Коледа 2015 - 1

• 107 955
  • 861
  •   1
Отговори
# 375
  • Sofia
Урааа, пристигнаха ми украсите!! и сухата смес за айсинг, и готов шоколадов айсинг! и фондан в 5 цвята!

Може ли да се включи някой, ползвал суха смес за айсинг - какво е съотношението вода-смес за добър разтвор за фини украси? На опаковката пише 2 с.л. на 200 г., ама не е ли малко водата?

Само да попитам фондана и украсите откъде са поръчани? Аз нали изтървах Лидълския фондан, сега съм в търсене на други варианти.

Мерси предварително  bouquet

От cookibooki

# 376
st. Dobri  Hug Heart Eyes

Много благодаря!

Звучи добре и сушенето, ще взема да го опитам в крайна сметка! Какво пък Simple Smile Мислех да мина метър, ама то пък и не ми трябват промишлени количества, хем и ще си направя ароматно у дома! Simple Smile

# 377
  • на 90 км от морето
Урааа, пристигнаха ми украсите!! и сухата смес за айсинг, и готов шоколадов айсинг! и фондан в 5 цвята!

Може ли да се включи някой, ползвал суха смес за айсинг - какво е съотношението вода-смес за добър разтвор за фини украси? На опаковката пише 2 с.л. на 200 г., ама не е ли малко водата?

Само да попитам фондана и украсите откъде са поръчани? Аз нали изтървах Лидълския фондан, сега съм в търсене на други варианти.

Мерси предварително  bouquet

От cookibooki

Благодаря  Heart Eyes Hug Сега ще разгледам  Peace

# 378
  • Sofia
lulumba, 

Много благодаря! На око ще процедирам и аз!

# 379
Здравейте,колко време преди Коледа е добре да направя джинджифиловите меденки и да ги съхранявам в подходяща кутия. Без да се налага замразяване и тн ?  newsm78

# 380
  • Sofia
Аз ги започвам от 1-ви декември нататък, като меденките са ми първи и отлежават в метални кутии, докато ми дойде музата да украсявам.

# 381
Аз ги започвам от 1-ви декември нататък, като меденките са ми първи и отлежават в метални кутии, докато ми дойде музата да украсявам.

Благодаря  bouquet значи правилно съм ги мислила нещата, до сега винаги ги правя на 23, а тази година като гледам темата ми се иска и други неща да опитам.  Blush

# 382
  • Пловдив
Момичета правили ли сте меломакарона? Аз днес ги изпекох, утре ще сиропирам, правих ги по рецептата на Йоана после видях, че има и друга която е доста по-различна та се зачудих  newsm78
Здравей! Аз съм правила - по рецептата на Йоана и са невероятни, също и по една друга рецепта, мисля на Мария Митева Кристоу, ако не се лъжа. Така или иначе, рецептите наистина бяха много различни. И двете са превъзходни! Наистина, аз лично не знам кой от двата вида е по-вкусен, мисля единствено тази на Йоана е една идея по-трудоемка. Които и да избереш, няма да сгрешиш  Peace
И аз да кажа здрасти на всички,Наталина, уникална идея! Страхотни са!
Засега не съм решила какво ще правя, общо взето през последните 4 години съм опекла доста материал, може би повече от 1/2 от предложенията, обичам да правя различни всяка година. Може би ще повторя само рохличките и линцерите , които миналата година реших да не правя, а се оказа, че най-много тях обичал мъжа ми. Grinning Ще пропусна и АКК, но щолен ще правя, няма как.
Благодаря на всички за идеите, страхотни са! bouquet

# 383
  • Балчик
Някой ползва ли масло Милтекс? Никъде не съм го виждала, а много ми хареса.Каква му е цената приблизително? Доставят ни го служебно и никак не е лошо маслото. Ще попитам дали мога да си поръчам на доставни цени. Тъй де, почти мога да мина за клиент на едро. Laughing

# 384
Джема, не знам колко е достоверен този източник, но....
http://www.webcafe.bg/id_757232826_arena
Ето и от тази година пак
http://business.actualno.com/prodyljavat-da-slagat-vredni-veshte … -news_477857.html

# 385
  • Балчик
Маслото има много приятен мирис на масло и вкусът му е добър, водното му маслеността е отлична. На мен много ми хареса и не усещам никакъв вкус на маргарин и палмова мазнина - изобщо не ги понасям по принцип. Кой знае дали пък статията не е поръчкова, процентът е изумителен, ако е верен не може да не се усети.
Ще се откажа от това масло тогава. Но тъжното е, че в тъпата ни страна няма достатъчен контрол. Иначе за други неща ако знаете какво ни прави РЗИ-то, а за това масло нищо. Става въпрос за училищен стол!

# 386
  • Viena
Добре,че ви открих bouquet chef bouquet

# 387
  • София
Аз да питам, мога ли да заменя маслото в рецептите с кокосово такова? Също нямам такива формички за ванилените рохлички, ако опитам да ги направя в друга форма, ще има ли проблем или да търся такава тавичка?

# 388
  • Велико Търново
Аз да питам, мога ли да заменя маслото в рецептите с кокосово такова? Също нямам такива формички за ванилените рохлички, ако опитам да ги направя в друга форма, ще има ли проблем или да търся такава тавичка?

Аз ги правя от 3 години и още не съм си купила тава, правя ги на ръка.

Да попитам някой позлвал ли е подобни шаблони за украсяване: цък. Не ме бива много в рисуването и не ми се получат много красиви сладките. Чудя се дали мога да си направя сама подобни.

# 389
  • В светлината на слънцето
Аз също правя рохличките само на ръка. По-лесно и бързо ми се получават. Иначе имам и тава, но... някак по-бавно става с нея.  Thinking

Маслото - интересно ми беше да прочета. От показаните обаче не ползвам нито едно. Един път бяхме купили Родопея, но не ни очарова и не повторихме. Ползваме основно ирландско Kerrygold, холандско Frico и френските Elle & Vire и President. От четирите изброени, само последното е по-скъпо. Другите три са на сходни цени, една идея над средната, но не нещо сърцераздиращо. Другата опция е домашно или суроватъчно, но само от хора, които познаваме. Не става обаче за сладкиши, само за солени печива, по-различно е някак. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт