Имен ден Данимир

• 3 412
  • 47
  •   1
Отговори
Извинявам се ако въпросът ми не е за тази под група но ще съм ви благодарна ако имате инфо ,,,,,,, ,търсих информация относно име ,което съм избрала за бъдещето си дете ,но немога да намеря информация кога празнува Имен ден! Става въпрос за името Данимир

Последна редакция: вт, 18 юни 2024, 17:06 от viki-1

# 1
Не е ли логично да празнува заедно с Даниел?

# 2
дан - даден подарък /от славянски/
мир - свят, мир, спокойствие /от старославянски/
Що пък да не празнува на Йордановден.
Данимир е нещо видоизменено.

# 3
  • Melmak
На мен ми се струва, че името е много измислено и няма имен ден. Не всяко име празнува имен ден.

# 4
И аз нз,много е модерно.Сещам се да попитате в църква.

# 5
Много съчинено ми звучи това име. Вероятно може да празнува с Данаил, Даниел. Няма собствен имен ден.

# 6
Още с първото търсене в търсачка:

Името Данимир има две значения.

• От славянски то се превежда като даден като подарък.

• А От старославянски, означава мир, спокойствие.

# 7
Ако не е на някой голям празник като Стефанов, Иванов, Йорданов, Геррьов ден и тн. само вие ще си знаете, че има имен ден, така че ако това ви е критерий, по-добре изберете нещо класическо.
Иначе вероятно празнува заедно с Даниел, Данаил и производни, но най-добре запознати биха били в някоя църква.

# 8
Още с първото търсене в търсачка:

Името Данимир има две значения.

• От славянски то се превежда като даден като подарък.

• А От старославянски, означава мир, спокойствие.
ЗНАЧЕНИЕТО НА ИМЕТО го намерих но не намирам на кой празник празнува Имен Ден Simple Smile

# 9
17 Декември (Св. пророк Даниил) и 5 Май (Св. мъченица Ирина).

Може да има два именни дни. Първата част на името на 17.12, а втората на 05.05. Grinning Или му изберете един от двата.

# 10
  • Melmak
Не всички имена имат имен ден.

# 11
Не всички имена имат имен ден.
Моята баба казваше, че имена без имен ден могат да празнуват на Първа неделя след Петдесетница.

# 12
  • Melmak
То всеки може да празнува каквото и когато иска. Ясно е, че ако си Иван, Георги или Цветелина всеки ще ти знае имения ден и няма да седи под въпрос. Някои по-редки, чужди или измислени имена могат да не празнуват въобще или да си измислят кога да празнуват.

# 13
А толкова ли е важно да има имен ден? Като бях малка моето истинско име нямаше имен ден. Сега са ми го набутали на 2-3 дати и получавам от време на време честитки от разни ентусиазирани ФБ приятели. А на мен ми става смешно, защото моето име няма общо с имената, които имат имен ден. Все едно Данимир да има имен ден на Цветница.. то вече толкова измислени и извъртяни имена има, че няма толкоз светци в календара.

# 14
  • София/Севлиево
Щом означава "мир" на 5.05-Св.Ирина.

Общи условия

Активация на акаунт