Есен хубава настана и ритници радват ЯНУАРСКА мама – Тема 8

• 28 498
  • 722
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
 Joy Joy Joy
Истината е, че и да не го изкъпеш 2-3 дни не е проблем но поне трябва да го подмиваш от време на време. Joy
Аз никога не съм оставяла дете да реве. Особено пък под 6 месеца. Щом реве, значи нещо ме му е наред. Кой друг да го успокои, ако не майка му. Смея да кажа, че не съм ги разглезила моите. Нито сме се приспивали на ръце до късно, нито сме имали проблем със спането в кошарата, нито в самостоятелна стая,  нито с гледането от някой друг. Всичко се се случвало от само себе си. Но до 6тия месец си бяхме като скачени съдове. Heart Eyes

# 106
Здравейте и от мен Wink
Относно TSH - аз не съм си го изследвала и май съм единствената. До колкото разбрах проблема с щитовидната жлеза засяга ранните етапи на бременността, задържането на бебето и самото забременяване, но не съм ендокринолог за да знам де

Не си единствената Wink Последно съм изследвала моето през февруари 2014, беше супер, правих ехография на жлезата - и тя супер. Докато нямам индикации за проблем, няма да се филмирам и за ЩЖ Simple Smile

ММ също спи много леко и затова категорично първите месеци ще спим отделно - аз с бебето в една стая, той в друга. Трябва ми бодър и в кондиция, а не сърдит, недоспал цупльо.

Циндил - Пиндил, и аз съм го играла това с котките, по едно време дори не се будех като сипвах на кюфтето да яде, не че той ядеше, важното беше да ме събуди...  ooooh!

# 107
Винаги съм имала нахални котки, но заключвах спалнята. Иначе няма живот. Кучето и той сега милия понякога се буди много рано,но определено не му се получава да стане някой заради него.

Моят доктор пак е неоткриваем, утре ще вдигам скандали ако не успея да си запиша час. И в МД трябва да ходя на контролен при кардиолог, дано нямам ядове с болничния,че след 10-ти няма да има какво да правя в офиса, трябва само да вися.

# 108
Аз правих тези изследвания преди 1 година. Тогава ми ги назначиха след спонтанния аборт. Всичко беше наред. Днес оправиха зъба. Но ми стана лошо. Зъболекарката каза,че съм пребледняла и изведнъж ме обля пот. Изплаших се,но мина за секунди ooooh! Казала съм си да не мисля за раждането,но по нощите като се събудя и почвам да мисля. Как ще го къпем бебето,как ще му изрежа ноктите ей такива работи ме тревожат.

# 109
Мен къпанете не ме притеснява, гледах няколко видеа на английски,много добре бе обяснено, мисля да се оправим двамата с ММ.

Обаче мен ме притеснява всичко останало, как ще разбирам какво му е и т.н и т.н

Аз да питам--педиатър задължително ли трябва да идва у дома на посещение????

# 110
  • Варна
Аз да питам--педиатър задължително ли трябва да идва у дома на посещение????
Май да. Най-вече, за да го види как е, да го "приеме" един вид. Нашата по принцип не е хипер пунктуална, но предполагам, че ще дойде. Тя си ги преглежда и т.н. Иначе аз не държа да идва по принцип. Но като ти е първо дете, най-вероятно и ти ще искаш да се видиш и поговориш с педиатъра за твое успокоение.

# 111
Ми не, аз не искам да идва, затова питам.  Mr. Green Не искам теории за климатика, за разположението на леглото и т.н......
Не искам непоискани съвети, но аз дори още не съм избрала педиатър...нямам идея кой да е.

# 112
  • Варна
Хм, аз не си спомням нашата да е правила забележки или  да е давала акъл. Само ги преглежда и ако аз имам въпроси, отговаря. Ама тя нашата е пекана по принцип, не се взима много насериозно. Особено пък сега като ми е трето. Mr. Green
Зависи от лекаря, де. Много е важно да си паснете. Аз много и се доверявам, спокойна съм като се консултирам с нея, наистина сме като екип. Peace

# 113
  • София
Ми не, аз не искам да идва, затова питам.  Mr. Green Не искам теории за климатика, за разположението на леглото и т.н......
Не искам непоискани съвети, но аз дори още не съм избрала педиатър...нямам идея кой да е.
Аз пък предпочитам да идва някой. Хич не ми се обикаля по болници. Ако можеше и аз да не ходя...
За котките - ами специално заради нощните хранения сме взели тази кутия с таймер, но едната лакомия е свикнала да яде от 3,15 до 4 часа. Понякога на гадината не й се чака и ме буди. ММ спи с тапи на ушите и нищо не чува, та само аз се отзовавам. Въобще като истинска мама мен ме свързват с ядене и тормоз да си играем. Той е да ги гушка Mr. Green Заради тези гадини още не съм се тествала за диабет, защото като ме вдигнат в 3,30 няма начина да изкарам до 8 без кафе или закуска. Ама в четвъртък жива, умряла ще устискам без кафе. Сега нещо съм се филмирала, че много кафе пия. Не е много по принцип, но за бременна не мога да преценя. Около 150 мл, но как е като концентрация не знам,  а и нямам пропуск. Без него просто не съм човек.

