Юлска тема- 34- ЗАЕДНО ЗА ПАВЧО!

• 66 770
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
И понеже е НГ почти, няма грам нищо в ЗК, ще се връщам догодина да ми прави цитонамазка и ехограф - егати държавата Crossing Arms
Хера, може ли превод на това? Какво значи няма грам нищо в здравната каса? Питам, защото на майка ми са отказали много важни лекарства точно за декември. Те минават през ЗК.

# 451
  • varna
Ами уж е празна вече касата, изчерпани са всички квоти за направления, изписване на изследвания, изписване на лекарства и всичко останало, което минава през ЗК. От 1 януари, в нашия случай 4, защото тогава е първия работен ден, се занулява всичко и почват наново да раздават бройки, обаче сигурно ще свършат януарските бързо, бързо, защото освен майка ти, има доста народ дето са в списъци за чакащи за какво ли не. Тъпа е тая система, и това е. Ако искаш да си платиш на частно, обаче, няма проблем Crossing Arms

# 452
Така е. ЗК отпуска направления и пари за изследвания за тримесечие на личните лекари и специалисти.  Те се спасяват както могат. Ако надвишат отпуснатото то освен, че сами плащат надвишеното ами и глоба имат. Но за лекарства не би трябвало да има проблем. Те са по график.

# 453
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Оххххх мрънка та мрънка.По цял ден.....вече ми писва,а освен всичко друго си е лигльо и не му ли угодиш настава драма.Ето и сега плаче.......писва ми вече.Сега си мисля пролетта да го пускам на ясла.Да се оправя и да ми мирне главата.А откакто махнахме тапата заспиването стана още по кошмарно.Да не говорим,че сега тук ми прави номера и не спи на обед и става една картинкааа......

# 454
  • Перник
И при нас мрънкането е с всичка сила. Постоянно, навсякъде и за всичко. На моменти ми идва да го хвана и ...не знам какво да му направя. Научил се е и да се бие, удря за всичко което не му изнася на него. Хвърля всичко на земята с колкото сила има. От яслата вече се оплакаха, че блъска и удря децата. Е какво да го правя? Опитвам се да обяснявам, че така не се прави, наказвам го, но ефект засега просто никакъв.

Вие махнахте ли им вече решетките на леглата? Ние от 2-3 месеца сме без, като мислех, че ще пада защото много се върти, но досега не се е случвало.

# 455
Мрънкането е ясно, но баща ми го научи да казва "Мама Иха е мънкало".

Аз не съм си сложила на сърце "хиперактивността" от прегледа за кашлицата, но ми стана чудно, защото диагностицираният беше страшно послушен, все пак, леко болен, а и на непознато място....

# 456
Не съм се интересувала от хиперактивност, но тук, във форума съм попадала на дискусии, където много запознати твърдят, че тази диагноза освен, че не се поставя току тъй, но се поставяла от невролог, а не от педагог, психолог, психиатър или там всякакви други, които го правят.
Юлия мрънка когато ѝ е скучно. Когато има с кого да играе, случват се интересни неща - не мрънка. От съклет мрънка. Сега като не е на ясла е доста по- трудно, но ако имаме гости с деца или ако сме някъде, където има деца и играят - няма никакъв проблем. За радост имаше 4 такива дни. Общо взето ако детето се разхожда на чист въздух (ежедневно), намират му се забавления, компания, наспива се достатъчно и нощем и денем, храни се по режим и не се оставя да озверее от глад или не яде шоколади, кафета и т.н. - няма никакви проблеми! Започнах да звуча като Ники  Laughing  ама наистина е така.

Допълвам за хиперактивността - не само от невролог, но и след ядрено магнитен резонанс. Тази педиатърка вероятно не знае много за тази диагноза. И е от онези заболявания, дето накрая никога не си сигурен има ли го или го няма.

Последна редакция: ср, 30 дек 2015, 13:45 от pina

# 457
Гостите си тръгнаха - всички. Майсторът се появи и си оправи леглото, вече всичко е наред  ooooh!
Виктория днес не изяви никакво желание да спи в голямото легло, въпреки че на всички обясняваше, че това е мойто легло, не пинка дядото/каката/ там. Членува всичко което може да се членува, каката, бабата, дядото те се чудят за кого ли говори  Laughing Изведнъж проговори всичко и по много, често не й се разбира, защото така и не вкарва нови звуци, но и това се надявам да стане. Сега не млъква. Не знам дали мърмори, но се оказа горда лъвица. Баба й, я пляска по ръчичката уж от радост, нашта се обръща и казва "Не бий детето бабо"  Laughing после отива при дядо си, и му се оплаква Баба бие мене по ътитката/ръчичката/. Ако имаш късмета да й се скараш застава мирно и почва "шшшшт-шшшт".
Пине честито! А просто сега ви е дошъл момента, ако си пробвала по-рано щеше да има проблем, сега няма. Нали и аз се бях отчаяла, но когато дойде момента по същият начин сама се отказа. С памперса беше същата работа. Само дето още ака в него, чака си памперса и не иска да казва, но когато тогава, знам, че ще го израстне.
Бемол големият племенник съм казвала, че е диагностициран от психолог или психиатър беше newsm78, и наистина е хиперактивен. Но това не може да се каже за буйно дете. Моето всички гости потвърдиха, че не сяда за 1мин на дупето си, но това не я прави хиперактивна. С един поглед не може да се слагат диагнози, а това е диагноза, която изисква лечение, от което не че има голям ефект де  Mr. Green Дано при вас случаят не е такъв, че иначе горките вие.
Захарче този проблем и ние го имаме, явно много ги разглезихме. Вчера рева 30мин, че не съм й дала да си играе с новите чаршафи. И нищо не може да я разсее, как пък не забравят  #Crazy

