рентген в 7 г.с

• 1 056
  • 9
  •   1
Отговори
Темата може би е банална, но съм много притеснена.
Можете ли да ми кажете дали е опасно в ( 7 г.с.), ако съм била в рентгенов кабинет, докато правят снимка на друг пациент? Т.е. има ли странично лъчение?

# 1
  • София
Ако си била зад защитна стена, всичко би трябвало да е наред.

Ако не, зависи колко дълго е било изследването.

Разбира се, че има "странично лъчение", ако нямаше, рентгенолозите нямаше да стоят зад защитни стени със защитни престилки.

# 2
Благодаря ти ,за отговора!
Може би, по-правилно трябваше да задам въпроса си: Опасно ли е страничното лъчение (ако изобщо така се нарича) при престой около 5-10 мин?

# 3
  • Пловдив
Със защитна жилетка ли беше?Или как?Не знаеше ли за бременността

Аз съм държала дъщеря ми докато й правят снимка на ръката.Питаха ме дали съм бременна.Т.е има си лъчение

# 4
  • Варна
Миналата година се наложи да ми вадят мъдрец, преди това ми направиха снимка. По това време все още не знаех, че съм бременна.
Притеснена, писах на проф. Кременски. Защо не го направиш и ти? Опиши му подробно обстоятелствата и вземи предвид мнението му.

# 5
Зад защитно стъкло бях, ама не ми се видя надеждно:-(

Ще се свържа с него.Мерси за инфо-то.

# 6
Щом си била зад стъклото нямаш проблем.  Не си търси сама поводи за притеснение.

# 7
Когато синът ми беше на 4г. ,заради инцидент се наложи да му правят снимка на дланта на ръката.Мен ме питаха дали съм бременна ,а на него сложиха престилка от кръста надолу за да предпазят половите му органи.
Така,че направи консултация с лекар.Първите месеци се оформят органите на бебето.Важни са.

# 8
  • Пловдив
Зад защитно стъкло бях,

Тогава защо се притесняваш?

# 9
  • FRANCE
Няма проблем, нали си била за стъклото. На дъщеря ми и правиха скенер на главата, бях до нея. Незнаех че съм бременна (не се и сетих да кажа че има вероятност, бях много притеснена), но имах престилка. Няма проблеми. лека бременност и здраво бебче

Общи условия

Активация на акаунт