На море в Гърция 2015 - VIII

• 99 500
  • 760
  •   1
Отговори
# 435
  • Europe
Здравей Параход Hug много се радвам че си тук.

Аз мога да ти препоръчам да отседнете на поне 2 места на Пелион за да може да го разучите целия. Разрови се по темите назад, разказвали сме.
Абе югозападът и североизтокът са си направо за отделни посещения. Иначе трябва човек да разполага с поне две седмици.

Абсолютно  Peace, точно защото и ние бяхме около 15 дни и ни беше таман Simple Smile))))

# 436
Тук съм, къде да съм Simple Smile Не помня, на север до Агиос Йоанис и Хорефто стигнахте ли? То е много далеч оттам, където бяхте.

# 437
  • Europe
Тук съм, къде да съм Simple Smile Не помня, на север до Агиос Йоанис и Хорефто стигнахте ли? То е много далеч оттам, където бяхте.

Божееее, ти си по имената newsm78  Как беше името селцето от Мама миа, след него продължихме още 2 селца. Сега ще си припомня картата и ще допиша. Да, пресякохме през средата и точно до Хорефто стигнахме. На Папа Неро ли имаше един голям къмпинг? или беше на Агиос Йоанис. Защото помня, че от там на горе вече ни домързя и не ни се ходеше повече. Както и да е всичко си заслужаваше.

Последна редакция: ср, 13 яну 2016, 14:12 от aleina

# 438
На мен 5 дни в Пелион ми бяха много. Blush Добре че се развали времето да имаме оправдание да си тръгнем 2 дни по-рано. Бяхме отседнали от западната страна - груба грешка, плажовете не ми харесаха изобщо, нищо особено не ми се сториха. От източната страна е друго нещо, но не очаквах да е толкова трудно пресичането на планината. Знаех, че има много завои, но не си представях, че са почти обратни един след друг. От плажовете Милопотамос и Факистра са ми фаворит, но си заслужават да се видят Потистика и Лимнионас. Муртиа в заливчето между скалите беше с отвратително мръсна вода, за първи и единствен път видях подобно нещо в Гърция.

# 439
Въпрос на вкус е, предполагам, но наистина мястото е за дива и спокойна почивка, няма никакви развлечения и човек може буквално да "издивее", ако не си пада по усамотението.

Единствените що-годе оживени места с повече кръчми и по-дълга крайбрежна алея са (през лятото, щото аз бях и сега зимата) са Агиос Йоанис и Милина.
Общинският център Аргаласти не е на морето, но е близо до Лефокастро, Хорто, Каламос, Милина и т.н. крайбрежни селца и реално не е проблем да се ходи всеки ден за пазар или малко повече "живец".
Иначе на Пелион са много хубави планинските села - Портаря, Макриница, Визица, Кисос, Милиес, Лафкос, но дотам има доста завои и трябва да се съобрази времето за пътуване и нервите на участниците Simple Smile Във всеки случай е страшно приятно в летните жеги да озовеш след 20 мин. каране в съвсем друг свят и климатичен пояс, на калдъръмения площад под вековния платан.

Иначе за мен най-хубавият плаж на полуострова е Микро, казвала съм го и друг път. За съжаление широките народни маси от България и Сърбия вече го откриха, въпреки че пътят дотам не е изцяло асфалтиран.

# 440
  • София
ЧНГ, момичета! Записвам се да споделя, че изкарах една чудесна Нова Година в Гърция, на Корфу - един красив остров, на който с удоволствие бих се върнала отново Simple Smile ... остана ни и още доста за разглеждане ...

# 441
  • Пловдив
......
Гледах и района Пелион, много красиво ми се вижда, страхотни вилички с басейнчета в планината, но нещо плажовете не ми харесаха. Има ли някой личен опит от там? Август как е, много ли е горещо за планински туризъм?

Ние бяхме миналата година от средата на август. Не беше много горещо, а съвсем прилично. Локацията ни беше в средата на западния бряг, заради вятъра, лесното придвижване между отделните точки и в същото време отдалечено от Волос. От източната, че и на юг (Микро и Платаниас) духаше много. Почти да не можеш да стоиш на плажа. Собствениците на хотела, в който бяхме, разказваха, че всяко лято се изнасяли неподготвени туристи от източния бряг и почвали да търсят места по западния, но те са резервирани за цялото лято и просто няма места. Въпрос на вкус е, но за мен плажовете на източния бряг са предимно да си направиш снимка и ... толкова. Или ужасно духа, или са пренаселени (а са често смушени в някакви скали и се чувстваш като пещерен човек), или не са кой знае какво. Не знам защо, но на източния бряг не нацелихме нито една кръчма с добра кухня. За сметка на това беше значително по-скъпо. Странна беше такава голяма разлика дори в кухнята на заведенията от двата бряга. На западния и на Микро нямахме лоши попадения, дори бяхме приятно изненадани от мезетата, които се носят с ципурото според кефа на готвача за деня  Grinning
За планинския туризъм има чудесно маркирани маршрути с обозначения за пешеходене, на няколко пъти ги пресякохме.
В резюме - ако се върнем, задължително бихме отседнали на западния бряг. Плажове има всякакви там - малки, големи, пясъчни, каменни, смесени, пълни, диви..... Храната е чудесна и евтина. Пътува се значително по-лесно от точка до точка. С уговорката, че говорим за Афисос-Милина, а не близо до Волос.

# 442
Тъй, запазихме за края на август в http://www.vassilishouse.gr/ .
Цели седем месеца има .......струва ми се цяла вечност. Започвам за разучавам плажовете в околноста .

# 443
  • Europe
Ей сега ми хрумва, че на връщане от нашия круиз, след Атина можем да се отцепим от компанията и да поемем към Пелопонес, така и така сме наблизо. То ще е студено още в началото на Април, но за проучвателна обиколка няма да е лошо. Много ми се иска да видя прословутия Войдокилия и изобщо да разучим.

Параход, ти беше препоръчвала едно хотелче за малки деца, с батут и т.н. Може ли да ме подсетиш как му беше името?

# 444
Илиана, страхотна къща и много добро обслужване! Кръчмата също не е лоша.

Виждам от снимките, че е направил басейн, чудя се кога, като за последен път бях там септември 2014 г. и нямаше нито басейн, нито строителни работи Simple Smile

Недостатъци на мястото: няма гледка (в центъра на селото е), няма достъпен плаж в непосредствена близост. (Има пътеки и получерни пътища с ширината на една кола до Валтос и малките, китни "селски" каменисти заливчета, но аз лично нямам нерви да ги извървя).

Иначе Антуса е много симпатично място, добра отправна точка за Парга (дори таксито не е скъпо, ако срещнете затруднения с паркирането в Парга - не са рядкост) и за околните плажове и селца.

Съседната на Василис къща "Оазис" също я препоръчвам.

Алейна,
може би това да беше мястото - http://www.booking.com/hotel/gr/olympion-village-zakharo.en-gb.html
Има огромни, океански, километрични пясъчни плажове от тази (западната) страна на Пелопонес, но през април май няма да е подходящо за тях. Ако целта е екскурзия, може би е по-добре да отседнете някъде около Пилос и Метони. Това Захаро е някакво забутано село за плаж и е по-близо до Олимпия.

# 445
  • Europe
Тъй, запазихме за края на август в http://www.vassilishouse.gr/ .
Цели седем месеца има .......струва ми се цяла вечност. Започвам за разучавам плажовете в околноста .

Хайде честито! Много ще ти хареса, това градче. На мен променадата на Парга ми е една от най-красивите и уютни улички. Като филмов декор е!

# 446
В началото бяхме решили в Парга да търсим ,за да не ние проблем вечерята ,ама мъжът си обърна мнението на 180 градуса ,след като чете мненията в букинга .Аз все още ровя за нещо в Парга ,не знам защо, но ми се иска шум и навалица  Grinning
За плаж ще ходим с кола .

# 447
  • Europe
Между другото да ви предупредя нещо за Пелион. Ние на Пелион риба вече не ядем. Много, много голямо внимание обръщайте по такива затънтени места на прясната морска храна. Там като цяло seefood-а не им е силата, не че няма по таверните риба, но си е рисковано, особено извън сезон много трябва да се внимава.

Аз така зловещо се натрових, че без преувеличение едва не умрях от една ципура, добре че децата заспаха и не ядоха, а мъжа ми яде лаврак. Не знам как оцелях, добре че е беше мъжа ми, защото от натравянето бях припаднала и буквално 2 дни бях труп. Добре че съм жилава натура.

Така че, огромно внимание към рибата по таверните из планинска Гърция.

# 448
  • Пловдив
Доста неприятно изживяване.
Риба по планините не поръчваме, а само на морето. В Афисос си имахме фаворитно заведение, където ни обявяваха колко лаврака, колко ципури и друго имат за деня. Друго не предлагаха. Като свърши - край.

# 449
  • София
В началото бяхме решили в Парга да търсим ,за да не ние проблем вечерята ,ама мъжът си обърна мнението на 180 градуса ,след като чете мненията в букинга .Аз все още ровя за нещо в Парга ,не знам защо, но ми се иска шум и навалица  Grinning
За плаж ще ходим с кола .

Аз съм отсядала многократно в самата Парга  Heart Eyes на едно и също място с великолепна гледка, дори и миналата година 2 пъти и съм много доволна, не бих отишла в Антуса, но винаги е било в края или извън сезона. Нямам идея кога ще ходиш, а ако си и с много малки деца няма да е подходящо. peace:

Общи условия

Активация на акаунт