# 114
аз ставах, сипвах храна и лягах... поне през половината време не съм се събуждала въобще, така ме бяха тренирали.

# 115
Дъщеря ми получи отделна стая чак на 6 г., защото до преди това нямахме място. Последните 2 г. заспиваше сама, на тъмно, но при отворена врата и лампа в коридора или при много слабо осветление от плафона на тавана (ключът на лампата ни е с потенциометър, демек копчето се върти, вместо само да цъка тъмно-светло  Laughing голямо обяснение). Като беше по-малка 3-4 г. заставах на колене до кошарата (без решетката) и й пеех, казвах стихчета или приказки, или просто се държахме за ръце, докато заспи (едната от двете  Joy ). Това са вълшебни мигове за мен! А като бебче (до 1 г.) с колики (или просто неспокоен сън) я взимах от кошарата и я слагах по корем на моите гърди и корем (аз съм в полулегнала позиция). Тя така се успокояваше много лесно и заспиваше. И аз си клюмах там...  Mr. Green Така сме спали по цели нощи...на нощна лампа (която вкл. и изкл. при нужда, но беше по-далеч и нямаше как да стигна след установяването на удобна позиция  Grinning ). С това човече сме в други условия и не знам как ще е. Таткото иначе беше вечно с мен кукуряк. И на работа ходеше...Викам му "ти спи, на мен това ми е работата сега", а той на 5-6 м. се обърна и казва "уж и аз ставам заедно с теб и правя всичко като теб, а тя обича повече теб!". Изумих се. "Ами майка съм й! Как ти хрумна да се "съревноваваш" с мен по този параграф?!" - отговорих. Все още е втората майка на дъщеря ни Simple Smile

# 116
Много мило ми стана от разказа на Мама–Зуза.  Heart Eyes
Аз искам ММ да си е до мен, ако може да издържи. Много ще ме радва да сме еднакво близки с бебето.

# 117
  • София
Сега проверих, че в сайта на Некст нещата са по евтини от магазина. Една пижамка за бебе гледах днес в магазина беше 23лв, в сайта 19. Някой май се чудеше...
Аз, благодаря   bouquet
И имам въпрос относно размерите - 50см новородени, 56см до 1м, 62см до 3м... какви се взимат?
Ако взема до 3м направо, а малчо е дребен ще му стоят много големи предполагам... Помагайте опитните  Mr. Green

# 118
То едно е ставането цяла вечер, но и някак си не мога да приема теорията бебето да седи/спи само  Rolling Eyes както и теорията да не го гушкаш, а да го оставиш да реве. Може после да си патя от това, но си мисля, че ще му треперя много  Grinning
Диди и аз съм така, ще го целувам, ще го гушкам, ще го люшкам Joy толкова дълго съм се молила и съм го чакала, очите съм си изревала за него, няма да го пусна хаххахаха

# 119
То едно е ставането цяла вечер, но и някак си не мога да приема теорията бебето да седи/спи само  Rolling Eyes както и теорията да не го гушкаш, а да го оставиш да реве. Може после да си патя от това, но си мисля, че ще му треперя много  Grinning
Диди и аз съм така, ще го целувам, ще го гушкам, ще го люшкам Joy толкова дълго съм се молила и съм го чакала, очите съм си изревала за него, няма да го пусна хаххахаха

Нали всички казват, че като го видиш и нищо друго няма значени. Не знам как ще е, но със сигурност усещането ще е различно след като дребното го видиш с очите си. Голяма ревна съм станала от хормоните. И сега ми стана едно мило като си го представих.  Heart Eyes както е казала мама_зуза то не са колики, то не са зъби после, все има за какво да мрънка бебето. Да сложиш бебето в отделна стая, значи да я пригодиш за себе си и бебето  Laughing щото едва ли ще може да спиш спокойно до мъжа си, а бебето да се превива от колики. Късмет ще е, ако имаме не ревливи бебета  Grinning

ММ сам изявява желание да не спи отделно, но ще видим дали ще издържи така. Предполагам след няколко нощи ще иска да се наспи добре за работа.

Общи условия

Активация на акаунт