На море в Гърция 2015 - VIII

• 99 496
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
Първо на вас да се похваля - дестинацията за лятото е избрана. Най-накрая получих факс - Корфу! Закинтос ще го оставим за друг път. И понеже чета темите от 2015-та,( в момента съм на номер 6), сега първо предстои да избера къде да се ситуираме. Мислех да е нещо по-неутрално, за да е равноотдалечено от всичко...Или в западната част, където са по-живописните плажове...Отворена съм към предложения, нали знаете? Две деца (2 и 5) и двама възрастни сме. Ще почиваме края на юни/началото на юли. Нямам търпение вече  Heart Eyes

# 451
  • Europe
iliana__ съвсем близо до Парга е Лихнос бийч. Там мога да ви препоръчам двете кръчми, който са високо горе над плажа, невероятни гледки имат и през деня и вечер.
Едната е на самия път, висиш на един балкон над морето (но морето е далече), а другата е съвсем в началото по пътя към х-л Лихнос Бийч, като идваш от Парга и завиеш на дясно за да се спуснеш надолу към плажа Лихнос Бийч тя се пада веднага в ляво. Гледката е прекрасна, салатите, октопода и рибата бяха супер, десертите чудни. Препоръчвам  Peace

# 452
Илиана,
никакъв проблем няма да имате с вечерята, има поне 5-6 таверни в радиус от 100 метра, едната е в двора ви; има и достатъчно шум и глъч. То е ясно, че ще ходите и в Парга, де, но не е нужно да е абсолютно всеки ден, особено ако плажувате в другата посока (Саракинико е наблизо и има хубава кръчма също, а и нагоре към Бела Врака).

От таверните на Лихнос и аз съм много доволна, препоръчвала съм в темата Simple Smile

# 453
В началото бяхме решили в Парга да търсим ,за да не ние проблем вечерята ,ама мъжът си обърна мнението на 180 градуса ,след като чете мненията в букинга .Аз все още ровя за нещо в Парга ,не знам защо, но ми се иска шум и навалица  Grinning
За плаж ще ходим с кола .

Аз съм отсядала многократно в самата Парга  Heart Eyes на едно и също място с великолепна гледка, дори и миналата година 2 пъти и съм много доволна, не бих отишла в Антуса, но винаги е било в края или извън сезона. Нямам идея кога ще ходиш, а ако си и с много малки деца няма да е подходящо. peace:
От 25,08 да 30,08 ще ходим ,малкия ще е почти на 10 г. т.е.  вече е голям .Близичко е до Парга и щом има таксита ,няма да е проблем да ходим вечер там .
Резервацията ни е с право на анулиране ,така че ако излезе нещо по-добро ще можем да реагираме .
aleina,Параход, благодаря ви  ,толкова съм се навила че се чувствам като хлапенце, което чака чувалчето на дядо Коледа  Grinning

# 454
  • София
Оооо, баш в сезона е...по-добре в Антуса. На Василис кръчмата също е хубава. Simple Smile

# 455
  • Europe
Първо на вас да се похваля - дестинацията за лятото е избрана. Най-накрая получих факс - Корфу! Закинтос ще го оставим за друг път. Две деца (2 и 5) и двама възрастни сме. Ще почиваме края на юни/началото на юли. Нямам търпение вече  Heart Eyes

И ти са като нас, само дето моите вече са на 4 и на 5,5 г. На мен Корфу честно казано не ми хареса особено. Много е запустял и неподдържан като инфраструктура. Влюбена съм обаче в Палеокастрица. За мен тя е задължителна за посещение, и то с лодка из пещерите. А един от най-любимите ми плажове в Гърция е на Корфу, с перфектен чилаут бар. Край размечтах се ......
Не му помня името Embarassed, но е точно след резервата в югозападната част. Има писано назад по темите.

Закинтос е хиляда пъти по-красив остров от Корфу, според мен.

Параход, помня че, миналата година след като няколко вечери подред бяхме във въпросната кръчма с гледката и октопода, вече започна да ни писва и затърсихме нови хубави места за хранене, обаче имахме много лоши попадения. Тогава ти точно каза, че там има една хубава кръчма и много я препоръчваш. А то какво се оказа - била същата, нашата, и това ни отказа изобщо да търсим повече други - тя ни стана като втория хол, там си висяхме до края всяка вечер  Simple Smile.

Последна редакция: ср, 13 яну 2016, 15:42 от aleina

# 456
Оооо, баш в сезона е...по-добре в Антуса. На Василис кръчмата също е хубава. Simple Smile

Дай твоето място в Парга. Макар миналото лято пътьом да ми се уплаши окото през юли какво е. И изобщо да не изпитах очарованието и вклюбване в Парга по тази причина.

# 457
В Петрос Пентхауз май бяха... ма Биби да си каже, де Simple Smile

# 458
  • София
В Петрос Пентхауз май бяха... ма Биби да си каже, де Simple Smile

Да,там  Grinning

# 459
Първо на вас да се похваля - дестинацията за лятото е избрана. Най-накрая получих факс - Корфу! Закинтос ще го оставим за друг път. Две деца (2 и 5) и двама възрастни сме. Ще почиваме края на юни/началото на юли. Нямам търпение вече  Heart Eyes

И ти са като нас, само дето моите вече са на 4 и на 5,5 г. На мен Корфу честно казано не ми хареса особено. Много е запустял и неподдържан като инфраструктура. Влюбена съм обаче в Палеокастрица. За мен тя е задължителна за посещение, и то с лодка из пещерите. А един от най-любимите ми плажове в Гърция е на Корфу, с перфектен чилаут бар. Край размечтах се ......
Не му помня името Embarassed, но е точно след резервата в югозападната част. Има писано назад по темите.

Закинтос е хиляда пъти по-красив остров от Корфу.
О, знаеш ли колко малко ми трябва, за да се разколебая? Аз този диалог си го водя сама от 3 месеца.  Crazy
П.С Дъщеря ми се казва Алейна Heart Eyes

# 460
Кайлис, карай ги поред.
Грозен остров в Гърция няма Simple Smile

# 461
  • София
Бях там преди седмица, но за плажове нищо не мога да кажа, тоест не сме ходили на юг- югозапад, нито на северозапад, където предполагам ще са по-хубавите плажове. Хотелът ни беше в Гувия, доволна съм от всичко, но там плажа не струва, в Дасия според мен също. На Палеокастрица плажовете са смесица камъчета и пясък, но са малки заливчета. Иначе мястото е красиво, манастирът отгоре - също.
Корфу ми хареса със зеленината, красивите кипариси, освен това на острова има много история и интересни места за посещение. Такова нещо като запустял, занемарен или лоша инфраструктура аз не видях, поне там където бяхме.
Не знам на Закинтос какво може да се види, освен Навагио с ръждясалия кораб. Peaceиначе за почивка навсякъде в Гърция е хубаво. Simple Smile

# 462
Тази година ми се иска да пробваме морети в Гърция, първата седмица на юли. За пръв път ще ние и сме с малко дете на 2 г. Държа на AI, за да ми е всичко на едно място и да не мисля за ядене, пиене и т.н.

Към момента съм набелязала и имам оферти за:

1)  ELINOTEL APOLAMARE 5* (KASSANDRA) UAL - 819 EUR за 5 нощувки;
2) POTIDEA PALACe 4*+ UAL - 949 EUR (тази цена ми е абсолютен таван!).

Всякакви съвети и мнения ще са ми от полза!

# 463
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=792772.0;topicrefid=19
Bibo_86  виж в тази тема тя е за АИ и НВ.

# 464
Тъй като в момента се обсъжда и Корфу, за там съм чела че вали доста. Така ли е и кога е сезонът на дъждовете или си превалява постоянно.

Общи условия

Активация на акаунт