Таласемия и бременност

• 76 934
  • 295
  •   2
Отговори
# 180
Аз за сега ходя при доктор Русева във 17 ДКЦ. Към момента съм доволна. Всеки месец ми пуска кръвни изслвдвания и следим хемоглобина. Говорих ме, че ако почне много да пада може да ми изпиш б12. За кръвоприливане не сме говорели, аз до колкото знам при нас трябва да е под 60 за да говорим за кръвопреливане.
Това е което аз мога да кажа. Иначе и аг-то ми каза ще го гледаме и ще решаваме какво ще правим, но аз си държат още от начало да правя консултации с хематолог. Да вметна едва в 4 месец съм, но споделям ако мога да съм полезна.

# 181
Не трябва да се изпускат нещата да се влошат и хемоглобина да падне под 100, защото после много трудно се компенсира.
Трябва следене още към 4 месец, когато ако имаш резерви се изчерпват.

# 182
А да попитам по колко фолиева киселина приемата?

# 183
А да попитам по колко фолиева киселина приемата?
По 2.4 мг фолат.

# 184
Аз имам тромбофилия и приемам мета форма на фолиевата, но това ми е трета бременност и се оказа, че е невъзможно само тя да ме компенсира.
 Още около 4 месец запасите ми от В12 и феритин доближават долните граници и за това взимам Билкова кръв и В12.

# 185
Благодаря ви ☺

# 186
Аз имам тромбофилия и приемам мета форма на фолиевата, но това ми е трета бременност и се оказа, че е невъзможно само тя да ме компенсира.
 Още около 4 месец запасите ми от В12 и феритин доближават долните граници и за това взимам Билкова кръв и В12.
А правила ли си консултация с лекар, който е малко по в час с В12? Препоръчвам ти да се чуеш с др Кадъм.

# 187
Сега внасям отвън В12 и желязо, че много ме е страх да не стигна до кръвопреливане.

# 188
Gerda при кой се следиш?

# 189
При три или четири лекаря, но не съм особено доволна.
Само докторката по фетална ме следи и й се доверявам.

# 190
  • София
Сега внасям отвън В12 и желязо, че много ме е страх да не стигна до кръвопреливане.

аз стигнах и нее страшно. др василева от токуда, уникален лекар и човек...ако се стигне. успех.
моят бебо е вечена 4 м. Simple Smile)

# 191
  • Varna, Bulgaria
Здравейте и лека бременост на всички!

Аз съм в самото начало още-6 г.с., но ми е втора бременост. Таласемията си я знам от малка. Преди да забременея 2012 си изледвах мутацията. Мъжът ми няма.
В 6-7 месец миналия път ХБ беше паднал до 80 и хематоложкта искаше да ми преливат кръв, но Аг не се съгласи. Наложи се да си вдигна сама показателите.  Пиех фолиева 3×2, бирена мая и б12 ( някаква разфасовка, коята успях да намеря единствено в един фитнес магазин Grinning
Пиех и протеинов шейк пак от фитнес магазина, сок от цвекло, морков и лимон и телешко. Всичко е по предписание на хематолог. Влязох да раждам с хб 89. Деня след раждането беше 105.

Този път си взех да пия метилирана фолиева с вит б. Другата събота на първи преглед и ще видим как ще минат тези 9 месеца.

# 192
А в 4-я месец как са ти показателите, добре е да не се изтървават до 6-я?  А преди бременност?

# 193
Дами, а как стои въпросът с раждането?
Нисък хемоглобин показател ли е за секцо или напротив?
 При рязането се губи страшно много кръв, а как е при естествено раждане?

# 194
При мен ще е естествено. Разбира се и при този начин може да се загуби повече кръв, но по - рядко. Само ако има медицински причини, съм склонна да е секцио, дори да ми е 160 хемоглобина.

Общи условия

Активация на акаунт