Токуда болница София - 21 тема

• 84 167
  • 747
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Момичета един въпрос-живот и здраве ми предстои планирано секцио,което се пада вторник. По мои изчисления, 5 нощувки както пише след това престой и се пада да ме изпишат в неделя?!?Но в неделя правят ли се изписвания в Токуда,или ще ме отложат за понеделник,някой знае ли???? newsm78
Ако не са променили практиката, 5те нощувки се броят от деня на постъпването ти, т.е. понеделник и изписването ще ти се падне в събота. Живот и здраве, всичко да мине по план при теб и да сте добре с бебето. Успех!

# 16
На лекцията за кърменето в Токуда споменаха че шоколада с ядки е много лоша идея, както и натуралните сокове, които носят близките на свиждания. Така че имайте го в предвид Simple Smile
То и вода не е добре да се пие, за да не ти се препълнят гърдите, но след секцио е точно обратно - пиеш вода, шоколад задължително ти дават ( или бонбони). Като влезеш в час ти казват да спираш водата и шоколада, по гореспоменатите причини. Ядките къде са в цялата картинка, не знам.

# 17
  • Калифорния
След второ секцио в Токуда, мога с точност да кажа, че бонбони и шоколади не се предлагат  Naughty. Първия ден си на системи и малко по-късно вода. Втория ден на различни видове каши и супи. От третия - на обща храна. Възможно е отделни лекари да препоръчват това или онова, но поне при мен и двата пъти си бяха много стриктни и казваха да се яде само храната от менюто.  Peace

# 18
Не лекари - сестрата, която ни обгрижваше след секциото настоя да хапнем шоколад. Аз имах кутия бонбони, донесена от приятелка и бях помолена да дам и на друго момиче в стаята. Озадачи ме.

# 19
  • Калифорния
Е, то сестри има всякакви... лекарите в Токуда не препоръчват шоколад след секцио  Peace
От третия ден се яде всичко, но пък тогава идва кърмата и може да дразни коремчето на бебето. Така че според ситуацията, може да се почерпиш за раждането  bowuu

# 20
  • в 1001-та нощ
Аз втория път родих при д-р Илиев - той беше дежурен и успях да се вместя в смяната му Simple Smile След раждането - без окситоцин, упойка, шевове и т.н. бях умряла от жажда - каза ми, че 2 часа трябва да не пия вода (после една операционна сестра ми обясняваше защо, но сега не се сещам) и след това - вода и шоколад, колкото искам  Peace

Секциото зная, че са на диета  Peace Педи седмица имах една друга операция - 4 часа под упойка с интубиране ... и тогава също захранването беше много постепенно. Вода часове след операцията, в началото на малки глътки. Много ме пазеха да не повръщам, затова не можеше и сокове и водата беше на малки глътки. После вечерта храната беше 1 филийка хляб без нищо. Е, нищо не исках, но стои сестрата до теб и докато не я изядеш - няма хън-мън - за да имам сили, каза ... На другия ден нямах ограничения, но не мога да кажа, че имах някакъв апетит - основно течности .... Шоколад хапнах след 2 дни някъде, просто не му хрумваше, а и ми беше някак "силна, концентрирана храна", не че е било забранено, но предполагам, че при всеки е различно Simple Smile

# 21
  • София
На мен пък Илиев по време на раждането (по естествен път) ми каза, че мога да пия по малко вода. Акушерка каза, че е много ларж към мен Simple Smile На третия ден гърдите ми се препълниха и ми казаха дя не пия повече от 500мл. течности на ден. Аз по принцип пия около 3 л. вода на ден и беше голямо ограничение за мен.
После споделих с Илиев и другите акушерки и те казаха да пия колкото си искам. Сега се сещам, че първата ми направи забележка и за лактогонния чай, който ми бяха донесли.

# 22
  • в 1001-та нощ
При мен контракциите бяха много силни и интензивни - изобщо не ми беше до вода или друго, но след това се усетих брутално жадна Simple Smile За по време на раждането не зная - не съм ожаднявала и с двете деца Simple Smile

# 23
Знам за диетата след операция, шоколада беше даден точно, защото е концентрирана храна, предполагам заради кръвното или нещо от сорта. Останах с впечатление, че е практика, а явно не е. Ще знам за следващия път.

# 24
Никой нищо не ми каза за шоколада (след секцио) и аз си хапнах 1 в рамките на 1-2 дни и нищо не ми стана, просто душата ми имаше нужда от шоколад:)

# 25
Запис! Имам време до второто раждане, но да следя нещата.

Първото ми раждане беше в "Токуда" при д-р Лазарова, секцио. Нямам никакви забележки, много съм доволна и затова пак натам съм се насочила да раждам. Лазарова напусна, а аз не искам да сменям болницата и се ориентирах към д-р Димитров.
Днес си запазих час при него и първият свободен беше за 7 декември. Имайте го предвид, който иска да ражда при Димитров, че записват поне 2 месеца напред.

За шоколада- и аз си хапвах, но от втория ден след операцията. Нито някой ми е забранил, нито пък ми е препоръчвал. Но аз лично отказах да изпия рициновото масло (още ли го дават след секцио?) и никой не ми е правил проблеми.

То е смешно да повдигам този толкова "важен" въпрос, но в сайта на Токуда прочетох, че се плащало 3 лв на ден за телевизор. Преди 5 години нищо не се плащаше. Бях в стая с 4 легла и всяка от нас си имаше телевизор. Голяма смешка, ако са го въвели това. Не, че изобщо гледам телевизия или са проблем 15 лв, при положение, че плащаме по 2000 лв, но ми стана странно.  Thinking

# 26
  • Калифорния
Разбира се, че няма такса за телевизор. Как ще следят дали го ползваш или не? В други болници има касичка и си плащаш, за да гледаш.

Рициново дават на всички (не само секцио), които не са си раздвижили червата 2 дни след раждането. Можеш да си носиш друго разхлабително  Peace

# 27
Мерси! Така си и мислех.

http://www.tokudabolnica.bg/bg/service-upgrades Ето тук пише за телевизора.
А всъщност отворих "допълнителни услуги", защото исках да знам дали има възможност за фризьор. В някои частни болници я предлагат тази екстра. 

Аз не ползвах разхлабително, нямаше нужда. Да, важно е да се продуха системата, но моята сама се справи.  Laughing

# 28
  • София
Мерси! Така си и мислех.

http://www.tokudabolnica.bg/bg/service-upgrades Ето тук пише за телевизора.
А всъщност отворих "допълнителни услуги", защото исках да знам дали има възможност за фризьор. В някои частни болници я предлагат тази екстра. 

Аз не ползвах разхлабително, нямаше нужда. Да, важно е да се продуха системата, но моята сама се справи.  Laughing

Хмм това е нещо ново и явно скоро са го въвели. Нека някой раждал скоро сподели или ако ходи да попита за да се запише на 1 страница.

# 29
  • в 1001-та нощ
Сигурно е ново за телевизора ... Аз лежах в Александровска наскоро - и там беше така ...

За фризьор - има салон на територията на болницата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт