Перилни препарати и омекотители - 34

• 60 957
  • 720
  •   1
Отговори
# 255
Аз пък днес нищо не ви разбирам, момичета.. Confused
Явно не ми е ден Grinning
Меркурий е ретрограден, заради него е всичко Grinning

# 256
Ааааааааа..Меркурий викаш, тоз пройдоха, а? tooth

# 257
  • София
Този Ленор, който е на промоция в Кауфланд как е? Пише супер концентрат 54 или 57 пранета за 4,89 лв.

# 258
  • Plovdiv, Bulgaria
Този Ленор, който е на промоция в Кауфланд как е? Пише супер концентрат 54 или 57 пранета за 4,89 лв.
взех от него (ocean fresh) и ми хареса, доста траен е.  Peace

# 259
  • Бургас
Хубав е Ленора,а цената му още повече. Grinning

# 260
  • София
Дано да има довечера,че случайно ви зачетох и ще сменям стила на пране. Laughing

# 261

Не съм виждала детска дрешка с етикет 60°. На всичките дрешки пише или 30 или 40°. Ако ги пусна на 60 ° няма ли да ги съсипя?

Най-вероятно не, повечето производители наистина се презастраховат, но дори и да се случи, кое е по-важно: една дреха, която така или иначе ще умалее след месеци или здравето на детето? Ако са памучни, купувай малко по-големи за да са по размер след първоначалното свиване на по-високата температура.

# 262
  • София
Момичета, да се отчета, че спортните дрехи на ММ, които миришеха доста неприятно след пране, само с едно изпиране с прах ОМО за бяло+Ленор на дълга програма, вече не миришат зле  bouquet
Те са тъмни, та сега си пера с цветната тема с памук и Ленора и си миришат нормално на прани дрехи.

Аз се чудех между Ариел и ОМО за бяло пране, но на ММ ОМО-то май му допадна повече като аромат, на мен и двата са ми странни. Спрямо тях Темата как е като качество? Също Максимата само течна ли е? Аз май не съм виждала такъв прахообразен препарат.

Темата много ми харесва как мирише.
Пусках спортния екип и на 40 градуса за 40 минути с прах за експеримент вчера, ами разликата е доста голяма спрямо течния препарат.

Исках да попитам, този калъф за диван, мога ли да го третирам все пак машинно, вместо на химическо на някаква програма и с какъв препарат?
http://www.ikea.bg/living-room/Sofas-and-armchairs/Extra-covers/kivik/9690/10821/
Съставът е: 33% памук, 25% лен, 22% вискоза/изкуствена коприна, 20% полиестер.

Имаме куче и ще се почиства повече от веднъж годишно, та някак не ми се носи всеки път на химическо и междувременно да седим без калъфи.

# 263
Спрямо тях Темата как е като качество? Също Максимата само течна ли е?
Максима има и прах, а за Тема мисля,че Ариел се справя достка по-добре с петната.

# 264
  • София
Ние на този етап нямаме петна за пране - само пот и прах, или замърсяване от общ характер, ако мога така да се изразя.
За бъдещето бебче януари ще търся вече друг препарат така или иначе. Ариела просто не ме кефи като аромат, чудя се на Персила, но Темата ми допада повече. Разбира се, ако кажете, че Темата не става ще прежаля аромата и ще търся за следващата покупка друг Ариел/Персил/Максима, ако са на едно ниво, пък ще заложа на омекотителя да оправи аромата.

п.п. Мислим да ползваме пелени за многократна употреба, може ли да препоръчате прах подходящ за тях и детското пране като цяло. По принцип има еднократна подложка, в която остава грубия изходен продукт, а в останалата част преминават само течните компоненти.

п.п.2 Темата е за цветното пране, което е кажи речи основното ни такова. Бялото реално се явяват само спалното бельо и кърпите, макар и да са цветни, просто за да хигиенизирам повече, пък като избелеят цветовете ще ги сменим.

Има ли смисъл да мешам ОМО-то и Темата за цветни чаршафи или по-замърсени с пот дрехи?

# 265
Тема за бяло не става. Както установихме преди време, в Тема за бяло няма активатор (както, впрочем, във всички прахове за бяло на Фикосота). Защо е важен активаторът, можеш да прочетеш в предните теми.
За цветно не мисля, че ще представлява проблем да си переш с Тема.

Максима пък защо я слагаш при Ариел и Персил, не мога да си обясня.

Ароматът на Ариел не виждам защо те притеснява. След изплакване и изсушаване аромат от праха върху дрехите не остава (не важи за вариантите Lenor touch).

# 266
Ако ще переш пелени (за мен е загадка защо някой ще го прави, но разни хора-разни идеали...), задължително отделно от всичко останало, задължително на минимум 60 С, задължително с качествен прахообразен препарат за бяло (Тема и Сано не са такива) и задължително с възможно най-голям брой допълнителни изплаквания и без омекотител. Избелваща добавка също няма да е излишна. За останалото вече са те посъветвали.

Последна редакция: чт, 08 окт 2015, 18:59 от TAED

# 267
Здравейте! Искам да попитам в таблицата с праховете в началото към persil е написан омекотител silan, а ariel - lenor, това ли е правилната комбинация за пране?

# 268
  • София
Е, ами за пелените доста са факторите, но така или иначе още го обмисляме въпроса, защото ни е първо бебе и нямаме опит.
Аз имах предвид, че ми се иска да ползвам един прах и за детските дрехи и спално бельо и за пелените, т.е. да ми препоръчате такъв, не че ще ги пера заедно. Иначе за омекотителя знам, той намалява попивателната им способност.

По принцип пелените, които съм харесала са на принципа всичко в едно и са цветни - водоустойчиви гащички на принципа на памперсите като закопчаване, попивателна и върху нея има бамбукова подложка за еднократна употреба върху която остава основния отпадък.

Темата ми е точно за цветното, клонящо повече към черно, синьо, сиво пране, за бялото за сега е ОМО, за следващия път просто се чудя има ли смисъл от силно избелващ прах, когато така или иначе така нареченото ми бяло пране е светло, но не и чисто бяло - става дума за чаршафи и хавлии, от типа на слонова кост, бяло и сиво и разни такива. Като цяло нямам с какво да напълня цяла пералня с чисто бяло, за да гоня избелващ ефект, нито на този етап имаме петна по прането.
Вече с бебето предполагам ще се промени това  Simple Smile

Максимата я обърках с един течен, доста хвален от приятелки с бебета, който съм гледала за детски дрехи с цена от сорта на 15 лева за 1л. или 1,5л., но честно трябва да проверя, кой беше, не е Максима.

Не ми се иска да се престарая и да си съсипя прането с прекалено силни/избелващи прахове, за това и искам съвет. Ценовия клас на Ариел и Персил не ме притеснява, само ароматът им, за това и питам до колко са сравними разни други с тях. Очевидно залитам по избора на аромат  Embarassed

# 269
  • София - Рим и обратно
Аз пак да си препоръчам любимия ми Тео бебе Embarassed. Много ми допада на мен, хем е за чувствителна бебешка кожа, хем има нежен аромат, става и за бяло и за цветно, а според мен и пере доста добре. Но на 60о задължително.

Общи условия

Активация на акаунт