Коледа 2015 - 1

• 107 895
  • 861
  •   1
Отговори
# 345
  • Балчик
Имам си и аз ръкавички, благодарение на st. Dobri. Чудниииии!!! Hug

# 346
  • насън...

честито, джемма! чакаме сега да показваш красоти...браво на st. Dobri....искам и аз... Mr. Green помолих една приятелка да ми купи, но тя се оказа в др. край на сф и трудно би стигнала до там само за едни формички за шантавата си дружка...Simple Smile))
Tari Tasartir, би ли споделила какво взе

# 347
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:

честито, джемма! чакаме сега да показваш красоти...браво на st. Dobri.
...искам и аз... Mr. Green помолих една приятелка да ми купи, но тя се оказа в др. край на сф и трудно би стигнала до там само за едни формички за шантавата си дружка...Simple Smile))
Скрит текст:
Tari Tasartir, би ли споделила какво взе

Blush да ходя ли пак?
последния път имаше ръкавички, ангелчета, джинджифилени човечета, звездички  ooooh! друго имаше ли не помня.  взех последните камбанки, но може да са изкарали още Hug

Peace малки са. писала съм - най-голямата ръкавичка е 7 см, а всяка следваща с половин см по-малка  Peace

# 348
  • Русе
Здравейте!
Записвам се, за да ви следя.
За Коледа още нямам идея какво ще творя, определено тази година се се отказах от АКК и щолена. Миналата година бях прекалила със сладкотиите, после докато изядем всичко качихме по някое килце/въпреки, че подарявам и на роднините, нося и на колегите/.
На 03,12 синът ми ще е рожденник и все още не съм решила какви сладки да спретна. За сега ми се съм се спряма само на медените мечета, но трябва да измисля още два вида.

Това са част от сладките ми за Коледа 2014:

http://hrisia4o.snimka.bg/cooking/koledni-sladki-2014.847462.34578241

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/12/blog-post_8.html

# 349
  • Бургас
Имам въпрос за Ванилените кравайчета. Каква марка масло използвате? Две поредни години пробвам и все ми се чупят.  Thinking

# 350
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Имам въпрос за Ванилените кравайчета. Каква марка масло използвате? Две поредни години пробвам и все ми се чупят.  Thinking

ако е за ванилените рохлички - аз ги правих няколко пъти с каквото масло намеря  Blush
чупят се много лесно само докато са топли и ги оваляме в пудра. после са по-здрави  Peace

# 351
Крехки са, но не мисля, че има значение марката масло, стига да е наистина масло.

# 352
  • на 90 км от морето
Кравайчетата ми се чупят само, ако много топли се опитвам да ги извадя от тавата, за да ги овалям в пудрата захар. Ако се оставят малко да дръпнат, тогава е по-лесно и счупените не са толкова много Peace

# 353
  • В светлината на слънцето
а аз да питам някой ползвал ли е и има ли препоръки за готова смес за роял айсинг?

Ползвлала съм тези двете и съм много доволна. Peace
http://www.aromashouse.com/index.php/bg/component/virtuemart/?pa … mp;category_id=19
https://www.squires-shop.com/product/sk-professional-royal-icing-500g
От втория вид конкретно съм купувала варианта за ледени висулки за медени къщички. Но нещо тази година не го откривам. Thinking

Вчера спонтанно забърках едни ванилови рохлички, но не за Коледа, а за кафепиене. Нат,  Hug влюбени сме всички в тях.
И друг път съм споделяла - гледам да използвам само много качествено масло, не съм имала проблем с чупене, разтичане или обезформяне на сладките (не само рохличките, а всички на маслена основа). Peace

# 354
# 355
  • Балчик
Ето ги сладките бръмбазъци, до моето ръкавище, което е на Уилтън.

# 356
и на мен рохличките са ми любими, много са вкусни, но...и на мен ми се трошат. Правих ги 4-5 пъти за 2 години, ами трошат се и това е. На мама обаче са и се получили страхотни по рецепта, която аз и дадох  Mr. Green

# 357
  • в белята
Здравейте,Да се запиша с малко тъп въпрос -кога украсявате например меденките на джема, веднага и ги съхранявате украсени с айсинг до Коледа или сега само ги печете и преди Коледа ги украсявате?

# 358
  • Czech Republic
Здравейте дами!  Hug

Извинявам се, че отговарям сега, но бях на работа събота и неделя, а сега лежа с ангина. За шоколада си купувам какаово масло и си правя домашен по тази рецепта:

Горчиво-сладък шоколад

180 гр. какаово масло
20 гр. масло
100 гр. чисто, качествено какао
50гр. пудра захар/ мед/ глюкоза/ яворов или сироп от фурми
по желание могат да се прибавят ядки и сушени плодове

Част от какаовото масло може да се замени с кокосово, и вкуса даже по-добър, но тогава е добре да се държи в хладилник, защото лесно се разтапя.

Маслото се разтапя на водна баня(водата не трябва да завира), прибавят се постепенно останалите продукти и се бърка до гладкост. Ако имате кухненски термометър е добре да го използвате, тъй като температурата не трябва да превиши 42 градуса Целзий. След това наливате във формички. При шоколад правен с пудра захар след изстиване се "чувства" захарта леко като пясък, но пак е вкусно.

Иначе, при нас днес за първи път валя сняг. Simple Smile

ПС. за рохличките - ако се трошат, може и да е заради това, че печете на по-силна фурна, опитайте да намалите с 10 до 20 градуса фурната, защото фурните са различни.

# 359
Знаех си, че съм ви изпуснала  newsm12
Вие твори ли творите Hug

Общи условия

Активация на акаунт