди време, но си загубих рецептата...

# 224
  • В светлината на слънцето
Аз продължавам да съм в неяснота относно по-голямата част от коледното меню. Но пък смятам да правя преди Коледа някои от любимите ни коледни сладкиши - за кафе, закуска и т.н., както и нови идеи, които не се вписват в тематиката на тазгодишнта ни Коледа, но не можем с проста ръка да ги подминем.  Grinning Бисквитките с мока са чудни и трайно остават в домашния рецептурник. Но смятам да пробвам и тези с макадамия, че ми звучи доста апетитно.
Иначе за Коледа със сигурност в списъка са:
Buche de Noel
Croquembouche di Natale
La Galette des Rois
Gâteau Nantais
Schowowebretele
Солените отиват към дивеч, но първо трябва да намеря такъв. Ако не - ще видим. Със сигурност фоа гра ще има, че се връзва с темата.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт