На море в Гърция 2015 - VIII

• 99 487
  • 760
  •   1
Отговори
# 495
  • София (Възраждане)
Скрит текст:
Mooimeiske,
там всичко е извън утъпканата пътека Simple Smile

Пясък или камънак последно? Повечето във Вътрешно Мани са каменисти.
Геролименас

Един от малкото пясъчни, идиличен, но трябва да се внимава, защото често хвърлят мазут големите кораби, които минават покрай най-южните точки на Пелопонес

Около Гитио има повече пясък. Няколко плажа са. Не съм ги снимала от мързел. Ето една Селиница от Филе. https://flic.kr/p/eCY6cg

Във Външно (Месинско) Мани хубави плажове има Ступа, но самото село е отврат-туристическо. Встрани има един плаж Калогрия, слиза се по Одос Казандзаки, там е, където е била къщата и мината на Казандзакис и са живели със Зорбас. Плажът е чудесен, с фин пясък и форма на подкова, но има туристи, наистина, и е застроено отзад.

bouquet bouquet bouquet
Албумът е красота!
Скрит текст:
Камъни не обичам, но правя разумни компромиси

# 496
Здравейте,случайно да сте ползвали това чудо на природата Aqualand Resort Corfu ?

# 497
Уйде почивката на Скопелос.. изненадаха ме домашните с почивка в Соренто, така че май ще сме там Simple Smile
Ах, как обичам Соренто...Лимони, лимончело и Ломантика Heart Eyes Капри и Лазурната пещера са ми сбъдната мечта Heart Eyes
Извинете за отклонението.
Моля, ако някой има предложения за нощувки около Агиос Гордиос в Корфу да сподели с мен. Може да не е точно в градчето/селото?/, но някъде в региона да е.  Heart Eyes

# 498
По традиция в средата на януари започнах и аз да се оглеждам за дестинации в Гърция. Тази година обаче поради ред причини и планове решихме да сме максимално най-близо до България. Така че резервирах в Сивири, като равноотдалечено до плажа на Посиди и по-големите селца от източната част на ръкава. Въпреки това се записвам в темата, за да си помечтая с вашите дестинации и да набележа местенца за други години  Simple Smile

# 499
  • В полите на Пирин планина
Аз тъкмо влизам да попитам как са плажовете около Посиди, Касандра.  newsm78
А самото селище?

Виждам, че говорите за значително по-далечни и екзотични дестинации, но не са ми във възможностите в момента ... Wink

# 500
Преди доста време съм ходила на Посиди и съответно Касандра, но споменът ми е за един почти необятен плаж с много бистра вода и часове плуване с рибки  Heart Eyes Посиди, пак по спомени, е малко населено място, по-скоро къщички студиа. Но разстоянията на ръкава са малки и може да се обикаля.

# 501
В Посиди бяхме преди 2 години май месец чрез фирма в хотел. Точно в селото пясъчната ивица не е много широка, но продължава много извън селото и там като че ли е по - добра(по-пясъчна). Има морски таралежи. Водата тогава в морето беше 17 градуса, а температурите през деня бяха добри. Селцето е съвсем малко, има няколко таверни( май 3 или 4) и 2 магазина, и аптека.

# 502
В Посиди безкрайният плаж е всъщност пясъчната коса Аплома, която е извън селото (доста извън, след фара), иначе селският плаж е малък. То и селцето не е голямо.
На Аплома няма туристическа инфраструктура, чадъри, заведения и т.н.

# 503
Наистина пясъчната коса край Посиди е извън селото, но там има страхотен биич бар, не е пренаселен плаж и е много приятен. Ние като бяхме в Афитос ходихме само там на плаж.

# 504
Сега се замислям, че на Аплома веднъж сме били началото на юни и веднъж - края на май, та обяснимо да е нямало бийч бар Grinning
То просто няма как да се пренасели тоя плаж, толкова е голям. Имам чувството, че един час се ходи от края на пъти до края на пясъка.

# 505
  • София
Плажът в самото Посиди не е ли с камъни във водата?
Преди време бях резервирала тук - http://www.booking.com/hotel/gr/paralio.bg.html?label=gen173nr-1 … total;ucfs=1& - и отмених резервацията заради няколко отзива за каменисто дъно на плажа. След Ставрос повече не исках да чуя за камънак.

# 506
  • София
И аз се чудих за Посиди,но накрая се отказах от мястото.По-скоро е като вилна зона.Обичаме тихи и спокойни места,нл това ми се струва "мъртво". Искам да кма къде да се разходим вечер плне.Така или иначе обикаляме по различни плажове,ще посетим пясъчната коса

# 507
  • София
Преди време бях резервирала тук - http://www.booking.com/hotel/gr/paralio.bg.html?label=gen173nr-1 … total;ucfs=1& - и отмених резервацията заради няколко отзива за каменисто дъно на плажа. След Ставрос повече не исках да чуя за камънак.

Vivi
Плажа на Посиди

КЛИК

# 508
Да значи именно пясъчната коса си спомням. Както казах, ходих там твърде малка и спомените са ми бледи Simple Smile Иначе дъното на водата беше от малки камъчета и почти веднага ставаше дълбоко.

# 509
  • София

Плажът на Ставрос, който започва в края на селото в посока Олимпиада е пясъчен и няма камънак. Не знам как не сте го открили.

Общи условия

Активация на акаунт