Как върви захранването - част 6

• 14 170
  • 306
  •   1
Отговори
# 135
Дидорани, Анди също много харесва зелените зеленчуци, в това число и копривата.
Доминика, такива пюрета няма, винаги са с някакви зеленчуци или ориз.
Маша, момичетата вече са ти отговорили, че е напълно възможно да е от моркова!
Тити, бялото месо е идеално за бебетата! За кашите - ако съм давала ориз - давам цяла порция оризова каша. Ако, обаче не съм давала нищо от царевица - тогава въвеждам царевична каша по-бавно, но не лъжичка по лъжичка, просто не давам цяла порция наведнъж.
Тайги, има такива периоди, просто отложи за малко захранването, остави я Рали само на кърма и след няколко дни пак пробвай с пюретата. Важното е да не се насилва, за да не откаже съвсем, но ти това го знаеш.

# 136
  • Варна
Alex ти даде ли вече месо? Мони хареса ли го?
тити и аз знам че бялото месо от пилето е по-подходящо. Аз такова съм приготвяла и давала на баткото. Сега като дойде ред на месото - също. За кашите - аз новите ги давам половин доза от новата каша смесена с познат плод.
taigi да не би да е много прегладняла девойката когато започвате да я храните с пюре и затова да отказва? Можеш да  пробваш(ако още не си) и по-редички или по-гъсти, по-затоплени или по хладки. Може просто да не сте улучили правилния начин. Дано по-скоро прояде нормално Рали Peace

# 137
благодаря ви за отговорите. Вчера дадох 1/3 от новата каша, хареса му, на мен също Simple Smile днес ще дам повече. То и без друго като погледнах, Слънчовите каши са с ориз и царевица, така че нищо ново не давам.

# 138
Да ви кажа една смешка с Робин.
То всяко дете си има странности, но моите ме изненадват постоянно.
Последната такава - след дълги молби Робин да изяде пюренцето от банан, домашно приготвено, вкусно примесено с каша Слънчо, човекът стиска уста като че ли лъжицата е най-неприятното нещо на света. В същото време протяга усилено ръце, към купата, в която е пасирано, за да я докопа. Когато ми омръзва да го моля, го оставям да я вземе в ръчички, а то дяволчето  Twisted Evil надига купата и започва да пие от там, накрая с моя помощ цялото пюре беше излокано от бокала без лъжица като малко прасенце  Mr. Green
Ами да беше си казал от началото: "няма пък да ям с лъжица"  Crossing Arms

# 139
  • Пловдив
Да ви кажа една смешка с Робин.
То всяко дете си има странности, но моите ме изненадват постоянно.
Последната такава - след дълги молби Робин да изяде пюренцето от банан, домашно приготвено, вкусно примесено с каша Слънчо, човекът стиска уста като че ли лъжицата е най-неприятното нещо на света. В същото време протяга усилено ръце, към купата, в която е пасирано, за да я докопа. Когато ми омръзва да го моля, го оставям да я вземе в ръчички, а то дяволчето  Twisted Evil надига купата и започва да пие от там, накрая с моя помощ цялото пюре беше излокано от бокала без лъжица като малко прасенце  Mr. Green
Ами да беше си казал от началото: "няма пък да ям с лъжица"  Crossing Arms

То детенцето сигурно ти е казало, ама никой не ти е виновен, че ти не си го разбрала  Joy

# 140
А аз да ви питам нещо за месните пюрета на Хипп...мъжът ми е купил някакво телешко със зеленчуци, но се оказа, че в него имало прясно мляко... Rolling Eyes От какъв зор са го сложили? Пише, че пюрето се дава от 4 месец (то май на всичките така пише) и се чудя дали да го пробваме скоро...Нашето бебе е вече почти на 8 месеца.

# 141
e_lucky, аз купих като първо месно пюре преди 3 дни Хип - картофи със заешко. Ами засега вече второ пюре яде и нищо и няма. Но пък вече се е сблъсквала с адаптирано мляко в зеленчуковите пюрета, та оттам знам, че не е алергична към белтъка на кравето мляко.

А днес смених кашата на малката. Купих така хвалената бананова каша на Милупа. Едвам я изяде Ади  Confused Изобщо не и хареса. Даже казваше Блуе, блуе и вадеше навън езичето. Та сега се чудя каква каша да и давам  Thinking

# 142
  • Варна
E_lucky, аз засега се въздържам от даване на пюрета или каши със мляко вътре. Мисля като стане на 7,5-8 месеца да й давам.
Доминика, това на Хип заешкото с картофи май няма мляко вътре. А иначе много хубава каша е безмлечната ябълкова на Хумана. Става пухкава и вкусна. Аз редувам тази на Хумана, оризова каша на Хип, елда, просо, царевично брашно на каша, смесени с плодово пюре понякога.

# 143
EА иначе много хубава каша е безмлечната ябълкова на Хумана. Става пухкава и вкусна. Аз редувам тази на Хумана, оризова каша на Хип, елда, просо, царевично брашно на каша, смесени с плодово пюре понякога.
не и ли минава срока на годност след отварянето? в хладилника ли ги държиш готовите каши?

# 144
  • Варна
EА иначе много хубава каша е безмлечната ябълкова на Хумана. Става пухкава и вкусна. Аз редувам тази на Хумана, оризова каша на Хип, елда, просо, царевично брашно на каша, смесени с плодово пюре понякога.
не и ли минава срока на годност след отварянето? в хладилника ли ги държиш готовите каши?
Облаче, на кое дали не минава срока? На Хуманата и оризована е 3седмици, Мони ги излапва за толкова, а елдата и просото са ми на зърна и си варя примерно за два дни.

# 145
  • гр.Варна, сега Германия
[

Може ли да ми кажете има ли само месни пюрета по магазините? И каква марка ако има? Върти ми се идея да продължавам сама да правя зеленчукови пюрета и през ден да добавям по малко от готовите месни. Дали е добра идея  newsm78

Dominika, HIPP имат месни заготовки. Бурканчета от 125 грама само с месо.Има телешко, пуешко и пилешко.Само не съм сигурна дали ги има в БГ, но можеш да ги потърсиш.
Ето тук ги виж
http://hipp.de/index.php?id=119

# 146
  • Sofia
[

Може ли да ми кажете има ли само месни пюрета по магазините? И каква марка ако има? Върти ми се идея да продължавам сама да правя зеленчукови пюрета и през ден да добавям по малко от готовите месни. Дали е добра идея  newsm78

Dominika, HIPP имат месни заготовки. Бурканчета от 125 грама само с месо.Има телешко, пуешко и пилешко.Само не съм сигурна дали ги има в БГ, но можеш да ги потърсиш.
Ето тук ги виж
http://hipp.de/index.php?id=119

Такива тук изобщо няма!

# 147
Milli, благодаря ти! Но тук наистина няма такива на Хип  Confused Мисля, че мярнах на Хаме само с месо, ама много бързах, та не съм 100% сигурна. Днес ще проверя пак и ще пиша.

# 148
На Хуманата и оризовата е 3седмици
Именно, ако не даваш всеки ден, и редуваш всички изброени видове, ще свършат мнооого бавно (май:). Може би давате всеки ден. А на мен още никак не ми се иска да давам нещо по-сериозно от кърма и плодови... Embarassed

# 149
  • Варна
На Хуманата и оризовата е 3седмици
Именно, ако не даваш всеки ден, и редуваш всички изброени видове, ще свършат мнооого бавно (май:). Може би давате всеки ден. А на мен още никак не ми се иска да давам нещо по-сериозно от кърма и плодови... Embarassed
Всеки ден следобедното й хранене към 5,30-6 е някаква каша, не съм забелязала да е напомпена от тях, затова си давам

Общи условия

Активация на акаунт