ТОпли дрешки си плетем, от студ няма да умрем! - 94

• 82 131
  • 764
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Аз се нуждая от малко помощ. Много искам да направя това пончо, но нещо не се справям с този урок. Явно съм малко глупавка, но нищо не разбирам. Малко помощ?

http://www.garnstudio.com/pattern.php?id=3850&cid=19#pattern_content

Започваш от качулката, плетеш я като правоъгълно парче оризова плетка с по три жартиерни бримки от двете страни. След като стигнеш необходимата дължина, плетеш един ред лицево и равномерно свиваш 3 (7) бримки. Слагаш четири маркера и плетеп един ред лицево от опаковата страна. Продължаваш да плетеш лицево с по три жартиерни бримки от двата края, като същевременно на всеки втори ред наддаваш преди или след четирите маркера - общо 4 бримки.
Когато отворът от качулката надолу по вратлето стигне необходимата дължина, затваряш кръга и започваш да плетеш лицево в кръг, като продължаваш с наддавките при четирите маркера. След като направиш всички наддавки, плетеш един ред лицево и след това зададените за размера см оризова плетка. Накрая плетеш пак един лицев ред и завършваш бримките.

Не зная кой размер искаш да плетеш и дали мострата ти отговаря на тяхната, затова не пиша конкретните цифри за бримки, редове и сантиметри.

Менделеевка, благодаря за милите думи  Heart Eyes

Tsv, страхотен пуловер е изработила баба ти, златни ръце  bouquet

# 376
  • София
Carmela Biscuit златна си Heart Eyes Heart Eyes ЩЕ направиш едно бебе много щастливо Simple Smile Обещавам, че ще покажа какво се е получило Wink Crazy

И аз да се похваля с нещо, което правих за Коледа Wink

# 377
Carmela Biscuit златна си Heart Eyes Heart Eyes ЩЕ направиш едно бебе много щастливо Simple Smile Обещавам, че ще покажа какво се е получило Wink Crazy

И аз да се похваля с нещо, което правих за Коледа Wink

Уникални са.Тези играчки на една кука ли се плетат? Дрешките допълнително ли се плетат и после обличат? Влюбих се Simple Smile

# 378
  • София
Да на една кука са Wink Там съм малко по-силна  Laughing Laughing Всички елементи се плетат отделно и после се сглобява. Горе долу така изглежда преди да се сглобят

# 379
  • на малък остров в океана
Ау, страхотни миньони. Направила си някое хлапе много щастливо  Simple Smile

# 380
  • София
Ау, страхотни миньони. Направила си някое хлапе много щастливо  Simple Smile

+1 Много са хубави!

# 381
  • София
Благодаря момичета Blush

Карамела аз само да попитам. Защо наддавките след маркерите за на всеки втори ред? newsm78

# 382
Орлиън, очите на миньоните са страхотни, ще споделиш ли детайли? ама ако са бродирани, отпиши ме.

# 383
  • Стара Загора
Е-е-е,тези миньони за жестоки  Shocked. Върхът са  smile3501

# 384
  • София
Направо ще споделя патерните за тях Hug

http://amigurumisfanclub.blogspot.com.es/2015/02/the-minions-i-bob.html

Това е за Боб. Отстрани има и за другите двама Wink Очите се изрязва едно кръгче филц и се шие с DMC конци Wink Ето урока специално за очите Wink

http://amigurumisfanclub.blogspot.com.es/2015/03/foto-tutorial-e … -minion-paso.html

# 385
  • София
Благодаря момичета Blush

Карамела аз само да попитам. Защо наддавките след маркерите за на всеки втори ред? newsm78

Един ред наддаваш, на следващия плетеш без наддавки.
Наддавките: след първи маркер, преди втори, след трети, преди четвърти маркер.
Според указанията наддаваш, като правиш наметка, на следващия ред плетеш наметката кръстосано, за да не става дупка.

# 386
  • София
Мерси за пояснението Wink ЩЕ се опитам да го направя Wink Иначе си бях превела къде наддавам Wink Бая се притеснявам дали ще ми се получи Praynig Praynig

# 387
Искам да оплета на щерката един от тези шалове дето се нахлузват Simple Smile не знам как се казват. Но тук много дебела прежда няма и ще го плета с АЛезе ланаголд от два ката.Как да я направя най-лесно от две,че тръгнях да я размотавам,но все я оплетох.Ако дадете и идея за една кука,каква плтка да е ще сте супер.

# 388
  • в здрача
Пончо ли имаш предвид?
Кармела, благодаря. Надявам се да стигна нейните висоти някой ден.

# 389
или може би снуд -

тук има описания и схеми на руски - http://dashkindom.ru/archives/19731
...ще го плета с АЛезе ланаголд от два ката.Как да я направя най-лесно от две,че тръгнях да я размотавам,но все я оплетох.
Laughing гранчето има 2 края - един от вън и един от вътре - намери ги и ги спрегни от две на 1 кълбо. Ще се научиш, споко  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт