Есен хубава настана и ритници радват ЯНУАРСКА мама – Тема 8

• 28 502
  • 722
  •   1
Отговори
# 120
С моя мъж още от сега се караме кой ще го гледа, не ми се мисли като ще слагаме кошарата, от коя страна на спалнята ще е, да не стане панаир  Joy шегувам се. Аз мисля,че още от бебе се изгражда връзката родител- дете ( не говоря за възпитание),  но пък какво разбирам аз, като чакам първа рожба.

# 121
  • Варна
Дъщеря ми получи отделна стая чак на 6 г., защото до преди това нямахме място. Последните 2 г. заспиваше сама, на тъмно, но при отворена врата и лампа в коридора или при много слабо осветление от плафона на тавана (ключът на лампата ни е с потенциометър, демек копчето се върти, вместо само да цъка тъмно-светло  Laughing голямо обяснение). Като беше по-малка 3-4 г. заставах на колене до кошарата (без решетката) и й пеех, казвах стихчета или приказки, или просто се държахме за ръце, докато заспи (едната от двете  Joy ). Това са вълшебни мигове за мен! А като бебче (до 1 г.) с колики (или просто неспокоен сън) я взимах от кошарата и я слагах по корем на моите гърди и корем (аз съм в полулегнала позиция). Тя така се успокояваше много лесно и заспиваше. И аз си клюмах там...  Mr. Green Така сме спали по цели нощи...на нощна лампа (която вкл. и изкл. при нужда, но беше по-далеч и нямаше как да стигна след установяването на удобна позиция  Grinning ). С това човече сме в други условия и не знам как ще е. Таткото иначе беше вечно с мен кукуряк. И на работа ходеше...Викам му "ти спи, на мен това ми е работата сега", а той на 5-6 м. се обърна и казва "уж и аз ставам заедно с теб и правя всичко като теб, а тя обича повече теб!". Изумих се. "Ами майка съм й! Как ти хрумна да се "съревноваваш" с мен по този параграф?!" - отговорих. Все още е втората майка на дъщеря ни Simple Smile
Ох, това със спането на корема и ние го практикувахме и при двамата. Един куп снимки имаме в тази поза. Бях свикнала да спя само по гръб без да мърдам. Ей тук Габи спи върху баща си (дано да се види).
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=623777157632750&set= … ype=3&theater
После дъщеря ми беше свикнала да спи като ми държи ръката през решетките на кошарата (тя беше на колелца и допряна до леглото). Ако случайно я пусна, се събуждаше и казваше тихо: "Мамо, дай чичка". Simple Smile Това продължи докато ги отделихме в детската стая на около 4-5 години. Оттогава спя основно обърната навън към ръба на леглото. Какво ли не прави човек за няколко часа сън... Crazy

# 122
То аз сега си правя планове, но като се появи кръчмаря ще видим как ще стане  hahaha
Иска ми се да свикне от по-рано да спи отделно, защото доколкото зная е трудно да отделиш бебето на късен етап, защото свиква много да спи при теб, т.е. или действаш до около 6 месеца или после не можеш да го преместиш до 3 годишно (това от опит на приятелки, сестрите ми също бяха така). Все пак е индивидуално - ако плаче няма как да го зарежа там и ще реши то в крайна сметка какво ще става, но ако си спи кротко ще е супер. Абе, сега съм много отворена, планирала съм всичко уж но нищо чудно всичко от това, което си представям и приказвам да не се случи по този начин  Joy

Бъдещата детска е непосредствено до нашата, като сега да си призная ми е суупер удобна за склад:) Решихме там да направим един огромен гардероб в който да продължим да си прибираме наши дрехи и тн, той ще е и за бебешките неща, иначе искаме да сложим и нещо като разтегателен диван или кресло, което да става на легло. Идеята е да има къде да спи един човек - например гледачка/баба.

Аз за нашата спалня си мисля да взема кошче, много харесах такива неща в един сайт. Вярно, че са само за до 6 месеца, но кошарите нещо не ми харесват - изглеждат ми големи и дълбоки и някак неудобни и несигурни. Ето варианти:
http://www.kiddicare.com/p/East_Coast_Vienna_Swinging_Crib_White … with_Mattress.htm или http://www.kiddicare.com/p/Saplings_Katie_Crib_with_Foam_Mattress_in_Natural.htm, http://www.kiddicare.com/p/Obaby_B_is_for_Bear_Moses_Basket_with … Stand_in_Blue.htm

Между другото в този сайт харесах доста неща, имат доста добър асортимент.

Тази работа със спането много ме притеснява, аз не спя много иначе, свикнала съм да ставам рано, да лягам късно, но при мен най-важното е колкото и да спя да няма прекъсване. Т.е. и на 4 часа съм окей, стига да не съм се събуждала. В общи линии и повече часове да спя, ако имам ставане все едно не съм спала. Ей това не зная как ще се промени, а и отделно спя като пън, адски дълбоко, чак си мисля на моменти ами ако бебето плаче и аз не се събудя?

По отношение на размерите дрешки си мисля да добавям по 1-2 неща, които са за новородено и са до около 1 месец, но повече ще наблегна на размер от 1 до 3 месеца, защото бебоците израстват страшно бързо.

# 123
Аз съм наблегнала на размер от 0-3. За новородено имам две неща, но ми се струват малки, а и има бебета на които изобщо не им стават.

# 124
Здравейте и от мен, аз да попитам относно изследването TFH -задължително ли е при етора бременност и ако да в коя седмица се правеше?
А относно за лампата вечер, аз също си се справях на тъмно, бях си научила маршрута доста добре Simple Smile

# 125
  • Бургас
Лампа не съм ползвала. Може би само първите дни, докато бях неориентирано дяти. После с Ванката се научихме да ядем заспали и съответно да храним заспали. Баща му ми еразказвал как си говорим заспали. Към третата година на Ваньо ми е разказвал как детето е казало "Мамо, искам слонче", а аз съм му отговорила "Ще купим, мамо". Човека цъкнал лампата, че било посред нощ, а ние с хлапето спим Simple Smile
Ние късно го преместихме, защото нямаше къде, но никога не е спал на моето легло, асамо в кошарата. Научих го да ме чака да се събудя към годинката. И си заспиваше сам. В известен смисъл беше самостоятелен.
Към петата - шестата година вече имаше стая и се премести лесно. Но тогава за мен стана трудно. Ваньо има астма и има месеци когато буквално не спя, за да броя дихателна честота и кашлица. Когато беше в кошара в спалнята го правех без да ставам. Както се казва докато чувах котката да мърка, така се чува когато диша при пристъп, всичко е наред.

# 126
  • Варна
Здравейте момичета.
И ние докато беше бебе каката спяхме на светната нощна лампа, че с това постоянно ставане ми беше по-лесно. Хубаво е наистина да си спи бебо на леглото, защото когато поотрасне за родителите става много трудно изобщо да си намерят място на спалнята Simple Smile С каката не можах да устискам, че много ми се спеше, но сега съм по-тренирана и смятам да последно да се боря да не свиква в нашето легло.
За дрешките- купила съм няколко комплектчета за новородено. Другите смятам да са малко по-големки 0-3 месеца, че те много бързо ги израстват. Но все пак за каката беше нужен този най-малък размер, защото в началото другите й бяха огромни и докато бяхме в болницата се наложи майка ми да накупи от тези най-малките дрешки.
Лек ден момичета. Отивам да приготвям каката за училище и следобеда ще отида да си потърся яке, защото се оказа, че не мога да закопчея нито едно от моите.

# 127
Крис ако засечеш нещо би ли споделила.. До колкото помня беше от Варна? И аз осъзнах, че нищо няма да мога да нося..

# 128
Аз поне ще спестя откъм нови дрехи  Laughing даже дънките ми са широки, но с тия 10 кила надолу е така. Вероятно, ако имам нужда от нещо ще е към края.

Аз като казвам да спи до нас имам  предвид в кошарата си, не бих и посмяла да го сложа в глеглото, току-виж съм се отпуснала върху него  Rolling Eyes

От няколко дни имам доста болки в таза. И от седяне, и от вървяне. Снощи непрекъснато се будех, но май не само от това. Тази сутрин пък ми се гадеше Confused скоро не ми се беше случвало.

# 129
  • София
Аз пък по съвет на току що върнала се от майчинство колежка, си преправих малко мои стари дънки.
Аз нося по принцип такива с ниска талия, които ми стават в краката, закопчавам ципа, но копчето не успявам, пък и ми убива. Съответно тя ми каза, че когато си е бременеела си е носила дънките прихванати с ластик през илика и копчето. Да ви кажа, получава се, не се забелязва и е доста лесно приложимо, та днес съм с дънки в офиса  Whistling

За спането, ще видим как ще се получи, никой не е казал, че ще си оставяме бебетата да плачат сами в стаята си, но пък какъв е проблема така и така ставам по сто пъти до тоалетна да ставам и да го наглеждам. Поне ще се будя само аз и ММ ще почива. Той моя ако не се наспи добре е толкова крив, че предпочитам да не будува с нас.
Отделно, той толкова чака това бебе, че предполагам ще помага достатъчно в останалото време, само да се престраши да го пипне/вземе  Laughing

# 130
Aз засега съм с удължител за дънки/панталони, но ходя и с клинове. Имам един клин по-дебел с колан за бременна, и едни дънки, но още не съм ги носила.

Точно и аз си мисля как ММ ще се престраши да вземе детето  Joy Joy Joy

# 131
  • София
Аз пък това хич не го мисля - убедена съм, че мъжът ми ще е най-грижовният татко и ще поеме бебето от първия ден.  Heart Eyes
И също не мисля, че като спи бебето в съседната стая ще го оставяме да реве и няма да го гушкаме. Просто се моля да е спокоен, да спи добре и съответно и ние да спим спокойно в съседната стая. А и ще сложим някакво легло в детската, така че ако се налага, особено в началото, да спя при него... Но както и преди писах, това, което си мислим сега, най-вероятно няма да има много общо с това, което ще ни се случи като се родят децата. Абе, живи и здрави, сигурна съм, че ще се нагласим.  Peace

# 132
  • София
Ами на мен не ми стигат едни 1-2 см да си ги закопчая, та удължителите ми се виждат доста по-големи и непрактични.
Иначе до сега само с клинове ходих, но реално имам блузи, които са си за дънки и с клина са ми къси.

# 133
  • Бургас
Ако имах достатъчно място нямаше да го мисля, бебето щеше да си има стая. Детската ни вече е населена и бебо ще е при нас поне докато започне да спи цяла вечер или да върви. В противен случай ще буди батко си.
Цял ден ме шутират отдолу. Явно пак е с дупето напред младежа. Ужас, не знам какво точно подритва долу, но е странно.

# 134
  • София
Ами на мен не ми стигат едни 1-2 см да си ги закопчая, та удължителите ми се виждат доста по-големи и непрактични.
Иначе до сега само с клинове ходих, но реално имам блузи, които са си за дънки и с клина са ми къси.
Удължителите са на ластик, така че според нуждите се разтягат.

Общи условия

Активация на акаунт