На море в Гърция 2015 - VIII

• 99 488
  • 760
  •   1
Отговори
# 480
  • София (Възраждане)
Блис, кажи и за други плажове в Арголида, моля! И за източното крайбрежие на ръкава също, че той не се води Арголида  Crazy

# 481
Толо има хубав пясъчен плаж, но беше единственото място там което ми беше твърде туристическо с оглед сериозното руско присъствие. На долу пред Дрепано има готин каменист плаж, но бяхме в дъждовен ден и не го пробвахме. Като че ли беше дълбок. По него има много къмпинги. https://www.google.bg/maps/place/camping-restaurant-bar/@37.5318 … 1a5c081f2be?hl=bg

Най ми хареса залива под Нафплио - Каратона https://www.google.bg/maps/place/Karathona/@37.5424722,22.820202 … fa54de934f5?hl=bg Широк, пясъчен. Доста живописен. Но не знам как е лятото като посещаемост с оглед близостта до такова място като Нафпли.

Толкова знам за Арголида от гледна точка плажове от личен непосредствен опит.

Последна редакция: пт, 15 яну 2016, 08:59 от Анонимен

# 482
  • София
Здравейте момичета,
Планираме почивка на Скопелос някъде пролетта. Ще ходим с кола и ферибота от Волос и предполагам, че ще потърсим хотел или апартамент за 4-ма души в град Скоплеос.
Въпрос, ако някой е почивал нека да сподели малко опит, дали за хотел, дали за забележителности, такси на място за рент-а-кар (тъй като цената за ферибота за кола ми излиза доста висока), но пък на острова градския транспорт е почти на час и някак си не е удобен. Варианти разгледах, видях и къде се намира прословутата църква от "Мама Мия" ..ала бала.
Все пак ще съм благодарна някой да каже как си изкарал на острова и заслужава ли си да се посети.
Предполагам, че за ден - два ще отскочим и до съседен Скиятос, те май са близки и бързо се стига с ферибота.

Мерси предварително.

Разкошен остров! Заслужава си 1000 пъти. Не мога да помогна с транспорта, бяхме с кола. Можеш да провериш за рент-а-кар. През пролетта дано случите на време, ние бяхме в началото на юни и времето не беше никак хубаво, но така беше и в България. Островът е мнооого зелен, такива иглолистни гори не съм виждала никъде в Гърция. Плажове, които впечатляват: Милия, Стафилос /той е и много близо до градчето Скопелос/, Панормос, Лимнонари, за тези се сещам сега, но има и други. През пролетта сезонът няма да е започнал, така че може би е по-разумно да отседнете в самия Скопелос или наблизо, за да имате повече забавления.

# 483
Благодаря много
Ние също ще пътуваме с кола, но въпросът за рента кар беше с идеята че можем да оставим колата  във Волос тъй като цената за коша на ферибпта е около 60 евро в посока. Иначе се оглеждаме июенно за град Скопелос че не сме хич по плажа, обичаме да се разхождаме и да снимаме.

# 484
Във Волос най-вероятно ще ви се наложи платен паркинг, което може и да обезмисли (голяма част от) спестените пари за ферибота. Особено ако там планирате наемане на рент-а-кар.

Като цяло фериботът за Спорадите е скъп (особено на Хеленик, на Анес е незначително по-евтин) и съм го смятала, вариантът оставяне на кола на пристанището има смисъл до 3-4 дни престой на островите. Оттам нататък е по-добре с нея. Иначе до Скиатос без проблем можете да отскочите без колата, там транспортът е добре организиран (то шосето на острова е 13 км), а и щом не сте по плажовете - още повече.

# 485
  • на Мелмак
Струва ми се, че в края на юли на Пелопонес ще е пещ Cry
Около 10 ч е трудно да се стъпи на пясъка , към 11 невъзможно Crazy
Това Юли - една от най - южната точка на Пелопонес.

