Юлска тема- 34- ЗАЕДНО ЗА ПАВЧО!

• 66 745
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Тююю, как завиждам за деца, които пият лекарства лесно, че и си ги искат! Досега водих неравна битка с Адрианското дете, което едвам гледа, но рита и плюе като шампион. Много ме изтощава!

Грипът иде, още преди Коледа пропълзя, но вече набира сила. Студено е много, вируси навън няма, но вътре, на топло си скачат от човек на човек много бързо и качествено. Аз не смея никъде да ходя заради децата, не смея да ги водя никъде на закрито и с хора. И пак малкото се тръшна, не разбрах как като само в парка съм го водила миналата седмица, но трети ден е с 39С. И плюе лекарствата и ги повръща, ако не е успяло да ги изплюе. Много се нервирам!

# 616
Терп, много кофти! Ние също имаме пехливански борби, например за пръскачката в носа, там аз съм неспособна да се справя, но по принцип, някои лекарства ги слагам в млякото. Там всичко минава.

# 617
  • София
Нищо не мога да пробутам в храна или напитки. Усеща ги като феберейско куче всички субстанции, на които не им е там мястото. Много инатливо излезе това момче!

# 618
Ого и той преди годинката плюеше сиропите и не ги искаше. Чудех се как ми се падна такова злоядо дете. Сега всичко копира от батко си. Дори онзи ден сам се нареди след батко си на нокторез. Първо краката! после и ръцете сам си даде. Не очаквах, изненада ме. Та и с лекарствата същата работа. Като давам на единия и другия иска.
Ого днес каза, че искал ааАди (ягоди) и се самообслужи в Кауфланд. Реших че не искам истерии и ще прежаля 2лв за 250гр, а като се прибрах в нас установих, че те били намалени и са по 70ст. Ако бях видяла, щях да купя повече. Тоя Ого ще вземе да ме надмине  Mr. Green

# 619
  • София
Ох, Терп, пак ли? Няма ли край? Много ми е мъчно за вас, много!

Иначе аз не мога да се преборя за инхалатор. Досега нито веднъж не са ми позволили. Същата е ситуацията и в бейбивака. При последната хрема успях да ги накарам сами да си сложат капки в носа, защото се правих, че и аз си слагам и че е мн забавно. Обаче като видяха, че не е кеф, се отказаха. За сметка на това всеки ден ме врънкат да им давам сироп "за болни дечица" (=сироп за кашлица), вместо "за здрави дечица" (= сироп от бъзак).

# 620
Еееех, тоя Ого, бе! Как ягоди за 70 ст! Те и през юни не струват толкова. Да не е на бройка?  Mr. Green

Последна редакция: ср, 20 яну 2016, 14:12 от Bemol

# 621
  • София
Мъх, няма край явно! Все повече доктори ме убеждават, че просто си има такива деца и нищо не можеш да направиш, освен да проявиш търпение и да ги чакаш да пораснат. Чакам си Simple Smile

# 622
Oх, Терп...  Hug
Мисля си, дали не ги изнежват прекалено в детската градина.... Сигурно е много топло, те тичат насам-натам и после излизат на студа... Те твоите отдавна не са ходили, но може и така да е почнало. Аз нямам никакви впечатления от ясли и т.н., но нали съм се вманиачила на тема каляване чрез спряно парно и изведнъж се сетих, че като нищо догодина ще се изправя пред този проблем и ще побеснея от самата мисъл за +25, при външна 0, да речем.

# 623
Бемол не мисля, че има връзка 25 градуса вътре, проблемът е, че има много деца в затворено пространство и едно като е болно, заразата се разпространява. А в тази възраст още нямат изграден имунитет и бързо прихващат. Аз нали давам уж някакви имуностимулатори и с малко ни се разминава, но течащият нос имам чувството, че не е минавал цяла зима. Тъкмо спре и след седмица пак я хване хремата. Вече го приех за нормалното й състояние.
Терп бързо оздравяване ви желая.
Агнес хахаха, крушата не пада по-далече от дървото.

# 624
  • София
Благодаря за пожеланията!

Бемолс, всъщност малкото не е стъпвало на градина никога, но се заразяваше от голямото и му падна имунитетът след толкова атаки. А голямото започна в градината да се разболява, преди това беше пушка. Но пък годината, в която тръгна на градина, се разболя от варицела, която си мисля, че го разби. Той се зарази от мен, а мен ме събори здраво- и по време на боледуването и месеците след това бях абсолютно разбита. Затова и много си падам по модата да се заразяват зорлем деца с варицела, ама това е друга тема.

С температурите може и така да е, не знам. В нас е топло, защото на мен ми е все студено, но пък те все излизат, играят, дишат леден въздух. Все си мисля, че трябваше да са се калили.

# 625
Бемол, Вики е навън на много под нулата, до миналата седмица й влизаше и сняг в обувките, но е здрава. Обаче много деца на едно място затворени винаги носи гадости.

Скорошно оздравяване на всички желая!

# 626
Терп, аз бях останала с впечатлението, че Адриан ходи на градина.

Това е ясно, че се заразяват взаимно и постоянно, но мисълта ми е, че според мен не е хубаво да има голяма амплитуда. Вътре да е 25С, а навън да излизат на отрицателни температури. При това, те на 25С не са голи, най-вероятно са с анцузите.

# 627
  • София
Защо да не е? Ти гледа ли онова клипче с руските дечица, дето ги загряват в парната баня и после хайде - чипи-чипи във снежеца?

# 628
Скарлет, какво даваш? На О. му изпикаха имунобор кидс с вит.ц. Реших че са витамини, ама май не са. Още не съм чела листовката  Embarassed Имам няколко бристера Изопринозин. Така си стоят вече трета година. Все още имат годност и ги пазя незнам защо. Никакъв ефект не видях от тях, само дадох едни луди пари, че и З. тормозех да ги пие.

# 629
Къде е Гемавар? За няколко дами се сещам дето ми липсват.  Все се каня да им пиша, но все не стигам до там  Tired

Общи условия

Активация на акаунт