Коледа 2015 - 1

• 108 584
  • 861
  •   1
Отговори
# 495
  • Стара Загора
Още няколко меденки от мен. Набързо украсени за 16 рожден ден на сина ми. Нямах обаче от фината пудра захар и глазурата не стана много гладка.

Sam's Birthday2 by natalyna, on Flickr
Прекрасни са.

# 496
Тинки и Лулумбда, и тук да се "срещнем" Hug
Лулумба, направих тестото за линцерите и изпекох бадемовите сладки на Д.К. Ухаят божествено Hug
Наталина, лелееее. Страхотни са bouquet

# 497
  • В светлината на слънцето
Тинки и Лулумбда, и тук да се "срещнем" Hug
Лулумба, направих тестото за линцерите и изпекох бадемовите сладки на Д.К. Ухаят божествено Hug
Наталина, лелееее. Страхотни са bouquet

И на мен ми е драго да срещна пак такива светли хора в толкова приятна тема.  Hug

Наталина, златни ръце имаш! Няма да се уморя да го повтарям. Толкова си ме вдъхновявала. bouquet Честит да е синът ти! Жив и здрав! Hug

# 498
  • Czech Republic
Момичета, благодаря ви за пожеланията и хубавите думи!  Hug Heart Eyes

# 499
Поръчах си и този комплект за линцери. Обаче ще дойдат за около 10-ина дни. Дано успея да направя всичко.

От къде са тези форми?
Аз засега не мога да препоръчам рецепта за жълъдчета, защото ще ги правя за пръв път с краве масло и аз ще изпробвам. Може би тази, която взех от един сайт:
125 гр. масло
3 яйца
120 гр. захар
600 гр. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
мармалад за слепване по избор
за глазура: шоколад, смлени ядки, кокосови стърготини, шоколадови пръчици, захарни пръчици и др. по избор
Разбиват се маслото и пудрата захар. Към тях едно по едно се прибавят яйцата и по малко брашно, пресято с ванилия и бакпулвер, докато се полуци умерено твърдо тесто. Оформят се половинките на жълъдчетата с малка лъжичка и се пекат в намазнена тавичка. След като изстинат се слепват по две с мармалад. Потапят се в единия край в шоколад и после в смлени орехи (шоколадови пръчици, захарни пръчици, кокосови стърготини... и каквото още му хрумне на човек). Така се оформят "капачетата" на жълъдите.

# 500
Наталина, прекрасни меденки! Да е жив и здрав сина ти.  Hug

# 501
  • В една слънчева къща...
Формите за Линцери са от Испания /http://www.marialunarillos.com//
Ще ми ги изпрати приятелка от там. Поръчах си и други неща. Надявам се да дойдат скоро, за да показвам  Hug

# 502
  • София
Бадемовите бисквитки на Дядо коледа колко издържат?

# 503
Момичета, като новак в коледните сладки да попитам арменските сладки и всички наподобяващи масленки и Меломакароните, могат ли да се направят от сега?
Биби, аз ги направих снощи. надявам се да издържат до Коледа

# 504
Момичета, да попитам ,тъй като има голямо предлагане от рецепти за меденки има ли значение каква рецепта ще избера за плоски меденки изрязани като фигурки и такива на топчета, слепени с нещо. Благодаря!

# 505
  • Sofia
dalina_50,
няма разлика, аз лично правя рецептата с олио, но виждам, че някои успешно използват и тези с масло.

# 506
natalyna, прекрасни сладки! Щях да питам не отнема ли много време да се украсят, но се сетих, че ги правите един-два месеца предварително. Това си е произведение на изкуството.
tany3dj, в този сайт има много интересни неща.

# 507
.

Последна редакция: вт, 01 дек 2015, 20:09 от Ирене

# 508
  • София
Момичета, тази година съм решила да пробвам меденките на Джемма, досега правех други. От една доза, колко слепени сладки излизат? Горе-долу. Искам да преценя една или две дози да направя.

# 509
Често ги правя, излизат 2 кутии (две тави за печене), горе-долу пълни, но точна бройка не мога да преценя.

Общи условия

Активация на акаунт