Пазаруване от Amazon - тема №46

• 80 421
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Leila, аз я пускам заедно с други неща, общо идва над 20 паунда и хващам БД. Иначе е безпредметно, да.

# 616
  • София
Как безплатна доставка от немския? Как става? Добавях от този линк, нищо? Или правя глупости?  Grinning Светнете ме. Мерси.

# 617
Не е съвсем по темата, но мисля че за някой от вас ще е важно- днес случайно минах през моята банка - FiBank, любезно ми обясниха, че от 04.11 се променят тарифите на банката, като за международни плащания ще се удържат 25%. За да се избегне това (кожодерство) предлагат някакви пакети с месечна такса от 3лв, но е необходимо да се сключи двугодишен договор.  Twisted Evil

# 618
  • гр. София
А някакъв код за отстъпка за италианския VIP?  Praynig Толкова неща на Desigual си харесах, че.....

# 619
Не е съвсем по темата, но мисля че за някой от вас ще е важно- днес случайно минах през моята банка - FiBank, любезно ми обясниха, че от 04.11 се променят тарифите на банката, като за международни плащания ще се удържат 25%. За да се избегне това (кожодерство) предлагат някакви пакети с месечна такса от 3лв, но е необходимо да се сключи двугодишен договор.  Twisted Evil

Каквоооооооо? Сменям банката. Сменям я.

# 620
  • Варна
Какво значи 'международни плащания'?
Имам чувството, че нещо не сте се разбрали.
Плащането което правим пазарувайки онлайн е все едно покупка на ПОС-терминал.
25% правят картите им неизползваеми, абсурдно е. Към момента таксата е 15 стотинки.

# 621
Какво значи 'международни плащания'?
Имам чувството, че нещо не сте се разбрали.
Плащането което правим пазарувайки онлайн е все едно покупка на ПОС-терминал.
25% правят картите им неизползваеми, абсурдно е. Към момента таксата е 15 стотинки.

Таксата е 0,25%, в сила от 04 ноември 2015, само все още очаквам отговор дали ще се начислява при самата транзакция (когато блокират парите) или при реалното осчетоводяване от сметката.
Скрит текст:
9. Плащане чрез ПОС-терминал
 9.1. в България 0.15 лв.
 9.2. с карти Maestro PayPass и Debit MasterCard PayPass в
България без такса
 9.3. в чужбина 0.25% от сумата
Сори за спама  Hug

# 622
Jane2013, между 25 и 0,25 % има разлика  Peace

Днес най-накрая стигнах до превозвача да си взема лампите. На кашона не беше указано, че е чупливо и като видях как ми размятат пратките, лошо ми стана. От 11 лампи, 3 са счупени. За едната имам съмнение, че още в Амазон са я пакетирали така, защото парчетата в кутията бяха малко.
Здравите си ги харесвам и ще ми свършат отлична работа.
Дано скоро пак пуснат такова хубаво намаление, че ми трябват поне още 10 лампи.
Писах им със снимка, след час ми върнаха отговор, че ми изпращат 3 лампи. Само дано сега надпишат, че е чупливо.
Иначе съм повече от доволна от обслужването и продължавам да съм им верен клиент.

# 623
  • Варна
Jane2013, между 25 и 0,25 % има разлика  Peace
Абсолютно.

# 624
# 625
  • гр. София
А при връщане до VIP транспортните разходи за чия сметка са при положение, че купя нещата с безплатна доставка до БГ?

ПП. Прочетох на първа страница, че не се възстановяват. Извинявам се за въпроса....... Blush

Последна редакция: чт, 29 окт 2015, 23:34 от Leila

# 626
  • Sofia
ПИБ досега взимаха такса само за възстановени пари (от върнати стоки напр.), но не и при плащане, нали така?
Не съм съгласна и 0,25% да им давам честно казано. Бонусната им политика отива на кино с тази такса  Crossing Arms

# 627
  • Sofia
Момичета, Моля ви за малко помощ  Hug
Не съм пазарувала от амазон до преди малко. Виждам /поне от прочетеното от първата страница /,  че пазарувате предимно от английския и немския амазон. Аз поръчах от американския.  Ясно ми е, че най

Вече два пъти си поръчвам козметика от американския амазон, пратката ми я носят до вратата, също имам калкулирани мита и такси предварително, на митница не е отивала, пристигна като куриерска пратка от Белгия:
Item(s) Subtotal: $19.99
Shipping & Handling: $13.49
VIP Promo Applied: -$10.00
Total before tax: $23.48
Estimated tax to be collected: $0.00
Import Fees Deposit $6.70
Grand Total: $30.18

# 628
Върнах от випамазон дрехи които доста време постояха в нас, но все още не е изтекла 1 година. Едната струва 69,37 евра, другата 34,67. Върнали са ми 79,04. При тази поръчках имах и куп други неща, използвах и 20 евро кредит, но дори и да са ми отнели тези 20, пак не идват сметките за тази сума. Д има някаква такса която си удържат?

За кой ВИП става дума?
Испания

# 629
  • Sofia
Вече два пъти си поръчвам козметика от американския амазон, пратката ми я носят до вратата, също имам калкулирани мита и такси предварително, на митница не е отивала, пристигна като куриерска пратка от Белгия:
Item(s) Subtotal: $19.99
Shipping & Handling: $13.49
VIP Promo Applied: -$10.00
Total before tax: $23.48
Import Fees Deposit $6.70
Grand Total: $30.18

Имам спомен, че пратки до $30 не се обмитяват, но така или иначе не рискувам да поръчвам до БГ.
Това е последното, което очаквам, но ще пиша допълнително, когато го получа.

Order Summary
Item(s) Subtotal: $19.95
Shipping & Handling: $8.28
Total before tax: $28.23
Grand Total: $28.23

Общи условия

Активация на акаунт