Токуда болница София - 21 тема

• 85 688
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
  • София
оох пак не съм преброила правилно, извинявам се Simple Smile

# 361
  • София
Дааа мен ме приеха за нормално раждане, но в последствие се наложи спешно секцио ( изтекоха ми водите, но детето седеше високо и започнаха да и се губят тоновете). Раздвижиха ме на 06.04. към 16:30 ч. след обяд 2 акушерки - от леглото до вратата и обратно. По късно пак дойдоха да ме вдигнат за още една разходка и на следващият ден ме караха да ставам по често и да ходя. Колкото по скоро толкова по добре, но всичко си зависи и от организма на човека и как е протекла операцията.

P.S. Хахаха а помня изписването (датата тъй като ми беше за тогава термина - 11.04.).

# 362
Включвам се с поредния си въпрос, но какво да правя, като не мога да се свържа с гинекологията на болницата  Cry.
Искам да си удължа болничния издаден ми от личния лекар, свързан е с бременността ми. Какъв е реда, някой знае ли? Болничният ми изтича утре, а някъде из старите теми четох, че ЛК има в сряда. Аз пък чак утре съм на профилактичен при моя гинеколог и вероятно ще ми трябват документи и от него. Ще съм благодарна, ако някой ми разясни дали е късно да си подам документите утре, при условия, че ми трябва удължение от петък и какви документи ще ми трябват?  bouquet

# 363
Здравейте, и аз съм с въпрос. Simple Smile
Каква е практиката в Токуда свързана със записа на тонове - от коя седмица започват и колко често ги правят? Каква е цената и срещате ли се с АГ си на тези записи?
Днес ми казаха да си запиша час за 21/01 за запис на тонове, но не ми казаха дали трябва да си запиша часове за всяка седмица или чак в 9 месец се правят всяка седмица.

Имам приятелки, които във болница Вита от 32 седмица им правят записите всяка седмица, а на ехограф ходят през седмица. Моите прегледи в Токуда са през 4 / 5 седмици. Нормално ли е? Simple Smile

# 364
  • София
Тъй като аз бях във Вита - практиката там е в 8-ми месец, тонове през седмица, а в 9-тия всяка седмица, като се наближи термина или се преносва - всеки ден. Прегледите в 8-ми месец са 2 във Вита, но сигурно зависи много от бременността, случая, лекарката. Иначе в 9-тия месец са всяка седмица да.

Сигурно много зависи в кой месец си ти, доктора ти е казал да си запишеш тоновете, след което сигурно по някакъв начин трябва да му ги покажеш, поне сестра ми така прави - записват й тоновете, след това ги показва на доктора и той й казва кога пак. Винаги сигурно можеш да питаш пак, както и да се свържеш по телефона с доктора ти и да го попиташ.
Иначе за прегледите - сестра ми отиде за първи път в Токуда в 33-та седмица, от тогава всяка седмица я викат на преглед и тонове.

# 365
След първия път се ходи всяка седмица, цената е 15 лв., като гледаш специалиста, при когото ще раждаш да е на смяна, за да ги погледне. Мисля, че и друг лекар може да ги види и ако има нещо да те консултира.
Аз ходех от 19.10 мисля, всеки понеделник сутрин, тъй като Димитров само тогава е на смяна, лежах по 20 мин, понякога и повече, ако бебето е заспало. Случвало ми се е и Димитров да ме вика за всеки случай по-рано, когато не са му харесали контракциите, в ден, в който е дежурен, например. Но най-добре говори с наблюдаващият те гинеколог.

# 366
  • София
Е и аз прясно изписана и с прясна информация Simple Smile
Каквото се сещам по последните дискутирани теми,
Тонове се следят от 8 месец- 1 седмица на тонове, 15лв., винаги е присъствал доктора ми, винаги сме говорили и обсъждали,каквото имаме и накрая разписва тоновете, нито пък се доплаща, затова че той присъства. Тоновете са си 15лв.
Следваща седмица е ехограф- мисля че беше 25лв.
И така се редуват прегледите, докато недойде момента за онези неприятни прегледи за разкритие, ама те чак преди раждане. Не помня те колко струват.
Раждането- 1500 раждане+300 епидурална+ 500 за бебето. Това е всичко. Самостоятелна стая по 125лв на нощ, ако се доредиш Simple Smile
Всяка сутрин на тоалета на бебето приъства и майката, не се доплаща.
За кърменето не видях някой да показва. Може и щото бях с трето де Wink. Ама и две първескини имахме и при тях нямяше помощ май.
Аз съм много доволна, две двца съм родила там. И двете при д-р Илиев, нямам думи да опиша, какъв Доктор, Човек е! Удоволствие е да родиш при него! А д- р Денева от неонатологията я обичам! Тя е лекар на трите ми деца и няма да я сменя поне до гимназията Simple Smile)
Дай Боже повече такива Доктори и Човеци, като тях!
П.п. Не съм чакала повече от 10 мин. За преглед при д-р Илиев. Не съм имала преглед, на който да не ме е питал как съм, да неми е отговорил на някой въпрос или да не ми е обърнал нужното внимание!

# 367
Честита трета рожба ! Много да те радва !
Що се отнася до лекар на детето, аз избрах д-р Константинова, по препоръка на една моя любима съфорумка, и съм безкрайно доволна. Много адекватна, мила, хубава, разбрана и компетентна педиатърка (неонатоложка всъщност). Първата ваксинка не я усетихме, проплака само за 2 минути. Възхитена съм !

Пп, мен не са ме проверявали за разкритие, може би заради това, че бях секцио.

# 368
  • София
Да, за съжаление на нас пациентите Корсачки заминава за Германия  Cry чух да го коментира докато бях в болницата.

Съжалявам да го чуя, но му пожелавам всичко най-добро! Жалкото е, че за рискова бременност не остават много алтернативи (изпробвано лично, включително и няколко от Токуда).

Корсачки не е заминал, в БГ е. Пиша само да опровергая слуха.

# 369
  • София
Теичка, за д-р Константинова също има само добри отзиви. Просто мен съдбата ме срещна с д-р Денева преди 10 г., още бях бременна с първия младеж Simple Smile, та оттогава до днес. Такова спокойствие и уверенност ми е вдъхвала винаги, продължава и до днес.... Нямам думи, наидтина си я обичам Simple Smile
А забравих, да спомена акушерките в отделението и по специално една, на която името не знам. Тя е на около 50 и малко, има дъщеря на име Ива, та тя е уникално добра, отзивчива и така хубаво си говореше с нас, Господ здраве да и дава Simple Smile

# 370
  • Живее на Луната
Да, и аз го видях д-р Корсачки миналата седмица в Токуда. Мислите че се е отказал да заминава или че просто не е заминал още. Нали в сайта го махнаха...

# 371
По-назад в темата се каза, че д-р Корсачки ще заминава през февруари.

# 372
  • София
Момичета, някой знае ли кога заминава д-р Корсачки?

Здравейте, д-р Корсачки каза, че със сигурност ще е на работа в Токуда до февруари месец.

Ето инфо от ноември.

# 373
  • София
Момичета, имам няколко въпроса:
 Някоя от вас раждала ли е нормално след секцио в Токуда?
 Има ли специалист за фетална морфология?

# 374
Здравейте,
Преди пет години родих дъщеря си в Токуда при др. Герганова и останах много доволна. Сега съм бременна с близнаци и искам да попитам дали някой е раждал близнаци там. Интересувам се от неонатологията. Ще съм много благодарна ако някой може да ми каже в случай, че се наложи децата да лежат в кувьоз колко дни се поемат от касата ( демек безплатно) и какви суми се плащат като изтече касата? Money
Който не иска да обсъжда суми пубично, моля да ми пише на лично  newsm04
Хубава вечер!

Общи условия

Активация на акаунт