Юлска тема- 34- ЗАЕДНО ЗА ПАВЧО!

• 66 772
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
  • varna
Bemol, добре те разбирам. Щом във въпросника за годишника за завършващите унито през 2005 г. в описанието за мен пише, че мечтая за деня, в който ще се наспя, смятай Laughing
Лидл е най-тъпият магазин, честно. Не можело кошниците на колела да излизат от магазина, аз откъде да знам #2gunfire Колата я бяхме спрели на майната си, че ходих да взимам торбите да пълним вътре и влязох през изхода, защото касите бяха фул с опашки и нямаше начин да мина. Амаха!

# 436
artscow, да. Аз всъщност съм поръчвала само от там и не мога да сравня с други сайтове. Бих казала, че качеството се влоши една идея за последните 4 години, но пак не са лоши фотокнигите. Когато поръчаш от там, имаш избор - или да платиш стоката, или да платиш доставката - винаги е едно от двете. Ако си имала купон за безплатна книга, си платила само транспорта, то и до България е толкова. Ако пък ползваш безплатен транспорт, ще платиш книгите, пак толкова ще дойде като цена - 15ина долара срещу 40 и няколко лева от снимкитеви.

Досега правих гофрети. Подариха ни гофретник и го тествахме. Първите пъти беше провал, последните станаха супер. Лошото е, че не съм сигурна какво се промени. Децата не ги одобриха, но докато се мъчех с първите дози, те се наляха с фреш, явно нищо не им се ядеше. Ние с баща им обаче нищо не връщаме.

На входа на Лидл пише, че кошниците не могат да се изнасят. Явно да не ги откраднат. Интересно за какво може да се ползва такава кошница, но всякакви хора има.

# 437
В чудо съм се видяла какво да правя по- различно за закуска. След Дейзи споделям американски палачинки. Стават бързо и се ядат у дома.

Рецепта:

1 1/4 ч.ч. прясно мляко
1 яйце
2 с.л. разтопено масло (аз сложих и 1 л. олио)
2 ч.ч. брашно
1/4 ч.л. сода за хляб
1/4 ч.л. бакплувер (може и без единия от набухвателите)
1 ч.л. сол
2 ч.л. захар
1 пак. ванилия на др Откер (захар ванилия)

Смесват се по отделно мокрите и сухите съставки, смесват се заедно. Пекат се на сух, предварително загрят тефлонов тиган. Като започнат да се образуват мехурчета се обръщат.
Сервират се с мед, кленов сироп, могат да се намажат с масло, поръсят с пудра захар. Аз ги ядох без нищо.
1 ч.ч. е 240 мл
Мисля следващият път да пробвам да сложа сирене и да намаля дозата на захарта.

Рецептата е модифицирана от тук: http://cooks-and-bakes.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82% … D0%B8%D0%BD%D0%B8

Последна редакция: пн, 28 дек 2015, 20:58 от Niki1

# 438
  • varna
Дейзи, сигурно, ама аз не съм видяла надписа явно или не е съвсем на входа, ама като не ходя всеки ден.

# 439
  • София
Гофрети и аз правя. Имам гофретник от миналата Нова година. Първоначално правих по една рецепта, която е на вилата. Преди няколко дни правих на око, като палачинково тесто, но по-гъсто и с 3-4 с.л. олио. Установих, че трябва да се сложи повечко тесто и да се пекат повече, за да не са меки.

# 440
След като тук Ники само загатна за тежките изменения възможни от биберон, аз гугълнах за първи път и четох по въпроса. Косата ми се изправи и реших, че веднага махаме напълно и окончателно биберона. И от 24 декември от следобедния сън, та до сега вече няма никакъв биберон. И знаете ли какво?! Не рева, никакъв проблем. Понякога пита за него, обясняваме, че сме го хвърлили на боклука, че вече е голяма и толкова. Не протестира, не хленчи - нищо! А ние цяла година не можем да се решим на тази стъпка?!! Единия голям зор отпадна, то даже зор нямаше, ама откъде да знаем, че така ще стане... Другия остана - памперса.

# 441
  • София
Марина махна биберона отдавна. Бранка никога не е ползвала такъв и в момента носи ортодонтсдко апаратче, от една година. За щастие ефекта е страхотен.
Пине, мога ли да те помоля за и-мейл адрес?

# 442
Браво, Пине! Дано да е окончателно.

От всички злини, поне биберона си спестих, макар че сега К като ги прибара и си ги слага всичките едновременно и е пълен цирк. Много се кефи, чак ходи да се гледа на огледалото.

Вчера водих К на частно педи, че се беше разкашлял по един странен начин и тая като ме почна... Първо инхалаторът се стерилизра след всяко ползване. Ама как така вашият не се стерилизира. Няма такова нещо. Всички - на стерилизация. После, какъв е този памперс? Как така няма да иска на гърне! Това дете ходи ли на на ясла? Кой го гледа? Ми то е малко хиперактивно... А, агресивно е! А водихте ли го на психолог? Не вярвате на психолозите?! А вкъщи има ли агресия? Поне вербална? Ми тя вербалната е по-страшна.... Та кашлицата остана последна грижа...

# 443
Това дете ходи ли на на ясла? Кой го гледа? Ми то е малко хиперактивно... А, агресивно е! А водихте ли го на психолог? Не вярвате на психолозите?! А вкъщи има ли агресия? Поне вербална? Ми тя вербалната е по-страшна....

Ми да. Направо хапчета да ти предпише, за да се кротне.
Абеееее....

# 444
  • София
Оф, Бемол, луди, луди лекари има! Като се роди голямото ми дете идва педиатър вкъщи, но не нашият, а дежурен, нашият беше в отпуска. И преглежда тя бебето, половин час го премята и заключва- има стрептококи! Това е болнична зараза, вече всички бебета са заразени. Питам я по какво отсъди, а тя ми показва едни бели по кожата, още несвалени от раждането, които приличат на пъпки, но като ги пипнеш и ти остават по пръста. Показвам ѝ, а тя ми казва да не споря, тя е лекар, а аз- проста новоизлюпена майка. Както и да е, написа 2 рецепти- два листа с рецепти, от двете страни, ама гъсто изписани.  Куку пълно.

А какво все пак стана с кашлицата?

Пина, браво за биберона. Хубаво е, че понякога ни изненадват и лесно се получават нещата. Ей така, за разнообразие.

# 445
Кашлицата била ларингитна, ама днес и разстройство се появи, така че явно си е вирусът в целия му блясък.

# 446
Бемол, при децата минава бързо. Да оздравява. Това ми напомни за: http://egoist.bg/#!/articles/top-10-na-kolednite-kill-joys

# 447
  • София
Bemol, за да ти кажат, че е хиперактивен, трябва доста сериозно да бъде обследван. Не може да се даде такова заключение след един преглед. Тази да си завре дипломата... някъде. А и да е хиперактивен, какво... ще си разплетеш чорапите. Като ходих наскоро по доктори, единият сподели, че за всяко предписано лекарство и изследване им плащали допълнително. Нищо чудно, че търсят под вола теле. Тоз вирус е нашият, само дето нямат ларингитна кашлица, а отхрачваща. Давам пробиотик и сироп с мащерка за кашлицата.

Пине, Пине! Браво на вас, престрашихте се Simple Smile У нас Е. от една седмица е без и не си я търси, а Д. се опитва да си я махне, но в същото време не ѝ се ще. Уж си ляга без нея, но започва да плаче и не казва за какво точно, защото знае, че ще се разочароваме от нея. През деня постоянно иска да ходим да я гледаме.

Вашите деца мрънкат ли? Д. мрънка по цял ден. По-цял-ден! Откакто уж махаме биберона, през 5 мин идва да ме пита какво ще ядем. Ест. не ѝ харесва наборът от здравословни похапки (особено след коледното угощение с шоколад и бонбони, което ѝ спретнаха свекита) и пак се започва мрънкането. Не се спира. Също е започнала за всяко нещо да пита "защо". За някои неща пита по десет пъти едно след друго, понеже не може да разбере обяснението.

# 448
  • varna
Мъхи, мрънка, дам, по цял ден се чува из къщи - Мамооо, ко има или ела де или айде. Днес и аз ходих на преглед най-после, щото от сума й време ме боли долу, ма то пък да се окаже, че не е гинекологично ами май на гастро ще се ходи. Иначе и тя ме разпита подробно за бебето, секса и даже искаме ли следващо и кога. Ама защо всички ги интересува тая работа, не разбирам newsm78 И понеже е НГ почти, няма грам нищо в ЗК, ще се връщам догодина да ми прави цитонамазка и ехограф - егати държавата Crossing Arms

# 449
И Ого мрънка. Терибъл ту. Мамо тани (стани), мамо ела, икам да (вода), икам сап (хляб)... От няколко дни не млъква и все нови думи вкарва в речника. Днес на вечеря каза на баща си, че ще го изпревари  Mr. Green много се смях, понеже Мм не го разбра, та превеждах. Научил се е от батко си да използва думата мразя, та сега като не е на неговата се почва с мая мама, бати, тати, мани (мами-майка ми тоест),и всичко останало мая. Златото вчера му каза, че не се казвал Мая  Joy Уникален е с всеки изминал ден. Не съм ги пускала на сборни групи, исках да им се нарадвам докато съм отпуска. Постоянно ги прегръщам и целувам и не мога да им се наситя. 

Общи условия

Активация на акаунт