Как върви захранването - част 6

• 13 612
  • 306
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Нека и тук напиша:
От 1 май се захранваме.Първо с ориз,после елда.Много ги обича.Преди 4 дни пробвах картоф-не му хареса-но с малко мъка го изяждаме/ех има няма 15/20мл/..Днес пробвах да сложа към картофа тиква-ама пак ударих на камък,обаче този път настана рев.
нeznam вече какво да правя.Не може да караме само на елда и ориз цял месец,та то втория дойде... ooooh!

И моята Приси не искаше да го яде - правех го с кърма. След това сложих и морков, пак не искаше и накрая сложих и захар и тогава го прояде. Захарта я спрях след няколко дена и тя продължи да си го яде. Някои майки смесват домашно с купено пюре, постепенно намаляват купеното , докато детето постепенно привикне към домашното.
Желая ти успех, дано съм ти помогнала поне малко  Peace

# 271
знаете ли дали бебешките бисквити съдържат гултен? newsm78 че те са ни много вкусни на каша

ами на тях пише. Сшпоред мен да

# 272
бубу-то, ориза като е в пюре, мисля, съвсем спокойно можеш да го дадеш.
Виж, за приготвен домашно ориз - според мойто педи това, че има ориз в готовата каша, не означава, че мога да му дам сварен ориз в пюрето, понеже в кашата и в готовото пюре бил обработен. С обикновен сварен ориз за пюре да съм изчакала още месец поне. Знам, че тук някои мами сами си правят брашната за кашите, но не съм сигурна. Не знам дали педи е права, но ми прозвуча логично и засега не давам.

# 273
  • София
тити - аз готови пюрета и каши давам, та няма сама да варя Wink 10Х

# 274
  • Където ми покаже сърцето
Нека и тук напиша:
От 1 май се захранваме.Първо с ориз,после елда.Много ги обича.Преди 4 дни пробвах картоф-не му хареса-но с малко мъка го изяждаме/ех има няма 15/20мл/..Днес пробвах да сложа към картофа тиква-ама пак ударих на камък,обаче този път настана рев.
нeznam вече какво да правя.Не може да караме само на елда и ориз цял месец,та то втория дойде... ooooh!
Моят Марти също отказваше зеленчуковите пюрета и аз един ден реших да добавя към зеленчуковото пюре плодово 1:1 и така го излапва за нула време.Сега постепенно намалям количеството на плодовото.Успех.

# 275
до колко месеца не мога да давам гултен? знам че го пише някъде тук но наистина нямям време рових не можах да намеря и реих да ви питам

# 276
  • София
Благодаря ви за съветите.

Деси-пише 9/10 месец.

# 277
добре благодаря за информацията Simple Smile

# 278
За 6-ти ден захранвам с пюре на Хип от морков и картоф. Днес имахме реакция някаква - червени питна на 4 местяа по лицетои главичката с подутинка в центъра. Това алергична реакция ли еБ Възможна ли е към картоф и морков?
Помогнете ми Cry

# 279
  • София
Чак на 6-ия ден... newsm78
А защо си започнала с  две храни едновременно.Именно това попринцип е риска,че не знаеш към коя от двете храни би могло да е реакция/ако е /.
нa мен лекарката ми каза да изчакам с морковите засега,че напоследък имало много деца с алрегии към моркковите/което  е малко необичайно,имайки предвид факта че до скоро съветваха да се започва захранването именно с тях и ябълки. Thinking/
По опитните мами ще дадат по смислен отговор от мене Wink

# 280
  • Варна
Не съм специалист по алергичните реакции, но наистина шест дни са доста време за проява на реакция към храната...Да не би петната да са от топлото? В тази жега на доста бебета им излизат пъпчици и петна.

# 281
  • София
Възможно е. В някои случаи се получава така, че 1-2-3 лъжички не са проблем, но при 5 да се получи реакция. Може да са се натрупали и няколко фактора- нова храна, нова козметика, цъфтежи... Опитай да прекратиш захранването за известно време- докато изчезнат обривите. После започни пак- отначало само картофче, бавничко, продължително (за седмица, например). След като се убедиш, че няма проблем, може да дадеш и морков- също така бавничко (и аз мисля, че са по- вероятен дразнител от картофите). Ако няма проблем- чудесно! Ако пак се появи- поне 3 месеца не давай морков, за да може организмът да "забрави" грешната реакция. Захранването поне в началото е добре да бъде с плодове/зеленчуци в НЕярки цветове: зелени  или жълти (не червени) ябълки; зелени чушки и т.н.
Успех!

# 282
  • Където ми покаже сърцето
Аз мисля,че става въпрос за пъпки и зачервяване от топлото.Появяват се на почти всички деца.На мен педито ми каза да давам жълтък.Да ама аз мисля,че ни е рано и както ни излязоха вчера пъпчици от топлото щях да мисля,че е от жълтъка.Според мен е малко вероятно да е алергия.Успех.

# 283
  • София
"Червени петна с подутинка в средата... по лицето и главичката..."
На мен не ми звучи като пъпки от претопляне (изобощо не ми звучи като пъпки), а и това не са характерните места, по които се получава проблем от топлото Peace
Ще се радвам да не съм права, но все си мисля, че страх лозе пази  Simple Smile

# 284
а когато приготвяте пюрета в къщи, как определяте грамажа? че аз правя пюре на око и и давам на дребната, колкото поеме. май са около 50гр., но въобще не съм сигурна. а като въведа повече продукти съвсем ще му изгубя края.
Имам бурканчета от приятелки - съвсем малко са - 6-7 бройки - и слагам в тях. Така смятам да правя докато свикна - доста дълго време.

Общи условия

Активация на акаунт