Коледа 2015 - 1

  • 107 994
  • 861
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 3 465
Ще направя за първи път Шотланските масленки.Те може ли да издържат повече време .

# 481
  • Мнения: 15 089
Ще направя за първи път Шотланските масленки.Те може ли да издържат повече време .

Аз правя по тази рецепта http://alia.tropot.net/2010/12/08/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D1%8A%D1%80 … 0%BB%D0%B0%D0%B4/
Да, издържат дълго, ако можеш да ги опазиш.

# 482
  • Мнения: 3 465
Ще направя за първи път Шотланските масленки.Те може ли да издържат повече време .

Аз правя по тази рецепта http://alia.tropot.net/2010/12/08/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D1%8A%D1%80 … 0%BB%D0%B0%D0%B4/
Да, издържат дълго, ако можеш да ги опазиш.
Благодаря.Точно тях ще правя днес.

# 483
  • Балчик
  • Мнения: 9 290
Аз правя плоските меденки по една стандартна рецепта с олио, а не краве масло. Досега не съм имала проблем. Само си забравих рецептата за айсинга.
Имам страхотни спомени от малка, когато около тези празници с баба ми, която сега е на 95, правехме нейният специалитет - жълъдчета и оцветени с оранжева боя прасковки с дръжки от листа на чемшир.  Simple Smile Помня как в снега имах бойната задача да откъсна от чемшира достатъчно листа. Simple Smile Затова сега мисля към коледните сладки да направя и жълъдчета.

И аз винаги правя жълъдчета. На баба ти рецептата с печене ли е или с тесто от смлени  бисквити?

 Може ли рецептата за жълъдчета?

Към кого е въпроса? Ако е към мен, моите са без печене, с бисквити, много са вкусни:
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2012/12/blog-post.html

# 484
  • Мнения: 1 627
Привет и от мен.
За първи път ще правя коледни сладки. Ама съм се ентусиазирала, а и искам да зарадвам детенце, което е на 1год. Та правих меденките на Джули, нормално ли е да са доооста твърди все още? (преди 3 дни са изпечени). Ако сега направя линцерите и бадемовите сладки на Дядо Коледа ще издържат ли до Коледа?
Благодаря  Hug

# 485
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 168
Ах, Джемма, тези жълъди изглеждат толкова уютно..., ще се правят.  Heart Eyes

Привет и от мен.
За първи път ще правя коледни сладки. Ама съм се ентусиазирала, а и искам да зарадвам детенце, което е на 1год. Та правих меденките на Джули, нормално ли е да са доооста твърди все още? (преди 3 дни са изпечени). Ако сега направя линцерите и бадемовите сладки на Дядо Коледа ще издържат ли до Коледа?
Благодаря  Hug
Не се притеснявай, ще омекнат. Меденките на Джули на мен лично са ми страшно любими и ги правя постоянно, дори да не е Коледа. Те имат нужда от време, за да омекнат. А ако все още са твърди, 2-3 дни преди Коледа сложи в кутията 1-2 резена ябълка и ще омекнат за отрицателно време. Само леко изолирай ябълката, че там където се опира, ще омекне доста силно.
И за линцери, и за бадемови сладки е точно сега времето. Линцерите обаче се слепват преди Коледа, сега само се пекат.  Peace

Последна редакция: пн, 30 ное 2015, 11:28 от lulumba

# 486
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
Тези шотландски сладки дали ще вървят с плочка шоколад отгоре?
Търся си рецепта за маслени сладки, на които ще е подходящо да залепя плочка шоколад.

# 487
  • Sofia
  • Мнения: 4 848
Ще вървят!
Имай предвид, че леко се деформират при печенето все пак, така че няма да имаш идеално гладка повърхност.  Peace

# 488
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 42 069
Тези шотландски сладки дали ще вървят с плочка шоколад отгоре?
Търся си рецепта за маслени сладки, на които ще е подходящо да залепя плочка шоколад.


много са крехки  Blush и сладки.  Peace прекалено сладки за да се слага и шоколад  Peace

 Blush но пък има хора всякакви, някои обичат много, много сладко   Hug

всъщност най-добре е да направиш проба и ако не ти хареса, дай и ние да пробваме. да се убедим, че не стават  Whistling

# 489
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
Тези шотландски сладки дали ще вървят с плочка шоколад отгоре?
Търся си рецепта за маслени сладки, на които ще е подходящо да залепя плочка шоколад.
много са крехки  Blush и сладки.  Peace прекалено сладки за да се слага и шоколад  Peace
 Blush но пък има хора всякакви, някои обичат много, много сладко   Hug
всъщност най-добре е да направиш проба и ако не ти хареса, дай и ние да пробваме. да се убедим, че не стават  Whistling
Съгласна Simple Smile Само да пристигнат формите.
Поръчах си и този комплект за линцери. Обаче ще дойдат за около 10-ина дни. Дано успея да направя всичко.

# 490
  • Мнения: 3 465
Ще направя за първи път Шотланските масленки.Те може ли да издържат повече време .
Станаха чудесни.Никаква деформация не получиха.Рязах с къдраво ножче и станаха супер.

# 491
  • Мнения: 2 266
Ще направя за първи път Шотланските масленки.Те може ли да издържат повече време .

Аз правя по тази рецепта http://alia.tropot.net/2010/12/08/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D1%8A%D1%80 … 0%BB%D0%B0%D0%B4/
Да, издържат дълго, ако можеш да ги опазиш.













Колко време преди Коледа е хубаво да се направят маслените бисквити.

# 492
  • Мнения: 1 800
Чувствам се много странно.  Thinking Обикновено по това време съм с поне 5-6 пълни кутии със сладки, които чакат украса и нещо друго, по-голямо от типа на АКК. Сега - нищо, махам ръце безгрижно. Направих едни рохлички, но те са за кафето и вече почти свършиха. Не че не правя нищо, но е по-скоро за закуска или кафепиене. Всичко планирано тази година ще се прави в последния момент и сега ми е супер странно това лежерно предпразнично време.
все едно аз съм го писала. Нямам и ммного време, но досега имам меденки и рохлички. Ота средата на седмицата обаче мисля да се "стягам" че имам списък.

# 493
  • Мнения: 921
Аз правя плоските меденки по една стандартна рецепта с олио, а не краве масло. Досега не съм имала проблем. Само си забравих рецептата за айсинга.
Имам страхотни спомени от малка, когато около тези празници с баба ми, която сега е на 95, правехме нейният специалитет - жълъдчета и оцветени с оранжева боя прасковки с дръжки от листа на чемшир.  Simple Smile Помня как в снега имах бойната задача да откъсна от чемшира достатъчно листа. Simple Smile Затова сега мисля към коледните сладки да направя и жълъдчета.

И аз винаги правя жълъдчета. На баба ти рецептата с печене ли е или с тесто от смлени  бисквити?

 Може ли рецептата за жълъдчета?

Към кого е въпроса? Ако е към мен, моите са без печене, с бисквити, много са вкусни:
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2012/12/blog-post.html

Благодаря, Джемма!

# 494
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 803
Още няколко меденки от мен. Набързо украсени за 16 рожден ден на сина ми. Нямах обаче от фината пудра захар и глазурата не стана много гладка.

Sam's Birthday2 by natalyna, on Flickr

Общи условия

Активация на акаунт