# 458
  • varna
Руми, ние от кошара директно минахме на голямо легло, не сме имали решетка. И аз мислех, че ще пада, ама тя пък си спи съвсем добре, най-много съм я намирала обърната с главата надолу с краката на възглавницата Laughing Все пак има меко килимче от Джъмбо до нея, за всеки случай.
Днеска мина чистачката да изчисти за гостите утре и Ема си помисли, че идва баба й. Обясних й, че това е друга баба, не нейната и накрая като си тръгва и ни пожела чао, Ема й каза "чао, чао, друга бабо"  Joy   И междувременно успя да навре легото в тоалетната та се наложи да бъркам и там, само такава гняс не бях извършвала, хубаво, че беше току-що измита и дезинфекцирана, че поне по-малко гнусно ми беше Sick

# 459
Хера, мерси. Направо се побърках като ми каза.

Леле, име ли ми излезе? Няма да ми се сърдите много.

Започнах да звуча като Ники  Laughing  ама наистина е така.

# 460
Забравих да пиша за кошарата и решетката, аз съм писала и преди не веднъж - от 4-5 месеца вече спи в детско легло, кошарата продадохме и я забравихме даже. Веднъж падна само.
Ники, защото съм те запомнила все това да повтаряш  Simple Smile - да е наспано, да не е гладно, за разходките и заниманията аз го добавих, но се убедих и все повече се убеждавам, че така децата са спокойни. По тези празници за пореден път гледах деца, които нямат режим, не спят на обяд, вечер се слагат супер късно и после ревяли, че се деряли... Ееееми, ще реват.
Скарлет, казваш оцеляхте след гостите!  Laughing

# 461
И ние сме така. Колко сме щастливи ако сме недоспали или гладни?

ММ постоянно пита кога ще махаме решетката (нашето легло става и за тодлър, после се слага матрак и ще го ползва докато излезе от къщата). Научила се е да влиза и излиза с препятствие и го е страх, че ще си счупи главата някой ден.

# 462
Ого не искаше да си спи в леглото и трябваше да го приспивам на спалнята и така да го местя. Махнах изцяло решетката и той започна да слиза и да се качва сам. Лека по лека започна да заспива в леглото си. Сега остава да го науча и да заспива сам без никой в стаята. Ще стане. Няколко пъти пада от леглото, но вече свикна и много отдавна не е падал. Аз бях голяма и падах...

Оставих днес децата при бабите им. Ще сме утре вечер с приятели. Не че няма да има деца, но аз исках да ми е спокойно и да не се притеснявам ако им се доспи какво да правя. Та..младоженци  Mr. Green Мм след малко заминава на банкет, а аз .. аз имам червено вино и пастърма  Mr. Green

# 463
  • София
Пине, браво! На наши познати детето си ходеше с биба, може би до две години и 6-7 месеца.
Бемол, и аз мисля, че трябва повече наблюдение за поставяне  на такава диагноза.
Бибата сам си я махна на 10 месеца. Памперс има само, когато спи. Лятото му го бях махнала и за обедния сън, но в яслата не се съгласиха да спи без, защото се напикаваше в началото. Явно от промяната и стреса, та сега спи на обяд /когато имам нерви да го заплашвам, че ще дойдат големите риби, за да може да легне/ и през нощта с памперс. През деня си казва.
Ако нещо не му отговориш или ако иска нещо повтаря до припадък, много е дразнещо.

# 464
Здравейте, Преси още е с памперс. Не иска дори да седне на гърне  и все повтаря как децата имали памперс и не искали слипче.  Бибата я махнахме много лесно  малко преди 2 годинки точно като при Юлия ,стана без проблем , та чак останах изненадана. Ходи на ясла , боледува често, почти постоянно е със сополи . Аз съм на работа от септември  , каката е 4 клас , ходи на занималня.
Преси вече много говори , много ми е смешен като вземе да философства. Онзи ден обяснява "Кака е малка , не стига подаръците(бяха на високо)", а днес "Кака е голяма , стига мандарините" или "Ще изям само нина (една) мандарина " аз го питам "А кога ще вечеряш?"  и той казва "Довечера"
Когато си науми нещо не се отказва и мрънка , реве ,тръшка се , докато или не отстъпя или не успея да го залъжа , но не забравя , много е досадно. Все се опитва да тероризира сестра си . Започва да я гушка .,после целува , минава на хапане , катерене абе ужас!
 И накрая искам да ви пожелая весело посрещане на 2016 година ,да сте здрави ,щастливи и много усмихнати!

Общи условия

Активация на акаунт