Коледа 2015 - 1

• 107 865
  • 861
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
От утре в била ще има масло Deutsche Markenbutter 250 гр. на 1,99 лв.

Супер!!!  Hug
Миналата година правих всичко с такова масло, нямах никакъв проблем.

Само да спомена нещо, което беше казала Наталина преди време: Твърде е вероятно тези масла да са били замразявани, затова не ги замразявайте повторно, дръжте си ги в хладилника, нищо няма да им стане!

# 406
  • насън...
да, вероятно са замразявани, защото аз ги замразявах и после имаха този гаден дъх, за който споменава Малко Сладко Коте...затова сега си ги държа в хладилника, не във фризера...(някои от тях си го имаха този гаден дъх и при купуването, просто мога само да си представя как ги складират... ooooh!)
lulumba, много ти благодаря за ориентира, точно това ми трябваше - да разбера дали си струва, защото все пак излиза по-скъпо от това да забъркаш белтъци със захар... Hug струва ми се доста удобно, особено, ако трябва да забъркаш по-малко количество за фина украса и оцветяване....

# 407
  • В светлината на слънцето
Amen, когато не правя такива внушителни количества (има и такива години, тази например ще е такава), един пакет ми стига до следващата есен. А правя често разни сладки с глазура, отделно и върху мъфини ползвам такава. Така че е изгодно, да. Peace

# 408
  • В една слънчева къща...
Ох, това за маслото е гадно. Пропуснала съм го това за замразяването и редовно си слагам във фризера. Дори сега имам 2-3 пакета от лятото замразени. Не съм усетила по-различен вкус или мирис, ама знам ли  newsm78

Тази година май и аз ще си взема смес за Ройал айсинг.
Фондан имам още от Метро, както и малко за проба от Лидл-ския.
До сега не бях пазарувала от Аромасхаус, а имат интересни неща, но тези дни ще им "направя сефтето" Simple Smile

# 409
belverde , благодаря ти ...иска ми се да украся меденките тази година... Hug

Започнахте ли всъщност да ги правите вече меденките и кога ги украсявате няколко дни преди Коледа ли?

# 410
Аз мисля да правя меденки тази седмица. Украсяват се няколко дни преди Коледа.

# 411
  • София
Аз влизам с едно въпросче Flutter
В рецептата за рохличките пише, че е добре да се съхраняват в картонена кутия. Дали не са имали предвид метална и предполагам няма да е проблем да са в такава Crazy Да не би пък да е нещо специфично в технологията и наистина да трябва да са в картонена  Thinking

# 412
Аз ги съхранявам само в метална, само такива имам, не забелязвам вкусът да е пострадал по някакъв начин.

# 413
  • Балчик
Няма нищо специфично,може и в метална. Но може и в картонена, както е написала Наталина.

# 414
Тези сладки ще издържат ли месец, ако не ги съхранявам в хладилника?
http://www.sweetestmenu.com/blog/cookie-dough-chocolate-cups
Намерих и клип за нерабиращите англ. език - https://www.youtube.com/watch?v=Pj04dkKW3JY -няма да ползвам крема сирене, а содата ще я заменя с бакпулвер.

# 415
Момичета виждали ли сте  в някоя от веригите шоколадов чипс? В Метро е много голяма разфасовката - 2,5 кг. Търся 1 -1,5 кг.

# 416
Здравейте, виждам, че за някои вече сладкоправенето започва! Simple Smile
Поръчах три вида формички за ангелчета  Simple Smile, по магазините не открих. Да ви питам някой ползвал ли е едни като фолумастери четири броя пише шрифтове цветни на Д-р Йоткер? Предлагат се във Фантастико. Дали сте доволни, ако имате опит с тях?

# 417
  • Sofia
Меган,
Има едно магазинче на Руски паметник, където продаваха на килограм. Точно на спирката на тролея от страната на 5-те кьошета.

# 418
  • В светлината на слънцето
Да ви питам някой ползвал ли е едни като фолумастери четири броя пише шрифтове цветни на Д-р Йоткер? Предлагат се във Фантастико. Дали сте доволни, ако имате опит с тях?

Не! Naughty Искам да кажа, че като шрифтове стават горе-долу, но не и за сладки. Те са доста бледи и не е същото.

# 419
  • София
Момичета виждали ли сте  в някоя от веригите шоколадов чипс? В Метро е много голяма разфасовката - 2,5 кг. Търся 1 -1,5 кг.
В магазинчето за кафе "Адамс" на трамвайната спирка на женския пазар има насипно шоколадови калети. Марката е ION.

Общи условия

Активация на акаунт