На море в Гърция 2015 - VIII

• 99 480
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
Iki70 ние сме почивали точно в Месонги. Ако до сега не сте ходили, хотела е хубав, много голям, с няколко основни сгради и много бунгала. Намира се на около 5 -7 мин от спирка на градския транспорт, но ние бяхме с кола така че ни беше лесно обикалянето на острова. Самият плаж на Месонги става но не е от най хубавите. Наистина хубавите плажове са на север от столицата и на Палиокастрица. Тива е от другата част на острова, великолепно курортно градче, от което може да вземете и корабче за разходка в тази част на острова.
Сидари също е красив и става за плаж.
Отделете си един ден поне за столицата, и седнете да обядвате някъде, по-добре в ресторантчетата в посока новата крепост и пристанището - готвят хубаво и цените са изгодни.
Качете се и до Ахилион - лятната резиденция на прицеса Сиси. В обиколка на острова ние попаднахме на едно малко селце високо в планината (то там планина е силно казано но за острова си в планина) което емного китно. Това го направихме на път към Палиокастрица. Там се намира един много хубав манаситир, който си заслужава да се разгледа. Над Палиокастрица пък има едно селце, което за да го минете трябва да се изчаквата с другите коли в двете посоки, защото главния път на селото е ултра тесен и може да мине само една кола.

Съвета ми за самия град Крофу - шмугнете се по малките улички, много са цветни ако разбира се сте през сезон.

Ето и малко снимки
Месонги - бунгалата

Палиокастрица

Около Сидари

Корфу

Ахилион

# 526
  • София
mamaSunshine, много хубави снимки  Hug Като видя такива снимки, веднага започвам да планирам кога да отида и аз  Laughing

# 527
Боже, снимката с вертикалното пране я имам същата, абсолютно същата!
Мама Съншайн, наистина много хубави снимки, рЕзко ми се приходи на Корфу Simple Smile

# 528
  • София
И аз обичам Корфу, и най-вече столицата Керкира и бих отишла отново - чувствам се повече в Италия, отколкото в Гърция  Heart Eyes. Много ми харесаха тогава едни като захаросани кумкуатчета и ги препоръчвам горещо, за разлика от сладкото и ликьора /нашият стои не отворен/.

# 529
хаха Параход, то там такива гледки във всяка задна уличка.. да наистина все едно си в Южна Италия и по-точно Сицилия..

# 530
Имам конкретно питане за тази къща в Сивота и района в селото
https://www.booking.com/hotel/gr/angela-studios-sivota.bg.html?a … 5db05b5125;dcid=5
Мерси предварително

# 531
  • София
Имай впредвид,че в Сивота става страшен гъч в сезона!Ние началото на Септември едва успяхме да вечеряме,лично мен подобна навалица страшно ме изнервя.. Къщата доколкото виждам е на централно място,но там е малко и няма много какво да се прави,а и на плаж се ходи с кола Peace

# 532
За ходенето с кола на плаж е ясно.
Искам къщата да ми е на удобно място, близо до магазинчета и ресторантчета. Пешеходно искам да кажа, без баири.

# 533
  • София
До колкото виждам,е точно където искаш

# 534
На равно е къщата, и е точно срещу пристанището, т.е. близо до всичко.
Баирът почва на югозапад след нея, към Бела Врака и другите острови.

# 535
А какви магазини има в селото?

# 536
  • софия
И на мен ми се приходи на Корфу  Laughing

# 537
mamaSunshine, Много благодаря за съветите и прекрасните снимки. Ние ако ходим, ще сме с ТА и ще е в сезона.   

# 538
  • София
Iki70, на Acharavi плажната ивица е широка и пясъчна (което на мен не ми допада, но въпрос на вкус), таралежи няма, но пък е пълно с комари, има едни блата наблизо. Били сме там, но убий ме не мога да се сетя как се казваше хотела. Хубавото е, че ако ви се гмурка или шнорхелува, съвсем близо е Касиопи, не че и Палеокастрица е кой знае колко далече. Вече правилно са те насочили, че по-хубаво е в северната част на остраова. От друга страна пък фериботът е доста по-евтин, ако е до Левкими, а не до Корфу, но това вече ще си го прецените преди самото пътуване, ако изобщо ще сте с кола.

# 539
Iki70, на Acharavi плажната ивица е широка и пясъчна (което на мен не ми допада, но въпрос на вкус), таралежи няма, но пък е пълно с комари, има едни блата наблизо. Били сме там, но убий ме не мога да се сетя как се казваше хотела. Хубавото е, че ако ви се гмурка или шнорхелува, съвсем близо е Касиопи, не че и Палеокастрица е кой знае колко далече. Вече правилно са те насочили, че по-хубаво е в северната част на остраова. От друга страна пък фериботът е доста по-евтин, ако е до Левкими, а не до Корфу, но това вече ще си го прецените преди самото пътуване, ако изобщо ще сте с кола.

[Точно на Acharavi е единия хотел- Gellina village. Именно заради комарите не ми се ще там. Колкото и да е, ще ми развалят почивката. ]

Общи условия

Активация на акаунт