# 486
Аз мога да помагам за източната част на Пелопонес -около Толо и Нафплио..Арголида си е.
Кератона е уникален залив и плаж с огромен паркинг зад ивицата,открит е и подухва ,била съм след 6.10 и последната седмица на септември,беше 27-28-30 градуса,вода 26 ,юли ще е ад сигурно..
Уикален плаж е Кондили бийч,има и дълга и тясна ,камениста и дива ивица.Само,че на камъните имаше таралежи,но пък края на септември бяхме абсолютно сами все едно сме Робинзон Крузо, на цивилизованата част има голяма част за каравани.Палеа Епидаврос има хубав плаж,но яхтеното е близо.
Слабост ми е това място.. Heart Eyes

# 487
  • София
Здравейте! Можете ли да ми препоръчате село, на някой от ръкавите на Халкидики с къщи, които  имат излаз на плажа. /От типа на Вурвуру - имам предвид двора да прелива в плажа, а да не е отделен от плажа с шосе / 

# 488
  • София (Възраждане)
Благодаря, мили момичета, за пелопонеските съвети. Има ли някъде обобщение и за манийските плажове? Някое окътано бижу с рибки и малко каманак встрани от отъпканата пътека, може би, за което не е писано досега? И не само едно Blush bouquet

# 489
  • Бургас
Здравейте! Можете ли да ми препоръчате село, на някой от ръкавите на Халкидики с къщи, които  имат излаз на плажа. /От типа на Вурвуру - имам предвид двора да прелива в плажа, а да не е отделен от плажа с шосе / 

Виж в северната част на Торони,
http://www.halkidiki.com/latoura-studios/ но тук пясъка е доста малко
http://asterianna.com/en/photos/photos-garden-beach
http://www.ammoudavillas.gr/photo-gallery/exterior

Сигурно има стотици, огледай с гугъл.

# 490
  • София
Steltion благодаря за предложенията! Искам да е тип село, в което пешеходно да стигаме до магазини и таверни, а не вилна зона, без магазини и таверни. Повечето, които виждам през гугъла се стига до плажа като се пресече път или пък са много отдалечени от магазини и таверни. Затова моля за препоръка за такова село, което обстойно да изследвам с гугъла, да си намеря подходящо студио.
.

# 491
Steltion благодаря за предложенията! Искам да е тип село, в което пешеходно да стигаме до магазини и таверни, а не вилна зона, без магазини и таверни. Повечето, които виждам през гугъла се стига до плажа като се пресече път или пък са много отдалечени от магазини и таверни. Затова моля за препоръка за такова село, което обстойно да изследвам с гугъла, да си намеря подходящо студио.
.
И аз съм в търсене на това чудо - ако откриеш първа - сподели, моля те.

# 492
Mooimeiske,
там всичко е извън утъпканата пътека Simple Smile

Пясък или камънак последно? Повечето във Вътрешно Мани са каменисти.
Геролименас

Един от малкото пясъчни, идиличен, но трябва да се внимава, защото често хвърлят мазут големите кораби, които минават покрай най-южните точки на Пелопонес

Около Гитио има повече пясък. Няколко плажа са. Не съм ги снимала от мързел. Ето една Селиница от Филе. https://flic.kr/p/eCY6cg

Във Външно (Месинско) Мани хубави плажове има Ступа, но самото село е отврат-туристическо. Встрани има един плаж Калогрия, слиза се по Одос Казандзаки, там е, където е била къщата и мината на Казандзакис и са живели със Зорбас. Плажът е чудесен, с фин пясък и форма на подкова, но има туристи, наистина, и е застроено отзад.

# 493
Момичета, имам колебания относно дестинация 2016. Миналата година бяхме на Корфу, направихме и круиз до Паксос и Антипаксос. Мислих си за Закинтос, но като чета темата си мисля дали пак да ходим на Йонийското крайбрежие или да сменим рязко - например Скопелос, Скиатос и изобщо да проучим Спорадите. Дайте съвет.

# 494
Уйде почивката на Скопелос.. изненадаха ме домашните с почивка в Соренто, така че май ще сме там Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт